Co to jest 'messku'?
Nikt nie ma obowiązku spowiadać się, jak używa telefonu, bo ktoś w Internecie 'chce wiedzieć'. Skoro ludzie piszą 'dla mnie bateria jest ok', to znaczy, że dla nich jest ok.
iPhone 12 Mini – dyskusja
Napisano 19 listopada 2020 - 13:06
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 19 listopada 2020 - 13:45
Chodzi mi o to, że wszystkie komentarze „u mnie bateria spoko, fajnie trzyma” z jedynym info na temat tego, że rano miała 100% a wieczorem ma X% nie są wiele warte, póki nie napisze się, jak korzysta się z telefonu: czy się jedzie więcej na sieci czy WiFi, czy się ma jasność na 90% czy 50%, czy się więcej rozmawia czy pisze na messku etc.
Jasne, dlatego zawsze powtarzam że to ile trzyma bateria jest mega indywidualne i każdy pisze o SWOICH spostrzeżeniach. Przecież nie ustawię całego telefonu, wszystkich ustawień, powiadomień pod kogoś żeby potem temu komuś napisać ile będzie mu trzymać bateria. Zresztą i to nie byłoby do końca miarodajne bo doszedłby inny zasięg, może inna sieć i jeszcze pewnie inne rzeczy.
Napisano 19 listopada 2020 - 14:42
Co to jest 'messku'?
Ok, boomer
Napisano 19 listopada 2020 - 14:54
Włącz WiFi Calling ;-)
Nie wszędzie tam gdzie masz słaby zasięg masz też WiFi. Równie dobrze możesz być gdzieś w podróży na wyjeździe itd gdzie WiFi jest ale ty nie masz do niego dostępu. Poza tym Wifi Calling fajna rzecz ale w momencie utraty WiFi przynajmniej ja mam problem bo połączenie od razu urywa. Nie ma płynnego przejścia na standardową sieć.
Napisano 19 listopada 2020 - 16:13
Czołem! Przesiadłem się z 11 na 12 mini. Zauważyłem, że niektóre aplikacje mają teraz uciętą górę i dół, czarne paski zamiast na cały ekran. To normalne? Zaktualizują to jakoś?
Dobra, już wiem w czym problem. Włączenie opcji „ekran powiększony” knoci wygląd aplikacji, po ustawieniu na „standardowy” wszystko jest ok.
Napisano 19 listopada 2020 - 16:24
Ktoś pytał o ekran no wiec w moim mini tez był taki żółty. Pamietam jakie ładne kolory miał 11 pro a tu yellow submarine... i to jest mega słabe, ze jedne egzemplarze maja normalne kolory a drugie nie i loteria, który dostaniesz.
Napisano 19 listopada 2020 - 19:30
Dla wszystkich tych którzy mieli problem z dotykiem na zablokowanym ekranie podobno iOS 14.2.1 który właśnie wyszedł ma naprawić ten błąd.
Napisano 19 listopada 2020 - 19:48
iPhone 15 Pro
Napisano 19 listopada 2020 - 21:52
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Napisano 19 listopada 2020 - 21:56
Ja porównując właśnie do poprzedniego Xs powiedziałbym że jest taki sam albo nawet lepszy.
Napisano 19 listopada 2020 - 22:07
iPhone 15 Pro
Napisano 19 listopada 2020 - 22:26
Kurczaki to u mnie odwrotnie^^Ja mam identyczny jak na XS. Może nawet nieraz jedna kreska na plus. Na pewno nie jest gorzej.
Napisano 20 listopada 2020 - 15:47
W porównaniu do 11pro również kreska mniej leżąc obok siebie (tak operator ten sam )Hey! Czy nie macie wrażenia, że zasięg na 12 mini jest słabszy niż na poprzednich w tym samym miejscu i Ci sami operatorzy, a zasięg o połowę słabszy niż np. na IP XS
Ogólnie 12 mini to wyglada przy 11pro jak zabawka z odpustu wiem ze tu stal tu „amelinium” ale Note 10 tez jest z aluminium ale jednak czuć „premium „ trzymając go w ręce a ten mini to taka zabawka
Dodam jeszcze, ze po naklejeniu hydrożelowej folii na tył (tak z Chin ) przestało działać ładowanie indukcyjne
Użytkownik Tomek2012 edytował ten post 20 listopada 2020 - 15:49
Napisano 20 listopada 2020 - 23:17
Zresetowałem ustawienia sieciowe operatorów, a następnie włączyłem i wyłączyłem telefon i zasięg lepszy o 1-2 kreski do stanu przed zabiegiem. Co do wyglądu to nie mogę się zgodzić, że wygląda jak zabawka z odpustuW porównaniu do 11pro również kreska mniej leżąc obok siebie (tak operator ten sam )
Ogólnie 12 mini to wyglada przy 11pro jak zabawka z odpustu wiem ze tu stal tu „amelinium” ale Note 10 tez jest z aluminium ale jednak czuć „premium „ trzymając go w ręce a ten mini to taka zabawka
Dodam jeszcze, ze po naklejeniu hydrożelowej folii na tył (tak z Chin ) przestało działać ładowanie indukcyjne
Napisano 22 listopada 2020 - 12:44
Wczoraj wyczaiłem ip12 mini w salonie play i jak dla mnie to mega pozytywne wrażenie zrobił. Bardzo lekki, poręczny i jak dla mnie do social itp. wraz z pisaniem jest okej Co prawda yt w pozycji poziomej ciężko oglądać ale wiadomo, że do tego są wiekszę ip. Pytanko do was... Ze względu na okres świąteczny można potestować iphone i oddać go dopiero w styczniu jak dobrze rozumiem a nie po 14 dniach?
