Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aktualizacja IPada

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 asaledr

asaledr
  • 3 postów

Napisano 04 października 2020 - 13:48

Cześć,

Mam IPada - kompletnie nie wiem jaki to. Wiem, że czarny kupiłem w 2013 nowego, 64GB, i aktualnie ma wersje 9.3.5. Dalej nie chce akutalizować się. Potrzebowałbym z niego zrobić cokolwiek. Aplikacje już przestają działać najnowsze, wgl. to już się tnie nawet w przeglądarce tej od Appla. Da się go jakoś odświeżyć? Jakoś ręcznie zainstalować najnowszego softa, a jak nie iOsa to cokolwiek innego, jakiegoś androida czy coś takiego? Proszę o pomoc.

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 04 października 2020 - 14:15

Ustawienia - ogólne - uaktualnienia. Co sie wyświetla?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 892 postów
Napisano 04 października 2020 - 14:16

Nie, nie da się nic więcej z tym zrobić. Jeśli iTunes mówi, że nie ma aktualizacji, to jest to iPad drugiej lub trzeciej generacji. I w takim przypadku nic więcej nie da się zrobić – to najwyższa dostępna wersja oprogramowania. Nie da się nic innego zainstalować. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 października 2020 - 15:09

Ewentualnie można zrobić restore, może będzie działać trochę szybciej.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 066 postów
Napisano 04 października 2020 - 15:44

Potrzebowałbym z niego zrobić cokolwiek.

Ja ze swojego starego iPada Mini zrobiłem przycisk do papieru. Polecam! Niewiele więcej da się zrobić. Ewentualnie podstawkę pod piwo.

#6 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 888 postów

Napisano 04 października 2020 - 16:08

Może cyfrową ramkę do zdjęć? To jednak smutne, że 7 lat wystarczy, by takiego iPada wyeliminować z użycia. 

#7 tomtom_su

tomtom_su
  • 381 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 04 października 2020 - 21:59

Mój iPhone 4s 8GB świetnie się spisuje jako radio internetowe via Tune In dokupiłem tylko stację dokującą za 30 PLN (nówkę, oryginał) i daje radę podłączony do wzmacniacza.

Użytkownik tomtom_su edytował ten post 04 października 2020 - 22:03

#8 asaledr

asaledr
  • 3 postów

Napisano 04 października 2020 - 22:16

Ustawienia - ogólne - uaktualnienia. Co sie wyświetla?

Że wersja 9.3.5 i urządzenie jest zaktualizowane. Nie ma opcji żeby dalej aktualizować :(

Ewentualnie można zrobić restore, może będzie działać trochę szybciej.

Już nawet nie chodzi o tą szybkość. Ten tablet służył bardzo fajnie to takich codziennych rzeczy szybko włączyć filmik na YT sprawdzić konto bankowe itp. Teraz? Nawet zbytnio internetu nie da się przeglądać, niektóre strony to wyskakuje żebym zaktualizował przeglądarkę bo moja już nie akutalna (no nie da się...), chce włączyć Youtube to wyskakuje, żebym zaktualizował bo moja wersja za stara żeby oglądać. Też się nie da bo po prostu nie ma aktualizacji do YT na moją wersje systemu. 

Także nic sie praktycznie nie da zrobić, zdjęcia przeglądać i tyle...

Nie da się jakoś tam komputerowo wgrać coś innego jakiś inny system na siłę? Stare telefony tak kiedyś próbowałem z Androidem i instalowałem na siłę jakiegoś najnowszego androida i coś tam działało. Tutaj nie da rady najnowszego IoSa zainstalować jakoś na siłę? Albo nawet androida czy cokolwiek żeby to działało i dało się chociaż Youtuba oglądać bez przeszkód, jakieś pdfy z maila poprzeglądać itp.

Wiem, że oficjalnie już trup i nic nie zrobię, ale tak nie oficjalnie na kabelku coś tam nie da rady poinstalować nowszych systemów? Nie znam się na sprzęcie Appla zbytnio, ale z Androidem i starymi telefonami tak robiłem. 

#9 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 066 postów
Napisano 04 października 2020 - 22:22

Nie, nie da się.

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 05 października 2020 - 00:07

Ileż można to powtarzać...

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych