Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Szaro fioletowe paski na ekranie, nie dzialajcy ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 26 października 2020 - 17:42

Dzien dobry

Upadl mi dzis telefon i teraz nie dziala. Pokazuja sie szare, miejscami fioletowe paski na ekranie ktory nie reguje na dotyk i wygasza sie zaraz po wlaczeniu.

Nie byl to jakis straszny upadek, tel juz mi spadl nie raz w przeszlosci i cos takiego nigdy sie nie stalo. Mam w tel wazne zdjecia. Co sie moglo stac i co mam zrobic? Poza tym mam w nim osobiste zdjecia i nie chce zeby ktos z serwisu je widzial, wolalbym to naprawic sam, tylko czy sie da?.

Z gory dziekuje za pomoc

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 26 października 2020 - 17:47

Zdjęcia masz w iCloud. Z poziomu tegoż wyzeruj telefon i zanieś do serwisu.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 26 października 2020 - 19:25

Dzieki.Niestety w iCloud jest tylko niecale 200 zdjec z ponad 3 tys z tel. Dlaczego tylko te sie zapisaly? Tych waznych nie ma ;(

I jak moge wyzerowac tel ? teraz podlaczylem tel bedac zalogowanym w i Cloud ale zadne nastepne zdjecia ani nagrania z sie nie pokazaly. Sorry ze post pod postem ale nie wiem jak tu edydowac post.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 26 października 2020 - 19:45

Może nie masz miejsca w iCloud? W defaulcie to jest jakoś mało, żeby ludzie płacili za więcej. Z drugiej strony to kosztuje 4 złote za 50GB...
Wyzerować telefon możesz z poziomu Find My na iCloud.com.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#5 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 26 października 2020 - 19:58

Niestety zupelnie sie na tym nie znam. Czy jak wyzeruje tel to nie znikna z niego zdjecia? jest jakas mozliwosc by je teraz przelac z tel na komputer a te ktore nie chce zeby widzieli w serwisie usunac z tel?

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 26 października 2020 - 20:00

Znikną, to chcemy osiągnąć.

Ale NAJPIERW musisz je zgrać. Nie wiem, jak to zrobić bez iCloud, bo ja mam tam kopię wszystkiego. Niech się inni wypowiedzą, albo ewentualnie kup sobie te 50GB za 4 zł i niech się zsynchronizuje.

#7 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 26 października 2020 - 20:20

Możesz albo sobie zapisać zdjęcia na dysku komputera albo dokupić jak zostało wspomniane więcej miejsca na dysku. Rozumiem że masz jakiś większy dysk. Zobacz ile masz zużyte i dokup tyle w iCloud. Pamiętaj tylko że wysłanie wszystkich do chmury trochę zajmie. Czasem nawet kilka dni. Kwestia prędkości wysyłania oraz samej chmury. Potem najlepiej je tam trzymać już raz na zawsze ale możesz je w końcu też pobrać i znów wrócić do niższego pakietu iCloud. 

#8 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 26 października 2020 - 20:27

Czy iCloud to darmowa aplikacja? Czy odzywskam moje zdjecia i nagrania z tel? Martwie sie tym, ale wydaje mi sie z ropznych opisow ze problem jest w ekranem.

#9 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 26 października 2020 - 20:41

Darmowy do 5GB. Potrzebujesz więcej pewnie więc następny jest płatny 50GB za 3,99 na miesiąc.

iPhone 15 Pro

#10 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 26 października 2020 - 21:52

Mam jeszcze miejsce na laptopie i przenosny dysk. Ale nie wiem jak przeniesc zdjecia z tel na laptop lub dysk bo zeby to zrobic trzeba na tel kliknac opcje ze sie zezwala na dostep do zdjec. A tego zrobic nie moge bo nie dziala ekran tel. Laptop czyta tel ale zdjec juz nie, bez klikniecia ze sie zezwala na dostep.

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 26 października 2020 - 22:21

Ale czemu nie czytasz, co Ci piszemy?

Zwiększ sobie miejsce w iCloud, to się zsynchronizują i będziesz miał w Photos.app (albo na stronie iCloud.com, jak nie masz Maka).

#12 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 27 października 2020 - 00:17

Ok dzieki teraz rozumiem, sprobuje tak zrobic.

Ktos napisal ze mozna zapisac na dysku komputera ale tak sie nie da z powodu o ktorym pisalem a byloby najprosciej.

#13 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 27 października 2020 - 00:40

Podobno można wyciągnąć z backupu. Nie wiem, nie próbowałem - napisałem już wyżej, czemu.

Generalnie przeszukaj forum, jestem pewien, że kilka różnych rozwiązań się tu pojawiło wcześniej.

#14 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 27 października 2020 - 01:38

Mam jeszcze pytanie moze glupie ale ja sie naprawde slabo na tym znam. Pousuwalem zbedne zdjecia z ICloud majac podlaczony tel do laptopa a wiec zrobilem wolne miejsce, jednak zadne nowe zdjecia sie nie pokazaly w ICloud.W jaki sposob to sie ma zsynchronizowac, samo czy mam cos robic sciagac je? Probowalem sciagac prze ICloud po zrobieniu wolnego miejsc ta chmurka ale zdjecia z tel sie nie wyswietlaja na kompie

Mam jeszcze pytanie moze glupie ale ja sie naprawde slabo na tym znam. Pousuwalem zbedne zdjecia z ICloud majac podlaczony tel do laptopa a wiec zrobilem wolne miejsce, jednak zadne nowe zdjecia sie nie pokazaly w ICloud.W jaki sposob to sie ma zsynchronizowac, samo czy mam cos robic sciagac je? Probowalem sciagac prze ICloud po zrobieniu wolnego miejsc ta chmurka ale zdjecia z tel sie nie wyswietlaja na kompie

#15 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 27 października 2020 - 07:31

Masz kod blokady ekranu? Pewnie masz, więc możesz spokojnie oddać telefon do serwisu na wymianę ekranu, bo bez kodu nikt do danych się nie dostanie.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#16 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 27 października 2020 - 14:17

No tak, trzeba wbic kod zeby otworzyc tel. Kurcze nie pomyslalem o tym. Im nie jest potrzebny dostep do tel by naprawic tel i bez kodu nie ma mozliwosci by zobacyzli zawartosc tel? Sadzisz ze zepsuty jest tylko ekran? Przy naprawie nie strac zdjec i nagran? Dzieki

A zdjecia z folderu kosz znikna? Nie sa takie wazne ale wolalbym by zostaly, a wiem ze sie kasuja same przy wylaczonym tel tez.

Nie mam jak wyl tel, jest wiec wlaczony bo bateria jest naladowana i nastawiona na niski tryb zuzycia wiec predko sie nie wyladuje. Jest jakis sposob by go wylaczyc jak nie dziala ekran? Czy nie bedzie sie dalej niszczyl jak jest w wlaczony? Pojawil mi sie tez wczoraj chyba znaczec sos czy cos takiego na ekranie.

#17 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 27 października 2020 - 14:47

A alt Ci też nie działa, że piszesz to wszystko bez polskich znaków? Trochę zaczynają oczy boleć.

#18 Kamil Bogucki

Kamil Bogucki
  • 15 postów

Napisano 27 października 2020 - 15:38

Mam laptop kupiony w Niemczech dlatego nie ma polskiej klawiatury i pisowni. Chyba ze mozna to inaczej ustawic?

#19 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 27 października 2020 - 15:54

'Klawiaturę i pisownię' ustawia się w systemie operacyjnym, hardware nie ma tu nic do tego. Ale nie o tym jest ten wątek. Po prostu zacznij pisać po polsku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych