iOS 14, wszystkie wersje beta – dyskusja.
Napisano 23 lipca 2020 - 21:55
Napisano 23 lipca 2020 - 22:33
Póki miałeś telefon, to mogłeś ustawić inny numer telefonu do kodów. Przyznam się, że ja tak zrobiłem całkiem przez przypadek, ale się przydało.
Miałem ustawiony inny numer, ale przy wymianie kod SMS ciągle przychodził na stary numer.
Napisano 23 lipca 2020 - 22:58
No dobrze. O ile, zgodnie z regulaminową wytyczną, że dopuszczamy kulturalny offtop nieprzeobrażający oryginalnego tematu w inny, szybkie pytanie o to, która sieć jest Pawłem, a która Gawłem, jest jeszcze akceptowalne, o tyle kwestia rozwiązywania problemów z eSIM po wyzerowaniu telefonu oraz inne podobne poruszane powinny być po pierwsze w osobnym wątku, a po drugie – w dziale przeznaczonym do pytań, a nie w rozmowach ogólnych.
Następne wpisy znacznie odbiegające od tematu przewodniego będą usuwane, a ich popełniacze nagradzani. Dziękuję za przestrzeganie zasad forum.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 24 lipca 2020 - 06:48
Powiadomienia na zegarku powróciły. Wystarczyło wyłączyć i włączyć Apple Watch
Napisano 24 lipca 2020 - 07:46
Coś mi ta beta ewidentnie nie weszła, w poprzednich poza ogólnie znanym problemem z zajętym miejscem przez "Inne" w ilości ~30GB nie miałem praktycznie żadnych problemów, a dzisiaj poza pogodą mam kolejny problem, mianowicie nie działa mi ikonka "udostępnij" z poziomu galerii, jest cały czas na szaro. Da się dodać zdjęcie z poziomu wiadomości, ale nie z poziomu galerii. Co śmieszniejsze, dotyczy to tylko nowych zdjęć wykonanych od instalacji bety3. Każde poprzednie zdjęcia mają ikonkę aktywną
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 24 lipca 2020 - 09:09
Przepraszam za off top, nerwy mnie poniosły na te debilizmy z eSim, ja mam dodatkowy inny problem,
bo karta jest na syna, bo nigdy nie chciało nam się jej cedować i dupa po całości, jestem bez tel :-) Olać.
kontynuując temat b3, po zerowaniu i wrzuceniu na nowo wszystkie problemy zniknęły, bateria przez noc
straciła 10% więc w sumie chyba nie ma różnicy do 13.6 i wszystkie apki jakie potrzebuję działają bez
zarzutu. Nie mam jedynie karty Orange, żeby sprawdzić ten street, dla którego zrobiłem sobie tą rewolucję.
Napisano 24 lipca 2020 - 16:30
Nie brakuje Wam tej opcji? Mi bardzo bo miałem kilka ulubionych do których dość często dzwoniłem i w biegu czy w samochodzie była to bardzo pomocna funkcja.
Może więcej osób zechce zgłosić taki postulat powrotu tej funkcji...
iPhone 11
Napisano 24 lipca 2020 - 18:54
Przy poprzedniej becie pisałem, że po przytrzymaniu ikony telefon nie pokazują się ulubione kontakty do szybkiego wybierania. W tej becie nic się nie zmieniło.
Nie brakuje Wam tej opcji? Mi bardzo bo miałem kilka ulubionych do których dość często dzwoniłem i w biegu czy w samochodzie była to bardzo pomocna funkcja.
Może więcej osób zechce zgłosić taki postulat powrotu tej funkcji...
Tak, zdecydowanie była to super opcja i szkoda, że tak pozbywają się takich fajnych rozwiązań.
Wstawiają jakieś pierdoły nikomu niepotrzebne, a zdjęć przy kontaktach na liście jak nie było,
tak nie ma od 11 lat, a w gównianym A są od dawna, tego zazdroszczę, bo jestem wzrokowcem.
Napisano 24 lipca 2020 - 22:45
Ja tam nigdy nie używałem tych wszystkich bzdur, co się pojawiały podobno przy 'dłuższym przytrzymaniu'.
Jest widget z ulubionymi kontaktami, dodaj sobie i z głowy.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 24 lipca 2020 - 23:41
Napisano 25 lipca 2020 - 07:04
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 25 lipca 2020 - 07:58
Może mnie ktoś w prostych słowach objaśnić ideę App Library? Bo ja w zbiorze folderów z losowo powrzucanymi apkami sensu nie widzę. Ktoś tego używa? Jak?
1. Nie są losowo porozrzucane.
2. Można mieć jeden czy dwa ekrany z najważniejszymi aplikacjami, a resztę trzymać „schowaną”.
3. Nie ma obowiązku używania – można z iPhone'a korzystać dokładnie tak samo, jak wcześniej.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 25 lipca 2020 - 20:00
iPhone 11
Napisano 25 lipca 2020 - 20:51
Napisano 26 lipca 2020 - 20:18
Powiem szczerze, po tylko kilku dniach ja jestem tak pozytywnie zaskoczony tą b3, że dla mnie
mogliby zostawić tak jak jest. Wszystkie aplikacje mi działają, żadne jeszcze nie wysypała,
a najlepszym atutem chyba jest bateria. Jakoś nadmiernie nie używam ale stabilnie bez skoków
i jak zdałem wczoraj o 9 rano z ładowarki, tak obecnie mam 35%, a słuchałem 3h rano radia
sieciowego przez Airpodsy, do tego co chwilę syn pisze na WhatsApp z NL, dzień luźny to i na
FB zdarzyło mi się trochę poczytać itp. więc uważam, że to jest wyczyn roku, patrząc wstecz
na mój styl korzystania z iPhone można uznać tą betę za sukces. iP 11 Pro ściśle określając.
Przy okazji testuję też na iPad Pro i macOS 11, tak samo poprawa baterii, wytrzymałości
zdecydowana. Gdzieś znaleźli kluczyk do tego chyba :-) Oby tak zostało.
Załączone pliki
- 5b46927ee6 lubi to
Napisano 26 lipca 2020 - 20:55
Użytkownik busaba edytował ten post 26 lipca 2020 - 20:56
Napisano 26 lipca 2020 - 21:05
Mam pytanie, czy na b3 imessage w T-mobile już działa czy dalej są problemy z aktywacją ?
Napisano 27 lipca 2020 - 05:21
Napisano 27 lipca 2020 - 08:52
U mnie nie działa przycisk głośniej/ciszej podczas rozmowy. Nie da się dostosować głośności, tak jakby przycisk był nieaktywny - mowa o fizycznym przycisku rzecz jasna.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 28 lipca 2020 - 07:49
Witajcie,
u mnie na szczęście po aktualizacji zaczął działać aparat w messengerze [były resety]. Bateria w XS też całkiem sprawnie sobie śmiga, ale mam problem z paskiem podczas przeglądania aplikacji (np. fb, instagram). Na górze na biało, a także nie dizała mi wyszukanie aplikacji po przewinięciu paska z góry w dół.
Użytkownik Przemysław Janas edytował ten post 28 lipca 2020 - 07:49
Napisano 28 lipca 2020 - 10:31
Witajcie,
u mnie na szczęście po aktualizacji zaczął działać aparat w messengerze [były resety]. Bateria w XS też całkiem sprawnie sobie śmiga, ale mam problem z paskiem podczas przeglądania aplikacji (np. fb, instagram). Na górze na biało, a także nie dizała mi wyszukanie aplikacji po przewinięciu paska z góry w dół.
Spróbuj zresetować telefon, mnie pomogło przynajmniej na biały pasek.
Użytkownik jaro30 edytował ten post 28 lipca 2020 - 10:33
Napisano 28 lipca 2020 - 13:49
Appka Alledrogo wysypuje się sekundę po tym jak na dolnym pasku kliknę zakładkę "Szukaj". Można wyszukiwać u góry z panelu, ale jakoś siła przyzwyczajenia powoduje, że mnie to drażni
Napisano 28 lipca 2020 - 14:32
Appka Alledrogo wysypuje się sekundę po tym jak na dolnym pasku kliknę zakładkę "Szukaj". Można wyszukiwać u góry z panelu, ale jakoś siła przyzwyczajenia powoduje, że mnie to drażni
Dziś wydali aktualizację która to rozwiązuje.
Napisano 29 lipca 2020 - 09:20
Spróbuj zresetować telefon, mnie pomogło przynajmniej na biały pasek.
Dziękuję kolego! W sumie od kiedy mam iphone, nie po drodze mi totalnie z resetowaniem telefonu - zresetowałem i problem faktycznie z paskiem zginął, nie ma też kłopotu z wyszukiwaniem. Mam jeszcze tylko w sumie jeden kłopot z widgetem pogoda - jest tylko czarny prostokąt. Klikając nawet lokalizację niestety nic się nie zmienia.
Napisano 29 lipca 2020 - 10:40
iPhone 11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych