Mi tam i 90 wystarczy ;-)

Jaki model iPhone 12 zamierzacie kupić tej jesieni?
Posted 11 October 2020 - 00:15
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 11 October 2020 - 00:29
Mi tam i 90 wystarczy ;-)
W sumie racja

Posted 11 October 2020 - 01:25
Nie gram w gry na telefonie, więc nie potrzebuję, tak naprawdę. Fajnie byłoby mieć bardziej płynne scrollowanie, ale tutaj już przy 90Hz zauważę różnicę (podobno).
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 11 October 2020 - 09:50
Fajnie byłoby mieć bardziej płynne scrollowanie, ale tutaj już przy 90Hz zauważę różnicę (podobno).
Też słyszałem, że przeskok z 60 na 90 większy niż 90 na 120Hz.
Jeżeli 12 Pro Max faktycznie otrzyma lepszy aparat z większą matrycą od mniejszego Pro, to jak to wpłynie na sprzedaż tego telefonu, czy będzie podobnie jak z Plusami, które miały lepsze aparaty od mniejszych braci.
Martwi mnie rozmiar, bo Pro ma mieć teraz 6,1", a to rozmiar iPhone'a XR/11. One w ręce są porównywalne do Maxów. Jeżeli aparat w Maxie 6,7" okaże się faktycznie dużo lepszy, to miałbym twardy orzech do zgryzienia.
Edited by MasterM, 11 October 2020 - 09:55.
Posted 11 October 2020 - 10:20
Mam w głębokim poważaniu aparat, nie chcę większego rozmiaru niż obecny Xs
Posted 11 October 2020 - 10:28
Mam w głębokim poważaniu aparat, nie chcę większego rozmiaru niż obecny Xs
Zawsze możesz kupić 12 Mini, będzie nawet mniejszy A poważnie - pewnie się przyzwyczaimy do 6,1. Rozumiem, że Apple chciało ujednolicić rozmiar 12 i 12 Pro.
Edited by soczekpl, 11 October 2020 - 10:29.
- MasterM likes this
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 11 October 2020 - 10:58
Różnica w rozmiarze między 5,4” a 6,1” będzie duża. Obecne 5,8” jest naprawdę w porządku.Rozumiem, że Apple chciało ujednolicić rozmiar 12 i 12 Pro.
Posted 11 October 2020 - 11:44
Różnica w rozmiarze między 5,4” a 6,1” będzie duża. Obecne 5,8” jest naprawdę w porządku.
http://fotoo.pl//out...1ba3730c6e.jpeg
Jest ogromna. Szkoda, że mini dopiero w listopadzie. Ale cóż, trzeba czekać. 5,8 XS to już dla mnie max co mogłem znieść, nie ma mowy żebym kupował zwykłą 12 6.1.
iPhone 15 Pro
Posted 11 October 2020 - 12:13
Yup, mam dokładnie tak samo jak Regiss - jedynie mini.
Ewentualnie powoli rozważam w głowie migrację może na Androida na te 2 lata - ale flagowce (bo nic innego nie ma indukcyjnego ładowania) są zwykle też ogromne. Ewentualnie Pixel 5.
- MasterM likes this
Posted 11 October 2020 - 18:56
Posted 11 October 2020 - 19:23
Mi pasuje. Może będzie można wreszcie postawić telefon na jakimś stole czy blacie i coś nagrać.
Pro 2012, 14 Pro
Posted 11 October 2020 - 19:27
iPhone 15 Pro
Posted 11 October 2020 - 19:59
I tak zdecydowana większość nas nosi jakiś case.
- MasterM likes this
Posted 11 October 2020 - 20:20
Powiem wam, że mega się jaram w tym roku, głównie ze względu na nowy wygląd Mimo że prawie wszystko już wiadomo. Ciekawe, kiedy doczekamy się takiej rewolucji, jak iPhone X. Pewnie przy składanym.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 11 October 2020 - 20:32
Odwołaj to! ;-)
Moda na składane telefony mnie strasznie przeraża, bo to brzmi jak targetowanie ludzi, którzy robią kilka rzeczy naraz (i olewanie pozostałych). Ja tak nie umiem, wręcz byłbym poirytowany widząc jakąś drugą aplikację wołającą o atencję, kiedy coś robię.
Posted 11 October 2020 - 20:48
Odwołaj to! ;-)
Moda na składane telefony mnie strasznie przeraża, bo to brzmi jak targetowanie ludzi, którzy robią kilka rzeczy naraz (i olewanie pozostałych). Ja tak nie umiem, wręcz byłbym poirytowany widząc jakąś drugą aplikację wołającą o atencję, kiedy coś robię.
To co jest przyszłością? Chyba, że całkowicie bezramkowy iPhone, bez notcha i bezprzewodowy, bez żadnego złącza. O czymś takim też się spekuluje. No ale to jednak ciągle ewolucja X'a.
Swoją drogą, niezłe cwaniaki, nie dość, że będą sprzedawać bez ładowarki, to za tę ładowarkę Magsafe sobie pewnie z 70 dolarów zażyczą
Posted 11 October 2020 - 20:58
Ja tam czekam, aż producenci smartfonów porzucą roczny cykl wydawniczy i nowe modele będą wypuszczać co dwa lata.
Posted 11 October 2020 - 21:16
Wydaje mi się, że to nikt na to nie pójdzie (tym bardziej, że niektórzy przeszli wręcz na model półroczny). Biznes musi się kręcić .
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 11 October 2020 - 22:13
to za tę ładowarkę Magsafe sobie pewnie z 70 dolarów zażyczą
Jaką ładowarkę magsafe?
Posted 12 October 2020 - 04:56
I tak zdecydowana większość nas nosi jakiś case.
No, ja akurat nie noszę.
Posted 12 October 2020 - 06:48
Jaką ładowarkę magsafe?
No ma być bezprzewodowa ładowarka z magnesem, którą Apple nazwie Magsafe. Przynajmniej tak wynika z ostatnich przecieków. Plecy iPhone'a mają mieć magnes, z tego co czytałem.
- MasterM likes this
Posted 12 October 2020 - 09:22
iPhone 15 Pro
Posted 12 October 2020 - 10:23
Przecieki-sreki. Boję się otworzyć lodówkę, że mi wyskoczy Dżon Proser albo Ming Ping Kuo Cośtam.
Całkowicie to psuje fun z oglądania prezentacji, poza tym generuje syndrom 'miało być X, a nie ma!'. Nie, nie 'miało być', tylko 'jakiś typ na twitterze napisał, bo mu się wydawało/chciałby'.
- Emej and dobrakawa like this
Posted 12 October 2020 - 12:36
Też słyszałem, że przeskok z 60 na 90 większy niż 90 na 120Hz.
Jeżeli 12 Pro Max faktycznie otrzyma lepszy aparat z większą matrycą od mniejszego Pro, to jak to wpłynie na sprzedaż tego telefonu, czy będzie podobnie jak z Plusami, które miały lepsze aparaty od mniejszych braci.
Martwi mnie rozmiar, bo Pro ma mieć teraz 6,1", a to rozmiar iPhone'a XR/11. One w ręce są porównywalne do Maxów. Jeżeli aparat w Maxie 6,7" okaże się faktycznie dużo lepszy, to miałbym twardy orzech do zgryzienia.
Z tego co widziałem, to 12 Pro wygląda na szerokość tak samo jak 11 Pro i jedynie jest dłuższy o parę mm. Wydaje mi się, że nie będzie to żadna odczuwalna różnica w ręce.
Tutaj dokładnie jest to pokazane - www.youtube.com/watch?v=_Lfu16SzyBc&t=51s
Edited by Bazagazeal, 12 October 2020 - 12:40.
MacBook Air M1 | iPhone 12 mini | Apple TV 4K
Posted 12 October 2020 - 12:47
Ja biorę Maxa, co do klatek i odświeżania na telefonie mi to lata. Gry i tak lecą w 60, a filmy 24 czy 30. Nie potrzebuje by mi się scrolowały strony albo menu w telefonie lepiej przewijało bo na start tylko tam byśmy zauważyli. A w późniejszym czasie jak gry obsłużą 120 to na ekranie telefonu będzie przynajmniej dla mnie niezauważalne. Wolałbym xcloud games czy stadie i pograć w normalne AAA w 40-60 klatkach.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users