Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zerowania maca przed sprzedażą.

Najlepsza odpowiedź ftpd , 28 czerwca 2020 - 19:43

Nie, powinno być ok.
Znaczy jeśli nie formatowałeś 'bezpiecznie' z zerowaniem itp., to w teorii można się dostać do starych danych (co NIE oznacza dostępu do konta, tylko do lokalnej kopii danych na dysku), ale nie jest to tak łatwe, jak się może wydawać.

Przejdź do postu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 xid3

xid3
  • 3 postów

Napisano 28 czerwca 2020 - 12:17

Witam,

przygotowywałem imaca 21,5 late 2012 z systemem Catalina do sprzedaży i zapomniałem przed formatem wylogować się z kont.

Mac został sformatowany do czysta, tylko pojawia się opcja z obrazem dysku i nie wiem czy nowy właściciel będzie miał możliwość dostępu do moich danych. Za pomoca innego komputera usunałem urzadzenie z konta iCloud, tylko nie wiem czy to wystarczy. Czy jest coś co powinienem jeszcze zrobić?

Pozdrawiam

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 340 postów

Napisano 28 czerwca 2020 - 19:43   Najlepsza odpowiedź

Nie, powinno być ok.
Znaczy jeśli nie formatowałeś 'bezpiecznie' z zerowaniem itp., to w teorii można się dostać do starych danych (co NIE oznacza dostępu do konta, tylko do lokalnej kopii danych na dysku), ale nie jest to tak łatwe, jak się może wydawać.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 xid3

xid3
  • 3 postów

Napisano 29 czerwca 2020 - 19:03

Okej, dzięki za pomoc.

#4 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 30 czerwca 2020 - 19:35

Nota bene, przypominam o istnieniu oficjalnej strony opisującej czynności, które należy wykonać w podobnych sytuacjach: https://support.appl.../pl-pl/HT201065

Jednocześnie nieśmiało i tylko z kronikarskiego obowiązku nadmienię, że istniał już przypięty do działu temat "Zerowanie" Maka przed sprzedażą, nadal otwarty, zatem zalecane przyszłym postującym byłoby umieszczanie wszelakich dodatkowych wątpliwości właśnie w nim celem uniknięcia powielania wątków.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych