Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Limity czasu dla aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mitriandir

mitriandir
  • 2 postów

Napisano 04 czerwca 2020 - 10:33

Cześć, 

NA początku dodam, że poszukałem na forum info o moim problemie i się nie pojawił w wyszukiwarce więc piszę.

Z racji pandemii mój syn dostał Iphona 7  oprogramowanie 13.5 (kontakt z kolegami z klasy, nauczycielami). 

Ponieważ jak prawie każde dziecko nie zna umiaru chciałem ustawić mu limity czasu dla danej aplikacji, np 30 minut dla Storytela (lubi słuchać audiobooki). 

I tu pojawia się problem.

Dzisiaj zrobiłem test aplikacji i ustawiłem limit na 5 minut a on słuchał audiobooka prawie godzinę, tak jakby ten limit nie działał.

Z czego to wynika? 

Wiecie jak to naprawić?

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 900 postów
Napisano 04 czerwca 2020 - 11:15

1. Masz ustawiony kod blokady ustawień czasu przed ekranem? To jest osobny kod, do ustawienia w Ustawienia -> Czas przed ekranem -> <Imię dziecka> -> Przewijamy w dół i jest opcja „Użyj kodu…”. Bez kodu pojawi się jedynie alert „czas osiągnięty” przy próbie włączenia aplikacji i wystarczy stuknąć „Ignoruj”.

2. Z tego, co kojarzę, ta funkcja cały czas działa dość koślawo. Były sytuacje np. takie, że dzieci omijały limit czasu na YouTube'a poprzez wysyłanie sobie linków w wiadomościach i oglądanie w podglądzie. Nie zdziwiłbym się, gdyby coś tu było popsute. 

3. To chyba nie jest najgorzej, że lubi słuchać audiobooki. Przynajmniej nie jest to Snapchat, czy co tam jest teraz modne wśród młodzieży. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 mitriandir

mitriandir
  • 2 postów

Napisano 04 czerwca 2020 - 11:46

Tak ale nie zna umiaru :) Musi robić również inne rzeczy nie tylko słuchać. Jeszcze jest za mały na snapchata. 

Dzięki za info i pomoc. 

Miałem to wszystko poustawiane ale na jego telefonie. Pomimo kodu nie działało. Teraz ustawiłem na moim telefonie jego blokady i działa. 

Ciekawe.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 04 czerwca 2020 - 12:02

Co w tym jest 'ciekawego'? To chyba logiczne, że ustawienia urządzeń slave robisz z mastera.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych