Ustawienia - ogólne - uaktualnienia. Co sie wyświetla?
Że wersja 9.3.5 i urządzenie jest zaktualizowane. Nie ma opcji żeby dalej aktualizować 
Ewentualnie można zrobić restore, może będzie działać trochę szybciej.
Już nawet nie chodzi o tą szybkość. Ten tablet służył bardzo fajnie to takich codziennych rzeczy szybko włączyć filmik na YT sprawdzić konto bankowe itp. Teraz? Nawet zbytnio internetu nie da się przeglądać, niektóre strony to wyskakuje żebym zaktualizował przeglądarkę bo moja już nie akutalna (no nie da się...), chce włączyć Youtube to wyskakuje, żebym zaktualizował bo moja wersja za stara żeby oglądać. Też się nie da bo po prostu nie ma aktualizacji do YT na moją wersje systemu.
Także nic sie praktycznie nie da zrobić, zdjęcia przeglądać i tyle...
Nie da się jakoś tam komputerowo wgrać coś innego jakiś inny system na siłę? Stare telefony tak kiedyś próbowałem z Androidem i instalowałem na siłę jakiegoś najnowszego androida i coś tam działało. Tutaj nie da rady najnowszego IoSa zainstalować jakoś na siłę? Albo nawet androida czy cokolwiek żeby to działało i dało się chociaż Youtuba oglądać bez przeszkód, jakieś pdfy z maila poprzeglądać itp.
Wiem, że oficjalnie już trup i nic nie zrobię, ale tak nie oficjalnie na kabelku coś tam nie da rady poinstalować nowszych systemów? Nie znam się na sprzęcie Appla zbytnio, ale z Androidem i starymi telefonami tak robiłem.