Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * - - - 1 votes

iPhone 12 Pro/12 Pro Max – dyskusja.

• Please log in to reply
1206 replies to this topic

#526 M4rC!n

M4rC!n
  • 61 posts

Posted 25 October 2020 - 12:27

Po pierwsze jesteśmy na forum Apple w temacie iPhone 12 pro, nie muszę się niczym chwalić bo po pierwsze się nie znamy a po drugie nie mam takie potrzeby. Opisałem różnice bo odpisywałem na posta gdzie ktoś to poruszył. Myśle ze jesteś inteligenty i czytasz co dzieje się przed postem który komentujesz. I do tego jesteś lekko niekulturalny w słownictwie.

Po drugie każda różnica mówi o czymś. Większy ekran to większa czytelność, jaśniejszy ekran to czytelniejszy ekran w słoneczny dzień, bateria nie grzeje się mniej podczas obrabiania filmu w iMovie niż to miało miejsce w 11 pro. Bateria na koniec dnia ma 35-40% gdzie odłączana jest z ładowarki ok godziny 6 rano a odkładana ok 22.30.

Trzy skąd wiesz jakim jestem użytkownikiem iPhone?

Piszesz jedno robisz drugie  . Niby piszesz że nie musisz się chwalić a jednak opisujesz po skrócie swoje różnice . Jak już opisujesz to opisz konkretnie różnice na dany model żeby większość ludzi miało jasny wpis , po to jest forum chyba  Nie wiem jakim jesteś użytkownikiem dlatego zapytałem zwykłe użytkowanie , oglądanie filmów , gry co do baterii , a wiem w jakim jestem dziale i dlatego fajnie jak byś opisał różnice telefonu z tego działu .Proste ? .Proste 

• 5b46927ee6 likes this

Iphone 14 Pro Gold  MacBook Pro M2 13 16gb 256gb  AirPods 2  iPad Pro 12,9  Liquid Retina XDR 512GB Srebny  Apple Watch Series 8 45mm

#527 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1663 posts

Posted 25 October 2020 - 13:02

Od dłuższego czasu już różnice między pojedynczymi generacjami są raczej mało rewolucyjne, ale typ będzie tu na siłę próbował usprawiedliwić swój zakup - spoko, gościu, kupiłeś, ciesz się, ale bądźmy poważni.

Na szczęście, jak przy zakupie innych gadżetów, nie musi to mieć nic wspólnego z rozsądkiem czy opłacalnością, więc usprawiedliwiać się nie trzeba. Miło byłoby tylko nie czytać takich bredni, jaka to fundamentalna różnica niby jest. Nie tym razem

#528 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 25 October 2020 - 13:09

W jakich?

Miałem na myśli zastosowanie z montażem, eksportem filmów, dźwięku, albo może umożliwić lepsze zdjęcia, coś jak iPhone 8 i iPhone SE, mają te same aparaty, a jednak nowszy procesor wyciąga więcej z tego samego modułu. I jeszcze pamiętajmy, że ten procesor jest nie tylko w iPhonie, ale też iPadzie, zaraz może być w MacBookach. 

#529 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 25 October 2020 - 13:32

Piszesz jedno robisz drugie . Niby piszesz że nie musisz się chwalić a jednak opisujesz po skrócie swoje różnice . Jak już opisujesz to opisz konkretnie różnice na dany model żeby większość ludzi miało jasny wpis , po to jest forum chyba Nie wiem jakim jesteś użytkownikiem dlatego zapytałem zwykłe użytkowanie , oglądanie filmów , gry co do baterii , a wiem w jakim jestem dziale i dlatego fajnie jak byś opisał różnice telefonu z tego działu .Proste ? .Proste

Jeszcze raz napisze. Albo zrozumiesz albo nie. Odnoszę się do wcześniejszych postów porównawczych.

Od dłuższego czasu już różnice między pojedynczymi generacjami są raczej mało rewolucyjne, ale typ będzie tu na siłę próbował usprawiedliwić swój zakup - spoko, gościu, kupiłeś, ciesz się, ale bądźmy poważni.
Na szczęście, jak przy zakupie innych gadżetów, nie musi to mieć nic wspólnego z rozsądkiem czy opłacalnością, więc usprawiedliwiać się nie trzeba. Miło byłoby tylko nie czytać takich bredni, jaka to fundamentalna różnica niby jest. Nie tym razem

Ja się cieszę. Pytam odpowiadam. Nie rozumiesz, nie pisz o bredniach bo sam brednie piszesz.

Edited by EMU, 25 October 2020 - 14:22.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#530 bartekpolska

bartekpolska
  • 77 posts

Posted 25 October 2020 - 13:49

Byłem wczoraj w MM i powiem wam ze nie podoba mi się 12 pro, trzymanie w ręku tez takie sobie. Mam xs i chyba zostanę bo bardziej mi przypada do gustu. Ewentualnie zmienię na 11 pro.

#531 Angeleri14

Angeleri14
  • 11 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 October 2020 - 14:51

Mylisz się bo określasz czy warto czy nie warto nie używając 11 pro tylko bawiąc się nim.

Różnic jednak jest więcej niż piszesz. Pozwól innym zdecydować czy warto czy nie warto. Każdy ma swój rozum i swój portfel. Używałem cały rok 11 pro i kupiłem 12 pro, więc mogę więcej powiedzieć niż Ty.

Po pierwsze przeczytaj moje ostatnie zdanie. Wskazałem jasno, że jest to mój punkt widzenia i każdy ma prawo do innej opini.
Po drugie używałem iPhona 11 Pro wielokrotnie, gdyż mój brat go ma. Oczywiście nie byłem jego pełnoprawnym użytkownikiem i nie znam jego użytkowania w 100%, ale na tyle co zdążyłem zaobserwować, a pare testów porobiliśmy, to różnic względem 12 Pro zbyt wiele nie ma.

Edited by Angeleri14, 25 October 2020 - 14:54.

#532 dawsze

dawsze
  • 195 posts

Posted 25 October 2020 - 18:14

Jest dobrze ;) Jednak dodatkowo RAM robi robotę... 

https://youtu.be/lt2CExnMMhk

Edited by dawsze, 25 October 2020 - 18:14.

#533 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 25 October 2020 - 18:43

Na olbrzymi plus to FaceID. Działa mega szybko, jeszcze nigdy tak szybko nie działało. Oryginalne etui silikonowe Apple, po założeniu na iPhone sygnalizuje na ekranie, że zostało założone. 

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#534 3Dexpert

3Dexpert
  • 46 posts

Posted 25 October 2020 - 18:45

Po tym teście zaczynam doceniać swojego dwuletniego Xs ;)

Ale pojawiał się funkcja, która zadecyduje o wymianie telefonu :D :D :D

https://appleworld.p...FRZqECvWo-59ANI

Pozdrawiam niezdecydowanych.

Edited by 3Dexpert, 25 October 2020 - 19:08.

#535 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 October 2020 - 19:10

Jest dobrze ;) Jednak dodatkowo RAM robi robotę...

https://youtu.be/lt2CExnMMhk

Różnice faktycznie czuć. Jeszcze gdyby minimum tyle pamięci w iPad Pro było...

Sprawdziłem miarkę. FAKTYCZNIE.

Edited by Molimo, 25 October 2020 - 19:15.

#536 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 25 October 2020 - 21:58

Wiem dlaczego przeszkadzają mi kwadratowe ramki w nowych iPhone'ach. One odciągają moją uwagę od ekranu - nawet patrząc wprost na ekran, ciągle widzę je kątem oka. Jony Ive nigdy nie chciał, by coś odwracało uwagę od ekranu. 

#537 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 25 October 2020 - 22:38

W każdym teście widzę mega żółty ekran.... ale 6GB ram faktycznie robi różnice.

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#538 Regiss

Regiss
  • 2952 posts
  • SkądRadom

Posted 25 October 2020 - 22:52

Ehh znów się zaczyna. Na ekranie monitora już widzi żółty ekran. To ciekawe co jak przyjdzie telefon.

iPhone 15 Pro

#539 _Artek_

_Artek_
  • 1048 posts

Posted 25 October 2020 - 23:42

Jeszcze nie wiem czy w ogóle przyjdzie :D

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#540 maxwawa

maxwawa
  • 310 posts

Posted 25 October 2020 - 23:53

Kurcze, mnie tak nikt nie witał :) https://youtu.be/_izjO4X3aDo?t=6 

no tak zapomniałem że u Nas w kraju nie ma żadnego sklepu Apple.

Edited by maxwawa, 25 October 2020 - 23:54.

iPhone Pro  iPad Pro  MacBook Pro  AirPods Pro   iWatch

#541 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 26 October 2020 - 08:22

Na olbrzymi plus to FaceID. Działa mega szybko, jeszcze nigdy tak szybko nie działało. Oryginalne etui silikonowe Apple, po założeniu na iPhone sygnalizuje na ekranie, że zostało założone. 

W FaceID, kompletnie NIC, nie zmienili. Ciężko brać Twoje posty na poważnie. To samo rok temu pisałeś przy przesiadce z XS na 11 pro, jaki to 11 pro jest hop do przodu w stosunku, do XS. Nie licząc lepszej baterii i aparatu (tu, akurat polegam na opiniach innych, bo mega rzadko korzystam) żadnych realnych różnic w użytkowaniu nie ma. 
Czasami trzeba opanować podniecenie nową zabawką i być chociaż trochę obiektywnym. 

• keniutek, 6c1fb0760d and krzysztofsds like this

#542 soczekpl

soczekpl
  • 3285 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 October 2020 - 08:41

W FaceID, kompletnie NIC, nie zmienili. Ciężko brać Twoje posty na poważnie. To samo rok temu pisałeś przy przesiadce z XS na 11 pro, jaki to 11 pro jest hop do przodu w stosunku, do XS. Nie licząc lepszej baterii i aparatu (tu, akurat polegam na opiniach innych, bo mega rzadko korzystam) żadnych realnych różnic w użytkowaniu nie ma. 
Czasami trzeba opanować podniecenie nową zabawką i być chociaż trochę obiektywnym. 

Dokładnie tak, gdyby coś poprawili, to by się tym pochwalili. Chyba w przypadku XS była wzmianka o lepszym FaceID, chociaż działało tak samo :P Akurat 11 Pro to był niezły update, ekran miał lepsze kolory, lepsza bateria i naprawdę poprawiony aparat + nocny tryb + ultrawide. W przypadku 12 Pro widocznych usprawnień jest niestety mniej.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#543 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 26 October 2020 - 08:54

Z tego co czytałem na Twitterze to dużo osób skarży się na to, że gdy kładą na noc telefon na ładowarce indukcyjnej to ten o poranku jest nienaładowany, mimo iż upewnili się że jest ładowany. Niektórym ładuje powiedzmy 30% i tyle, a innym ponoć ani 1% nie drgnie. Miał ktoś podobnie?

MacBook Air M1 | iPhone 12 mini | Apple TV 4K 

#544 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 26 October 2020 - 09:03

W każdym teście widzę mega żółty ekran.... ale 6GB ram faktycznie robi różnice.

Zdejmij okulary.

#545 blue1920

blue1920
  • 15 posts

Posted 26 October 2020 - 09:06

Z tego co czytałem na Twitterze to dużo osób skarży się na to, że gdy kładą na noc telefon na ładowarce indukcyjnej to ten o poranku jest nienaładowany, mimo iż upewnili się że jest ładowany. Niektórym ładuje powiedzmy 30% i tyle, a innym ponoć ani 1% nie drgnie. Miał ktoś podobnie?

Ja dzis rano mialem 79% jak wstawalem rano do roboty ale to moze przez funkcje optymalizowania ładowania?

#546 soczekpl

soczekpl
  • 3285 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 October 2020 - 09:08

Dwa razy ładowałem Magsafe i dwa razy naładował się i rano było 100%. Ale XS ładowałem "zwykłą" indukcyjną i czasami faktycznie rano był zonk.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#547 inuictus

inuictus
  • 1023 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 October 2020 - 09:09

Co to za etui? Bardzo fajnie wygląda.

Jcpal iGuard DualPro - coś takiego :) 

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#548 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 26 October 2020 - 09:15

Dokładnie tak, gdyby coś poprawili, to by się tym pochwalili. Chyba w przypadku XS była wzmianka o lepszym FaceID, chociaż działało tak samo :P Akurat 11 Pro to był niezły update, ekran miał lepsze kolory, lepsza bateria i naprawdę poprawiony aparat + nocny tryb + ultrawide. W przypadku 12 Pro widocznych usprawnień jest niestety mniej.

Dokładnie

#549 Regiss

Regiss
  • 2952 posts
  • SkądRadom

Posted 26 October 2020 - 10:00

Na olbrzymi plus to FaceID. Działa mega szybko, jeszcze nigdy tak szybko nie działało.

Może podziękujemy już za 'obiektywne' opinie. Face id jest dokładnie takie samo jak rok wcześniej :) Ja rozumiem, że trzeba przed sobą usprawiedliwić wydanie tej kasy na telefon, ale zachowaj to dla siebie :P

Edited by Regiss, 26 October 2020 - 10:01.

• krzysztofsds likes this

iPhone 15 Pro

#550 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 26 October 2020 - 10:54

Myślałem, że w koncu czas na zmianę, bo na tle inny osób mam już trupa - iPhone X. Czytając wszystkie opinie to utwierdzam się w tym, że poza lepszym aparatem niewielka różnica względem X - 12 pro. Już między X a Xs, a 11 pro była znikoma różnica. Liczyłem na 120Hz ekran, dostaliśmy 5g, które bedzie działało i miało sens za 2 lata. 

To może za rok... W takim razie zostaje ze swoim bieda iPhone X 64GB. Wymiana baterii i na kolejny rok bedzie jak znalazł. 

P.S Od iphone 3G miałem każdy model i zmieniałem co roku do X włącznie. Teraz już te skoki z roku na roku są znikome. Mimo wszystko szanuje tych, co biorą na premierę, bo każdy robi z kasą to, co chce ;) 

Edited by tomciopaluch123, 26 October 2020 - 10:56.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users