Napisano 22 listopada 2020 - 15:00
Na stronie Apple było chyba coś takiego w Święta, ale u operatorów nie kojarzę (może ktoś inny będzie wiedział).
Wytłumaczcie mi proszę tylko jedno, bo czegoś tu nie rozumiem - po co kupować urządzenie i oddawać je do sklepu na sam koniec okresu, w którym można dokonać zwrotu, zamiast od razu po tym, jak się zorientujecie, że to urządzenie jednak Wam nie pasuje? Skoro i tak ktoś zamierza to oddać, to po co kupować? Rozumiem sytuacje, w których ktoś kupuje coś jako prezent (można zwyczajnie nie trafić w gust), ale dla siebie? Przecież po miesiącu jest to już sprzęt ewidentnie używany... @Wosiu96, nie bierz tego do siebie, chodzi mi o ogólną tendencję.
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Napisano 22 listopada 2020 - 15:08
Żeby się polansować na insta, że się ma nowy.
Był jakiś wątek gdzieś obok, jak ktoś pisał 'no muszę kupić, bo jak wrzucę fotki na insta, to mi wszyscy powiedzą, że mam stary telefon'.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 22 listopada 2020 - 17:00
Napisano 22 listopada 2020 - 18:00
Na stronie Apple było chyba coś takiego w Święta, ale u operatorów nie kojarzę (może ktoś inny będzie wiedział).
A to nie jest tak, że do 8 stycznia to zwrot nie używanego prezentu ? A jeśli już ktoś chce otworzyć to ma dalej ustawowe 14 dni?
Napisano 22 listopada 2020 - 18:01
Tylko czy z iPhone'em 12 mini to faktycznie lans?
Jak zrobisz pod odpowiednim kątem, żeby było widać ramkę. Inaczej ludzie pomyślą, że to 11.
Pro 2012, 14 Pro
Napisano 22 listopada 2020 - 20:48
@Zireael spoko, rozumiem Z góry mówię, że nie planuję tak długo używać telefonu i go zwrócić, po prostu ciekawiło mnie to Dzięki za pomocne odpowiedzi
Napisano 22 listopada 2020 - 20:51
W apce Apple Store taki nagłówek: Zwroty świątecznych prezentów. W przypadku kwalifikujących się produktów odebranych od teraz do 25.12.2020 r. procedurę zwrotu możesz zainicjować do 08.01.2021 r.
Jak zrobisz pod odpowiednim kątem, żeby było widać ramkę. Inaczej ludzie pomyślą, że to 11.
I trzeba coś jeszcze dla skali mieć, bo pomyślą, że to zwykła 12.
Napisano 22 listopada 2020 - 23:08
Uprzejmie proszę, żeby nie robić ciągnącego się przez wiele wypowiedzi off-topicu.
Za regulaminem:
[…] Jakkolwiek dopuszczamy kulturalny OT , nie może on przeobrażać oryginalnego tematu w inny temat. Jeśli dyskusja ma zmierzać w tym kierunku - załóż nowy temat. […]
A kwestia o świątecznych zwrotach przynależy bardziej do działu Zakupy, gwarancje i reklamacje niż tu. Z góry dziękuję za uszanowanie zasad forum.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 23 listopada 2020 - 21:37
Panowie, jak wrażenia z używania ip12 mini? Mam obecnie s10e, który ma 5.8 i się zastanawiam czy mini nie będzie za mały po takich normalnych dniach używania. Jak z baterią po kilku/nastu dniach?
Napisano 23 listopada 2020 - 23:39
Czekaj czekaj. Czy właśnie olałeś fakt istnienia siedmiu stron wątku o Mini, żeby zapytać 'jak wrażenia z Mini'?
- MasterM lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych