Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook Air 13 2017 - projektor i głośniki

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 michalo28

michalo28
  • 1 posts

Posted 07 October 2020 - 10:55

Witam,

Chcę połączyć takie sprzęty: MacBook Air 13 z 2017 roku z wyjściem mini displayport. Projektor bez głośnika. Dodatkowe głośniki zewnętrzne Logitech.

Mam przejściówkę z mini displayport na HDMI i tym połączę się z projektorem. Natomiast głośniki podłączę normalnie kabelkiem audio.

Czy jeśli podłączę wszystkie sprzęty naraz, to uzyskam obraz z projektora, a dźwięk z głośników zewnętrznych? Czy też może HDMI zablokuje audio?

Pozdrawiam :)

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24354 posts

Posted 07 October 2020 - 11:33

W Preferencjach Systemowych możesz zawsze explicite wskazać, co ma być wyjściem dźwięku, więc nawet jak HDMI 'przejmie', możesz kazać systemowi to olać i puścić na zwyczajne audio-out.
Nie wiem, co w takiej sytuacji z ewentualnym lagiem - zawsze bezpieczniej puszczać obraz i dźwięk jednym kanalem, ale skoro projektor nie ma głośnika (i, jak mniemam, wyjścia audio też nie?), to nie poradzisz. Ewentualnie po drodze jakieś coś (amplituner?), ale to dodatkowe koszty i w ogóle.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users