Zdrowym rozsądkiem, to raz.
Dwa, to nie Windows, więc takiego softu jest zdecydowanie mniej.
Trzy, nawet jeśli już uruchomisz (pamiętaj: to nigdy się nie robi 'samo', to zawsze jest wina użytkownika), napsuje Ci najwyżej w katalogu domowym, bo masz normalny rozdział uprawnień, a nie windowsowy misz-masz.
Cztery, jest o tym już kilka wątków na tym forum.
Ale nadal: jeśli chcesz używać antywirusa, to nikt Ci tego nie zabroni. Ja odradzam, ale ja jestem tylko jakimś 'typem z internetu', a to Twój komputer. Zatem może skupmy się na problemie instalacji, a nie na wybijaniu Ci tego pomysłu z głowy.
Co masz na myśli pisząc 'chce dodać mojego maca do zabezpieczonych urządzeń jedyną aplikacją która jest dostępna służy do chronienia haseł'? Co ma lista _urządzeń_ do listy _aplikacji_? Nie znam procesu instalacyjnego McAfee, pokaż linka do instrukcji, z której korzystasz albo opisz dokładnie.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.