Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 14, wszystkie wersje beta – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
886 odpowiedzi w tym temacie

#301 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 06:20

Pierwszy problem który widać to widgety, które, źle się odświeżają. Widgets aktywności zamiast aktualnych danych pokazuje wczorajsze, widgets zegarka kilka godzin różnicy z systemowym :) Restart telefonu rozwiązuje problem :)

de16d24dec5a5.jpg

Użytkownik EMU edytował ten post 23 lipca 2020 - 06:35

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#302 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 264 postów
  • Skąd,PL

Napisano 23 lipca 2020 - 07:03

Jak narazie bateria znika w oczach

#303 winmaciek

winmaciek
  • 6 744 postów
Napisano 23 lipca 2020 - 07:37

Dużo dobrych zmian. Muzyka na plus, pojawiło się też streamowanie YT w 4K.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#304 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 08:56

Jak do tej pory ani jendnego problemu, tak w b3 zniszczyli baterię w jedną noc :-)

Odłączyłem przy 100% o 23:30, o 8:15 0% i wyłączony nie wiem od której, więc lipa.

Wygląda na to, że kilka programów pracowało jakby stale w tle wykazując w opisie

słaby sygnał, co jest dziwne, bo i LTE na dwóch kartach mam 100% tak samo WiFi

5G mam w zasięgu 100%, więc zwalili nam tą betę,m że brak słów. Dotego są to

aplikacje, które zawsze są włączone i nigdy nie było żadnej takiej akcji.

 Only Apple 

#305 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 lipca 2020 - 09:01

Jak do tej pory ani jendnego problemu, tak w b3 zniszczyli baterię w jedną noc :-)

Odłączyłem przy 100% o 23:30, o 8:15 0% i wyłączony nie wiem od której, więc lipa.

Wygląda na to, że kilka programów pracowało jakby stale w tle wykazując w opisie

Kolejny losowy przypadek. Ja miałem 51% przed północą, o 7:00 rano miałem 48%. Nic się u mnie złego z baterią nie dzieje.

#306 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 lipca 2020 - 09:21

Nie przychodzą powiadomienia SMS na Apple Watch

#307 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 23 lipca 2020 - 09:25

Widget zegarka po restarcie działa jak powinien, ale po jakimś czasie znowu jest opóźnienie o 25min (przynajmniej u mnie) ale czasem jest to 5min.... bateria nie wiem, bo kładę na ładowarce wieczorem zdejmuje jak wstaje.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#308 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 09:36

Nie przychodzą powiadomienia SMS na Apple Watch

U mnie działa dobrze

U mnie nie ma takiego problemu.

Widget zegarka po restarcie działa jak powinien, ale po jakimś czasie znowu jest opóźnienie o 25min (przynajmniej u mnie) ale czasem jest to 5min.... bateria nie wiem, bo kładę na ładowarce wieczorem zdejmuje jak wstaje.

dokładnie widżety żyją swoim trybem :)

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#309 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 11:21

Dziwny ten zjazd baterii, bo pokazuje mi jakby najwięcej zjadły dwie aplikacje radiowe,

któ®e były zawsze w tle i radio jest zastopowane czyli nie gra, gdyby grao bym przecvież

słyszał, bo nie mialem sparowanych słuchawek ani wpiętych w gniazdo.

Wykres ewidentnie pokazuje drenaż od 00 do 6 rano, coś je zwiesiło i do tego ta informacja

o słabym sygnale mnie tez dziwi i jest niejasna i tutaj może tkwi problem.

Tak przy okazji może mi ktoś podpowiedzieć, który rząd ikony zasięgu odpowiada której karcie?

Górny fizycznej i jest ona Nr1, a dolny eSim i jest ona jako druga? bo nie mogę tego rozkminić :-)

Załączone pliki

 Only Apple 

#310 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 916 postów
  • SkądŻory

Napisano 23 lipca 2020 - 11:24

Dokładnie, u mnie eSim jest na dole, tylko to łatwiej rozpoznać, bo fizyczna to T-Mobile, a Ty masz pewnie 2 z Orange?

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#311 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 11:30

A ja mam fizyczną u dołu.

@Shrek – nawet jak masz dwie od tego samego operatora, przecież możesz nadawać im nazwy w ustawieniach (tzw. "etykiety"). Nazwij je sobie jak tam chcesz, a potem zjedź palcem z górnego rogu do centrum sterowania i zobaczysz, która jest gdzie. QED.

Ale wróćmy do tematu: z widgetami nie widzę problemu – nawet z tą osławioną pogodą: może z kilkunastosekundowym opóźnieniem, ale się odświeża. I widgety mają w tej becie podpisy u dołu (good). Brakuje za to widgetu Kontaktów, jak ktoś już zauważył. Przydatne jednak by było mieć te "Ulubione" pod ręką. Zgłosiłem.

Przypomnienia nadal crashują zaraz po próbie otworzenia Zaplanowanych, ale – uwaga – tylko w języku polskim. :)

Bardzo podoba mi się idea wyświetlania kompletnej ścieżki powrotnej (chyba już nawet o tym wspominałem) po dłuższym przytrzymaniu przycisku.

No i ikona Muzyki :D

Idą w retro (jest niemal identyczna do iTunes 12.0 lub coś około) i wreszcie zniknęło to designerskie paskudztwo, które towarzyszyło nam od kilku lat. Może, jeśli podążą tym tropem, wrócimy do najładniejszej IMHO, czyli tej z iT 10, choć oby z mniejszą ilością skeuromorficznych naleciałości:

https://www.icloud.c...rCBQdK-A#iTunes

Generalnie chyba nieco lepiej niż z betami (a być może nawet niektórymi finalnymi) iOS 13.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#312 Łukasz Kaźmierczak

Łukasz Kaźmierczak
  • 2 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 11:34

A ja mam fizyczną u dołu.

@Shrek – nawet jak masz dwie od tego samego operatora, przecież możesz nadawać im nazwy w ustawieniach (tzw. "etykiety"). Nazwij je sobie jak tam chcesz, a potem zjedź palcem z górnego rogu do centrum sterowania i zobaczysz, która jest gdzie. QED.

A nie jest po prostu tak, ze karta używana do transmisji danych jest zawsze na gorze?

• zboras lubi to

#313 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 916 postów
  • SkądŻory

Napisano 23 lipca 2020 - 11:36

Dokładnie tak jest, po zmianie transmisji na Orange, przeskoczyła na górę ;) 

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#314 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 11:45

Noo, to teraz nieźle poległem na banale ... :-D Rzeczywiście wystarczy zjechać w dół i mamy

napisane jak wół, która jest która sieć, człowiek całe życie się uczy, a wydawało mi się, że już

niewiele może mn ie z Apple zaskoczyć. Z tą baterią, to już chyba rozgryzłem wałek, nie jest

tutaj winna beta. Kwestia w jednej internetowej stacji radiowej Radio Nowy Świat. Od 10.07

nadaje i jest problem z włączeniem streemu w Orange, w każdej innej sieci działa, ale w Orange

nie i chyba tu jest kwas, odkładając tel na noc próbowałem włączyć tą stację ale olałem i po

odłożeniu iPhona nie zabiłem apek i chyba próbowały się dobić ciągle do streemu, nawet

obok nich jest napisane słaby sygnał, oglnie cos mam niehalo z Orange od czasu zmiany na

eSim, ja przełączę dane sieci na Play, to wszystko śmiga idealnie.

Z całą resztą wszystko jest jasne, karty sobie nazwałem, to wszystko jest ok jedynie właśnie

nie mogłem zajarzyć która jest która na ikonie, a to takie proste było.

 Only Apple 

#315 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 163 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 13:00

Meh, rzeczywiście się zmieniła ikona Muzyki. Szkoda, bo nie lubię czerwonego ;-)

• MasterM lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#316 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 13:27

Samą ikonę wolę niż poprzednią, bo to był kolorystyczny bełkot. Gorzej, że cały widget też jest tego koloru. :D

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#317 Tomek2012

Tomek2012
  • 22 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 15:28

Jakiś Pomysł dlaczego u mnie dalej nie ma bety 3? Powinno być normalnie w uaktualnieniach no nie?(Sory ale świeży w iOS jestem). Profil Beta mam. Urządzenie iPhone 11 pro

#318 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 23 lipca 2020 - 15:49

A jaki masz profil? Publicznej bety czy dev? Bo ja na moim XR miałem publiczny profil, i też nie miałem, zainstalowałem dev profil i miałem odrazu uaktualnienie.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#319 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 23 lipca 2020 - 15:58

Jak dla mnie ta 3 beta najlepsza. Tylko się Allegro wiesza na wyszukiwaniu. Tak to gitarka. Szybciej, płynniej, nic się nie restartuje.

#320 Tomek2012

Tomek2012
  • 22 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 16:28

A jaki masz profil? Publicznej bety czy dev? Bo ja na moim XR miałem publiczny profil, i też nie miałem, zainstalowałem dev profil i miałem odrazu uaktualnienie.

No właśnie mam publiczna. Poczekam jeszcze jak nie to przejdę na dev

#321 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 18:14

Wl6MnVJU_o.png

 MacBook Pro 13 M1 16GB 1TB  iPad Air LTE 32 GB  iPad Mini 4 LTE 16 GB  iPhone 12 Pro 128 GB  Apple Watch Series 4 LTE SS

#322 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 20:58

Wszystko pięknie oprócz widgetu pogoda, który u mnie za nic w świecie nie chce działać. Nie pomagają restarty, ponowne dodawanie, nic.

Załączone pliki

Użytkownik Geble edytował ten post 23 lipca 2020 - 20:59

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#323 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 21:02

Wszystko pięknie oprócz widgetu pogoda, który u mnie za nic w świecie nie chce działać. Nie pomagają restarty, ponowne dodawanie, nic.

Urok bety

#324 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 163 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 21:20

U mnie działa: https://imgur.com/a/56qwMPh

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#325 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 23 lipca 2020 - 21:42

Wiedziałem, że jak zacznę grzebać, to gorzej jak isis ... musi wypierdzielić :-)

Przywróciłem, gnoja, bo mówiąc szczerze po 3 latach bet, wgrywania różnych apek,

kasowania ich, zmiany kilku iPhonów itd. był już niemały burdel i może dlatego

miałem te jaja z radiem np czy innymi więc wyzerowałem, przywróciłem z kopii 

i ... sim poszedł się rypać, jestem bez tel. Orange wysyła kod aktywacji nowej

karty na ten nr, a ja go przecież nie mam i macie jakiś pomysł? Pomoc do 22 tylko.

Jaki debil wymyśli to coś, co jak np stracisz sprzęt i włączasz nowy, chcesz dodać

nową kartę eSim, wbijasz na konto orange generujesz kartę, a oni wysyłają ci kod

na ten nr, co to właśnie sobie zlikwidowałeś zmieniając np telefon na nowy?

Chyba, że ja znowu z racji pesel czegoś nie kumam. Dziwne jest to, że chwilę

wcześniej w systemie on był i nawet pin podałem, nagle włażę w ustawienia,

a on znika i tyle. Coś ktoś podpowie?

 Only Apple 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych