Cześć!
Mam taki problem:
Kiedy wziąłem po raz pierwszy mój super mobilny MacBook PRO 2018 dla profesjonalistów w trasę i chciałem popracować trzymając MacBooka na kolanach okazało się, że się nie da MacBook jest tak ciepły/prawie gorący, że trzymanie na nogach jest niemożliwe / bardzo nieprzyjemne. W domu podkładam gruby numer VOGUE'a pod niego i tak pracuję, jeśli pracuję siedząc na fotelu. Ogólnie jakiś dramat. Przypominam (sam sobie) wtedy, że dałem za ten komputer 12k i czuję się z tym źle
Zaznaczam, że mówię tu o pracy na przeglądarkach. Żadnego renderowania video itp.
Pytanie - czy też macie takie problemy? Rozumiem, że ten komputer jest nieduży itd., no ale chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wypuściłby tak grzejącego się sprzętu na rynek?! Czasami jak dotykam spodu ręką, to mnie prawie parzy (!).
Czy mieliście takie problemy?
P.S. Równolegle mam problem z baterią - trzyma niecałe 3h przy 42 cyklach (wymieniano mi ją niedawno razem z klawiaturą w ramach gwarancji).
Z góry dziękuję za (p)odpowiedzi.
MJ
Z racji tego, że jest to połączone z problemem czasu pracy na baterii, o którym napisałeś w sąsiednim wątku, to łączę oba tematy (wklejając poniżej treść poprzedniego wpisu). Tak, wiem, że pisałeś już obu problemach w jednym temacie. W chwili zaćmienia umysłowego (bo to jeden i ten sam problem; nie wiem, jak tego nie zauważyłem) przeniosłem go do kosza, za co przepraszam. Na przyszłość zalecam również powstrzymanie się od stosowania Caps Locka w tytule. //Winmaciek
MacBook na baterii trzyma niecałe 3h. Testy: 2h43', 2h26', 2h38', 2h43' i ogólnie ok. 2h45' (SIC!!!!)
Żeby było śmieszniej, przed wymianą baterii trzymał dłużej - w testach przed serwisem ok. 3h20'. Komputer reklamowany jako "narzędzie dla profesjonalistów" z "pracą na baterii do 10h", zakładam, że powinien trzymać lekko minimum 4-5h.
Nie obciążam go. Żadne renderowanie, ani nic ciężkiego - praca na kartach przeglądarki Chrome + co jakiś czas drobna operacja w Photoshopie (otworzenie pliku, szybkie skadrowanie obrazu, zapisanie). Dell mojej dziewczyny, która jest fotografem trzyma 6-7h lekko przy większym obciążeniu przy pracy na PS....
Użytkownik winmaciek edytował ten post 03 czerwca 2020 - 23:13