iOS 14, wszystkie wersje oficjalne – dyskusja.
Napisano 30 września 2020 - 04:07
Napisano 30 września 2020 - 08:28
Napisano 30 września 2020 - 09:04
Napiszę jeszcze raz dokładniej. Geolokacja zdjęć działa inaczej niż na IOS 13. Tam po zrobieniu zdjęcia , nad nim, była informacja o lokalizacji, np." C.H. Arkadia", a teraz na IOS14 jest np." Dzisiaj". Dodam, że w ustawieniach wszystko jest tak samo. Pokazuje tylko lokalizację "Dom" Albo zmienili to, albo bug.
Użytkownik wopo edytował ten post 30 września 2020 - 09:06
iPhone 15Pro 128GB Tytan Błękitny
Napisano 30 września 2020 - 09:58
To jest problrm ios14 bo WCZEŚNIEJ TEGO NIE BYŁO
Potwierdzam wcześniej tego nie było. Co ciekawe jak usnąłem przypisane zdjęcie z kontaktu to suwak powrócił. Ustawiłem na nowo zdjęcie kontaktu i suwak jest nadal. Tak jak by ten błąd generuje zdjęcie. Ale nie jest to też reguła bo kółka pojawiają się też jak nie ma zdjęcia. Więc błąd występuje randomowo. Jeżeli chodzi o kółka na odblokowanym ekranie tak było zawsze i jest to prawidłowe zachowanie systemu tak było na wcześniejszych systemach to informacja dla tych co myślą że na odblokowanym ekranie to też błąd.
Użytkownik snake160 edytował ten post 30 września 2020 - 09:59
Napisano 30 września 2020 - 10:02
Post, który cytujesz, akurat był o tym, że user TwójByły ma 'problem z baterią'
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 30 września 2020 - 10:46
Ja mam pytanie odnośnie szumnej automatyzacji dostępnej w aplikacji Skróty. Porobiłem sobie coś ciekawego i dla mnie to jest jakiś dramat, a nie automatyzacja. Ja inaczej rozumiem pojęcie "automatyzacji". Przykład. Jak się połączy z moim radiem w samochodzie poprzez BT -> Uruchom aplikację ->Spotify. Jaki jest efekt "automatyzacji"?
Wyskakujące powiadomienie, że jest wykryta automatyzacja, po czym trzeba kliknąć wpierw w powiadomienie, a następnie w jebutny kafel "URUCHOM"
Fajna ta automatyzacja, taka nie za automatyczna.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 30 września 2020 - 17:52
Fajna ta automatyzacja, taka nie za automatyczna.
A to jakaś nowość, że "Apple wie lepiej"?
Tak na przyszłość, niektóre z automatyzacji mogą działać bez pytania użytkownika, ale te związane z BT niestety nie (a miałem dokładnie ten sam pomysł, żeby przełączać na Spotify z Apple Music).
Oto automatyzacje, które mogą być uruchamiane automatycznie:
Pora dnia
Alarm
Sen
CarPlay
Trening (Apple Watch)
NFC
Aplikacja
Tryb Samolot
Nie przeszkadzać
Tryb niskiego zużycia energii
Poziom baterii
Ładowarka
(z https://support.appl...3/4.0/ios/14.0)
Napisano 30 września 2020 - 19:27
Zgłosiłem sprawę do T-M, ale oni dla pewności zresetowali ustawienia i poza tym nie widzą problemu. Twierdzą, że to wina telefonu.
Myślicie, że może mieć z tym coś wspólnego iOS lub hardware telefonu?
Użytkownik Aastelix edytował ten post 30 września 2020 - 19:27
iPhone 11
Napisano 30 września 2020 - 19:32
U mnie działa. A pytania tego typu zadajemy w stosownym dziale.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 01 października 2020 - 13:10
Tak w 3 zdaniach. iOS 13.7 vs 14.0.1. Płynność, szybkość działa i bateria. Proszę o komentarz
Napisano 01 października 2020 - 13:12
Jak dla mnie wszystko na plus nowszej wersji. Z tym, że widget mam tylko na ekranie po lewej, a nie wśród normalnych ikonek.
- tomciopaluch123 i wojtas2931 lubią to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 01 października 2020 - 14:14
Napisano 01 października 2020 - 15:02
Tak w 3 zdaniach. iOS 13.7 vs 14.0.1. Płynność, szybkość działa i bateria. Proszę o komentarz
Płynność i szybkość nie widzę różnicy zauważalnej. Bateria na minus u mnie. Musiałem wyłączyć działanie w tle, a i tak zjada procenty jak Pacman.
Użytkownik JacentyEsz edytował ten post 01 października 2020 - 15:02
Napisano 01 października 2020 - 17:05
Użytkownik Regiss edytował ten post 01 października 2020 - 17:06
iPhone 15 Pro
Napisano 01 października 2020 - 18:41
Napisano 04 października 2020 - 17:06
Szukając wad iOS14 dwa lata było spokoju z Car Play i znowu zrąbali debile.
Przed dwoma laty, po każdym połączeniu kablem z Car Play skakała głośność
dzwonka na maks i po rozłączeniu tak zostawała w telefonie, trzeba było pamiętać
żeby ściszyć, bo można było zawału dostać. Wreszcie w 12, potem w 13 działało
to w obu formach połączenia z autami ok, tak przez BT jak kablem z Car Play.
Niestety, któremuś "mózgowi" w Apple coś się omsknęło i obecnie po połączeniu
kablem z Car Play głośność dzwonka regulowana jest wraz z głośnością rozmowy
co za tym idzie jeśli nie chcesz rozwalić głośników dzwonkami, to musisz ściszyć,
a jak odbierzesz połączenie, to nie słyszysz rozmówcy, dajesz głośniej, zapominasz
wrócić i jak dzwoni znowu, to jest maks ... na szczęście nie ma to wpływu na głośność
w samym telefonie, więc już jakby mniej stresu ale ogólnie, zawsze coś, nie da się raz
na zawsze zrobić coś dobrze i to zostawić ... bolesne.
Napisano 04 października 2020 - 17:20
Po jednym dniu wariactw z baterią już jest normalnie. Nie widzę różnicy w porównaniu z ios 13. Płynność na plus w porównaniu z ios 13, wydaje mi się że jest mniej losowych szarpnięć animacji.
U mnie z kolei od dwóch dni szarpie praktycznie każda animacja minimalizacji aplikacji. Bateria z kolei jakby coraz lepiej.
Napisano 05 października 2020 - 07:43
Czy ktoś spotkał się z jakąś aplikacją, która podobnie ma dostęp do galerii zdjęć a brak opcji w ustawieniach odnośnie dostępu do zdjęć?
Użytkownik extor edytował ten post 05 października 2020 - 07:50
MacBook Pro 16" i7/512GB/16GB RAM | iPhone 15 Pro 256 GB Blue Titanium | Watch Series 8
iPad Pro 11” M4 (2024) 256 GB Wi-Fi + Cellular Space Black | AirPods 3 | Beats Studio3
Napisano 05 października 2020 - 08:00
Aplikacja Nextcloud Talk 10.0 ominęła w jakiś sposób zabezpieczenia iOS 14 w postaci dostępu do wybranych zdjęć z galerii. W ustawieniach brak opcji wł/wył dostępu do Zdjęć jak i w ustawieniach prywatości nie widnieje ona na liście aplikacji które mają dostęp do galerii zdjęć. Natomiast z poziomu aplikacji można wybrać zródło „Photo Library” i ukazują się wszystkie zdjęcia.
Czy ktoś spotkał się z jakąś aplikacją, która podobnie ma dostęp do galerii zdjęć a brak opcji w ustawieniach odnośnie dostępu do zdjęć?
Mam nadzieję, że wysłałeś już zgłoszenie do Apple ? U siebie nie znalazłem żadnej widzącej
bezprawnie cokolwiek, na co nie pozwoliłem ale warto przejrzeć, a Ty nie czekaj, jak nie zgłosiłeś.
Napisano 05 października 2020 - 10:29
Mi brakuje w iOS 14 widżetu "następne", albo nie wiem jak go znaleźć lub włączyć, kiedyś jak ustawiłem alarmy na iOS 13 to na stronie z widżetami widziałem kiedy i jaki alarm jest ustawiony, bez wchodzenia w aplikację zegrek.
Napisano 05 października 2020 - 12:34
Mi brakuje w iOS 14 widżetu "następne", albo nie wiem jak go znaleźć lub włączyć, kiedyś jak ustawiłem alarmy na iOS 13 to na stronie z widżetami widziałem kiedy i jaki alarm jest ustawiony, bez wchodzenia w aplikację zegrek.
Przeczytaj mój post kilka wcześniej jak to zrobić aby godzinę budzika widać było na zablokowanym ekranie. To lepsze niż widget "następne"
https://i.imgur.com/bpV39Fk.jpg
Napisano 05 października 2020 - 12:37
Tylko to działa tylko przy ustawionym Bedtime Schedule. Co, jeśli on ma miliard innych alarmów w ciągu dnia?
Napisano 05 października 2020 - 14:17
Napisano 05 października 2020 - 14:23
Znaczy no, ja tylko gdybam - nie używam żadnych widgetów poza baterią, więc wszystko mi jedno.
Napisano 06 października 2020 - 09:58
A u mnie na ios 14 nadal mam telefony na całym ekranie mimo przestawienia opcji nie wiem co jest nie tak.
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych