Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wyciszyć dźwięk dzwonka i smsa w iPhonie bez wyciszenia całego iPhone’a?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lucifer666

Lucifer666
  • 4 postów

Napisano 20 maja 2020 - 17:39

Hej ;)

Posiadam Apple Watcha 2020 i iPhone XS Max. Czy jest możliwość wyciszenia jedynie dzwonka na iPhonie aby podczas odbierania połączeń dzwonek włączał się tylko na Watchu a nie na telefonie?

*wiem, że mogę włączyć tryb cichy w iPhonie, ale chcę uniknąć wyciszenia całego telefonu. Chce używać Apple Watcha jako głównego urządzenia od powiadamiania mnie o tym co się dzieje.

#2 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 888 postów

Napisano 20 maja 2020 - 17:45

Czy przełącznik z boku iPhone nie robi tego? Ja od zakupu watcha mam cały czas przełącznik dzwonka na off. Wystarcza drgania zegarka. 

#3 Lucifer666

Lucifer666
  • 4 postów

Napisano 20 maja 2020 - 22:23

Teraz też tak robię ale niestety brakuje mi wibracji/kliknięć podczas pisania na klawiaturze. Wiesz może jak to włączyć? Czy jest ogólnie taka możliwość?

#4 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 21 maja 2020 - 14:42

W Ustawieniach dzwonka na telefonie nie możesz zmniejszyć głośności? Czy wtedy w zegarku też się zmniejszy głośność? Nie wiem jak to wygląda ze sparowanym zegarkiem, bo nigdy nie miałem.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 21 maja 2020 - 14:42

Pro 2012, 14 Pro

#5 Lucifer666

Lucifer666
  • 4 postów

Napisano 21 maja 2020 - 15:46

Przyciszenie telefonu do minimum nie wycisza go maksymalnie, telefon dzwoni ale cicho - wycisza się też wtedy dźwięk i kliknięcia klawiatury.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 21 maja 2020 - 16:14

Ciebie ratowałoby jedynie ustawienie dzwonka na 'brak dzwonka', a zachowanie wszystkich innych powiadomień dźwiękowych - przynajmniej tak rozumiem tego posta.

To nie, tak się nie da ;-)

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 21 maja 2020 - 18:14

Ciebie ratowałoby jedynie ustawienie dzwonka na 'brak dzwonka', a zachowanie wszystkich innych powiadomień dźwiękowych - przynajmniej tak rozumiem tego posta.

To nie, tak się nie da ;-)

A czy przypadkiem nie da rady zrobić po prostu "ciszy", wrzucić do Muzyka na MacOS, przekonwertować 30 sekundową ciszę na AAC, a następnie zmienić nazwę pliku na .M4R, wrzucić na telefon i ustawić jako dzwonek? ;)

Czy w zegarku jest tak, że jaki dzwonek na telefonie, to taki w zegarku?

Pro 2012, 14 Pro

#8 winmaciek

winmaciek
  • 6 894 postów
Napisano 21 maja 2020 - 18:31

W zegarku jest zawsze taki sam dzwonek.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#9 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 21 maja 2020 - 21:25

@dobrakawa: tak, to jest pomysł.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#10 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 21 maja 2020 - 22:05

W Ustawieniach dzwonka na telefonie nie możesz zmniejszyć głośności? Czy wtedy w zegarku też się zmniejszy głośność? Nie wiem jak to wygląda ze sparowanym zegarkiem, bo nigdy nie miałem.

Głośność dzwonka w jednym urządzeniu jest niezależna od głośności w drugim. Z trybem cichym jest tak samo.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 343 postów

Napisano 22 maja 2020 - 11:10

Skończcie już z tym 'trybem cichym'. OP potrzebuje wszystkich innych (a może tylko niektórych nawet, ale to nieważne w sumie) dźwięków włączonych, TYLKO dzwonek ma być wyciszony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych