Dzień dobry,
czy ktoś faktycznie może potwierdzić, czy apple watch będzie działać w trybie family setup z truphone?
Apple tak twierdzi na stronie, ale dzwoniłem do supportu i nie wiedzą w ogóle co to Truphone - tzn. że nie mogą potwierdzić działania. Potwierdzają jedynie to co na stronie czyli "Tak, my apple to wspieramy".
Dzwoniłem do Truphone na support, twierdzą, że działa w family setup i ja, jako rodzić będę mógł kontrolować watcha ze swojego iPhona (chodzi przede wszystkim o tryb szkoła).
Jednak w jednym z PL salonów (nie wymienię nazwy), twierdzą, że w sierpniu próbowali, nie działało. Analazłem też artykuł na jednym blogo-portalu, gdzie "czytelnik" zgłaszał, że nie działa ani orange flex ani truphone. Jakiś błąd wyskakuje..
Dodam na koniec, że sam jestem w Plusie i nie mogę tego zmienić.
Truphone twierdzi, że to nie problem, chociaż support applla utrzymuje, że rodzic i dziecko muszą być w jednej sieci.
Strona https://www.apple.com/watch/cellular/#table-family-setup podaje wyraźnie, że Truphone ma działać jeśli:
- If your iPhone service provider does not currently support Family Setup, you can still set up a service plan for a family member’s Apple Watch with this service provider. Contact the service provider for more details.
Ktoś ktokolwiek? Zależy mi na konkretnym przypadku, że to działą - inaczej żona mi głowę urwie