Sam mi pomagałeś i wskazałeś Airpodsy a jak nie to (...)
Być może. Zapytaj w odpowiednim wątku, być może pomogę.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 27 października 2020 - 20:33
Sam mi pomagałeś i wskazałeś Airpodsy a jak nie to (...)
Być może. Zapytaj w odpowiednim wątku, być może pomogę.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 28 października 2020 - 07:23
A jest ktoś kto przesiadł się z 11 Pro Max lub XS max na 12 Pro ?
Chodzi mi o to czy przesiadka na mniejszy ekran jest ok według Was
MBA M1 2020, iPhone 15 Pro , AirPods Pro, AWU2
Napisano 28 października 2020 - 07:37
Użytkownik Molimo edytował ten post 28 października 2020 - 07:38
Napisano 28 października 2020 - 08:07
Współczuje mieć takiego partnera/domownika, który nawet tak prostej decyzji jak rozmiar telefonu, nie potrafi podjąć sam i musi się pytać innych co oni by woleli
Napisano 28 października 2020 - 08:09
Popularny
Współczuje mieć takiego partnera/domownika, który nawet tak prostej decyzji jak rozmiar telefonu, nie potrafi podjąć sam i musi się pytać innych co oni by woleli
Napisano 28 października 2020 - 08:32
Widzę że nadal jest "problem rozmiaru" jak ktoś mi kiedyś powie że rozmiar nie ma znaczenia to wyśle go na forum myapple a tak na poważnie jeśli tacy ludzie jak "szafa" z testhub.pl czy nieantyfan zmienia z max na 12 pro to chyba coś mówi o użytkowaniu tego telefonu na codzień... też jeszcze trochę myśle nad max ale wtedy przychodzi do mnie złota refleksja .....co tu teraz fotografować i po co przez rok się męczyć skoro większy ekran systemowo nic nie daje a życie jednak utrudnia:D poza tym moja teoria jest taka że zrobili różnicę w aparatach bo max się kiepsko sprzedawał.
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 28 października 2020 - 08:36
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 28 października 2020 - 09:31
Użytkownik Grimlock edytował ten post 28 października 2020 - 09:36
// Apple MacBook Pro 15 Touchbar (Mid-2019) - Core i9 2,3GHz, 16GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Radeon Pro 560X // Apple iPhone 12 Pro 256GB // Apple TV 4K 32GB // AirPods // ThinkVision P27H-10 //
Napisano 28 października 2020 - 09:40
Widzę że nadal jest "problem rozmiaru" jak ktoś mi kiedyś powie że rozmiar nie ma znaczenia to wyśle go na forum myapple a tak na poważnie jeśli tacy ludzie jak "szafa" z testhub.pl czy nieantyfan zmienia z max na 12 pro to chyba coś mówi o użytkowaniu tego telefonu na codzień... też jeszcze trochę myśle nad max ale wtedy przychodzi do mnie złota refleksja .....co tu teraz fotografować i po co przez rok się męczyć skoro większy ekran systemowo nic nie daje a życie jednak utrudnia:D poza tym moja teoria jest taka że zrobili różnicę w aparatach bo max się kiepsko sprzedawał.
Akurat Szafa wcześniej miał 11 pro, a wcześniej Xs, nie miał Maxa
Co do Nieanty się zgodzę, faktycznie przesiadł się z Maxa na 12 pro, bo jak stwierdził miał już dość paletki do ping ponga.
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 28 października 2020 - 16:30
Napisano 28 października 2020 - 17:13
Napisano 28 października 2020 - 17:27
Napisano 28 października 2020 - 17:32
iPhone 15 Pro
Napisano 28 października 2020 - 18:08
Przede wszystkim żaden iPhone nie posiada zoomu optycznego a można go nazwać np. "zoomem hybrydowym" co nie zmienia faktu że radzi sobie całkiem OK.
Nazywanie przez Apple tego zoomem optycznym jest...marketingową ściemą.
Zoom optyczny (peryskopowy) w jednym z aparatów ma np. P40 Pro+ czy Note 20 Ultra - w Samsungu tj. np. peryskopowy teleobiektyw 12 MP, f/3.0, 5-krotny zoom optyczny
Użytkownik maxwawa edytował ten post 28 października 2020 - 18:13
iPhone Pro iPad Pro MacBook Pro AirPods Pro iWatch
Napisano 28 października 2020 - 18:15
Wow! Przy pojemności tej baterii to może raz etui do Airpodsów podładuje . Taka mała złośliwość, ale może komuś z posiadaczy nowego modelu się przyda ?
Nieujawniona funkcja: iPhone 12 jako ładowarka indukcyjna
Napisano 28 października 2020 - 19:17
Aha, to brawurowo
Ale Ty w ogóle wiesz, co oznaczają te magiczne „razy” w zoomach? To nic innego, jak stosunek najdłuższej do najkrótszej ogniskowej, jaką oferuje dany obiektyw/aparat. Więc tak, iPhone 12 Pro ma teoretyczny zoom x4. Piszę „teoretyczny”, bo to nie jest obiektyw zmiennoogniskowy, czyli właśnie popularny „zoom”, tylko mamy kilka obiektywów o różnych ogniskowych.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 28 października 2020 - 19:19
Napisano 28 października 2020 - 21:47
Byłem dzisiaj w centrum handlowym niedaleko domu i akurat w Playu była wystawiona zwykła 12. Chciałem sobie porównać do swojego Pro Maxa. Generalnie Play montuje bardzo niewygodne zabezpieczenia antykradzieżowe, ale te ramki w przeciwieństwie do zaokrąglonych krawędzi w 11 Pro Max są strasznie niewygodne, wżynały mi się w dłonie. Boje się aż 12 Pro Maxa.. Mam nadzieje, że etui tutaj załatwi sprawę
Napisano 29 października 2020 - 04:54
Ja zdecydowałem się na maxa, ale tylko dlatego że poruszam się na wózku inwalidzkim, a telefon zawsze nosze w pokrowcu zawieszonym na szyi, dlatego rozmiar raczej nie będzie mi przeszkadzał. Dodam jedynie że do tej pory byłem przeciwnikiem dużych smartfonów, ale wydrukowałem bryłę 3d o wymiarach 12 pro maxa i w moich wielkich łapskach ten smartfon wygląda na niewielki
Użytkownik konio124 edytował ten post 29 października 2020 - 04:54
iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB
Napisano 29 października 2020 - 07:53
Ja zdecydowałem się na maxa, ale tylko dlatego że poruszam się na wózku inwalidzkim, a telefon zawsze nosze w pokrowcu zawieszonym na szyi, dlatego rozmiar raczej nie będzie mi przeszkadzał. Dodam jedynie że do tej pory byłem przeciwnikiem dużych smartfonów, ale wydrukowałem bryłę 3d o wymiarach 12 pro maxa i w moich wielkich łapskach ten smartfon wygląda na niewielki
Jestem bardziej ciekaw, czy waga na szyi nie będzie Ci przeszkadzać. To też musisz wziąć pod uwagę.
Napisano 29 października 2020 - 08:12
no właśnie - mam dylemat - brać pro czy czekać na maxa? telefon głównie maile, komunikatory, praca grupowa, filmy na YT, muzyka
to co sprawia, że czekam na max to teoretycznie lepszy aparat i 0.6" większy ekran - czy to faktycznie dobry powów?
Napisano 29 października 2020 - 08:20
Napisano 29 października 2020 - 09:53
no właśnie - mam dylemat - brać pro czy czekać na maxa? telefon głównie maile, komunikatory, praca grupowa, filmy na YT, muzyka
to co sprawia, że czekam na max to teoretycznie lepszy aparat i 0.6" większy ekran - czy to faktycznie dobry powów?
Poczekaj aż wyjdzie i pokażą się pierwsze recenzje i porównania aparatów ze zwykłym Pro. Dla mnie Max jest za duży, więc i tak będę brał Pro 6,1".
Napisano 29 października 2020 - 11:23
Dla mnie też.... poza tym większy ekran nie przekłada się na dodatkowe funkcjonalności w systemie a zdjęcia w internecie są i tak są kompresowane.
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 29 października 2020 - 11:28
A w kosmosie nikt nie usłyszy Twojego krzyku.
Znów zaczynasz?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 29 października 2020 - 12:33
A w kosmosie nikt nie usłyszy Twojego krzyku.
Znów zaczynasz?
chill. To jest tylko forum, a nie sala obrad w sejmie.
Powaga jak w polskich urzędach.
Napisano 29 października 2020 - 17:29
Ja długo myślałem i jednak wziąłem 12 Pro. Wydaje mi się, że będzie to fajny kompromis pomiędzy 11 pro, a 11 pro max względem wielkościowym.
Trochę przez te ramki obawiam się Maxa, więc ten rok będę z mniejszym bratem. Najwyżej w przyszłym roku zmienię na większą wersję.
Nie sądziłem, że tyle czasu będę dywagował nad rozmiarem. Zamówiłem grafitowego z Orange. Dostawa na 3 listopada
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych