W takim razie bedzie upgrade do 14.3, akurat ten iP7
Jeszcze kilka tyg temu żona używała 7 zanim jej zamieniłem, więc 7 lepiej jak 6S, ze spokojem.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 11 stycznia 2021 - 20:24
W takim razie bedzie upgrade do 14.3, akurat ten iP7
Jeszcze kilka tyg temu żona używała 7 zanim jej zamieniłem, więc 7 lepiej jak 6S, ze spokojem.
Napisano 27 stycznia 2021 - 08:27
Napisano 27 stycznia 2021 - 08:28
U mnie nie ma różnicy. Mówisz o docku?
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 27 stycznia 2021 - 10:15
Po najnowszej aktualizacji popsuli dolną belke która nie jest teraz przezroczysta. Można to jakiś zmienić w ustawieniach?
To chyba kwestia tapety. U mnie dock na XS również nie jest przezroczysty po aktualizacji, a u kolegi biurko obok na 11 Pro jest przezroczysty.
Napisano 27 stycznia 2021 - 10:44
Dock od kilku wersji iOS nie był w pełni przeźroczysty ale są tapety dzięki którym można taki efekt uzyskać^^To chyba kwestia tapety. U mnie dock na XS również nie jest przezroczysty po aktualizacji, a u kolegi biurko obok na 11 Pro jest przezroczysty.
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Napisano 27 stycznia 2021 - 11:53
Napisano 27 stycznia 2021 - 14:14
Dock od kilku wersji iOS nie był w pełni przeźroczysty ale są tapety dzięki którym można taki efekt uzyskać^^
Przezroczysty, a nie niewidoczny to, że są tapety, żeby go ukryć to wiem. Nie miej koledze chodzi o to, że poziom przezroczystości się zmniejszył.
Napisano 27 stycznia 2021 - 17:00
Ktoś na temat baterii się wypowie?
Napisano 27 stycznia 2021 - 17:05
Napisano 27 stycznia 2021 - 17:25
No i to zły wątek na dyskusje o baterii.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 27 stycznia 2021 - 19:17
Przecież czas działania na jednym ładowaniu baterii to jedna z kluczowych cech nowego systemu. Nikt tu nie pyta o baterię w iPhonie w ujęciu ogólnym, tylko w kontekście tej konkretnej wersji iOS. Idąc Twoim tokiem myślenia powinniśmy założyć oddzielny wątek dotyczący animacji, trzymania aplikacji w RAM, jakości połączeń w każdej nowej wersji systemu. Daj żyć, naprawdę...No i to zły wątek na dyskusje o baterii.
Użytkownik premislausg edytował ten post 27 stycznia 2021 - 19:30
Napisano 27 stycznia 2021 - 22:17
Nie, po prostu większość osób już rzyga dyskusjami o baterii w każdym możliwym wątku.
Napisano 27 stycznia 2021 - 22:43
No widzisz, Ty może rzygasz, dla innych jest to ważna sprawa. Ktoś inny rzyga marudzeniem o żółtych ekranach, przycinających animacjach czy o widgecie pogody. Istotą forum jest to, że każdy może się wypowiedzieć na temat, który jest istotny dla niego. Niestety, jest tu kilka osób, które zachowują się tak, jakby pozjadały wszystkie rozumy i robią wszystko, żeby ich zdanie było na wierzchu.Nie, po prostu większość osób już rzyga dyskusjami o baterii w każdym możliwym wątku.
Napisano 27 stycznia 2021 - 23:21
Do dyskusji 'jak jest na forum' też służy osoby wątek. Ale widzę, że @premislausg lubi mieć zasady gdzieś i po prostu pisze, gdzie popadnie - zatem przyznajemy małą nagrodę w postaci kilku punkcików. Pozostałym sugeruję powrót do dyskusji o iOS 14, zgodnie z tematem wątku.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 08 marca 2021 - 19:44
Napisano 26 kwietnia 2021 - 19:12
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 26 kwietnia 2021 - 19:19
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 27 kwietnia 2021 - 07:23
Odblokowanie telefonu w masce, przy użyciu AW działa bardzo szybko, za każdym razem, bez problemów. Szkoda tylko,że nie wprowadzili tego jakieś pół roku temu Od dawna to powinno tak działać. Niestety nie działa w aplikacjach, gdzie logujemy się przez Face ID.
Użytkownik Regiss edytował ten post 27 kwietnia 2021 - 07:59
iPhone 15 Pro
Napisano 27 kwietnia 2021 - 08:10
Od dawna działało na becie. Wiem, że nie każdy lubi bety, ale tym razem było warto.Odblokowanie telefonu w masce, przy użyciu AW działa bardzo szybko, za każdym razem, bez problemów. Szkoda tylko,że nie wprowadzili tego jakieś pół roku temu Od dawna to powinno tak działać. Niestety nie działa w aplikacjach, gdzie logujemy się przez Face ID.
Napisano 27 kwietnia 2021 - 08:44
iTunes na Windows, po podłączeniu telefonu nie widzi aktualizacji do 14.5, wyłącznie do 14.4.2. Czy takie opóźnienie względem OTA jest normalne?
Napisano 27 kwietnia 2021 - 09:41
Sprawdź czy nie ma nowszej wersji iTunes. Tak jest z aktualizacjami, że wychodzi nieraz też nowa wersja iTunes.
Użytkownik Regiss edytował ten post 27 kwietnia 2021 - 09:42
iPhone 15 Pro
Napisano 27 kwietnia 2021 - 10:47
Przeinstalowanie iTunes'a pomogło, dzięki!
Napisano 27 kwietnia 2021 - 10:57
Odblokowanie telefonu w masce, przy użyciu AW działa bardzo szybko, za każdym razem, bez problemów. Szkoda tylko,że nie wprowadzili tego jakieś pół roku temu Od dawna to powinno tak działać. Niestety nie działa w aplikacjach, gdzie logujemy się przez Face ID.
No właśnie trochę to jest słabe, bo płacąc Apple Pay i tak trzeba klepać PIN. Generalnie i tak płacę zegarkiem, ale czasami, w obecnych czasach, łatwiej telefon przyłożyć do terminala, niż wykręcać sobie nadgarstek, żeby rękę gdzieś włożyć
Napisano 27 kwietnia 2021 - 11:44
No właśnie trochę to jest słabe, bo płacąc Apple Pay i tak trzeba klepać PIN. Generalnie i tak płacę zegarkiem, ale czasami, w obecnych czasach, łatwiej telefon przyłożyć do terminala, niż wykręcać sobie nadgarstek, żeby rękę gdzieś włożyć
Nie jest słabe, ja nie chciałbym, żeby w ten sposób można było płacić Apple Pay. Zrobili tak z oczywistych względów bezpieczeństwa.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 27 kwietnia 2021 - 12:20
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych