Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6S: zdjęcia z przedniej kamerki jako lustrzane odbicie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aga_ta-74b86b3b5a

Aga_ta-74b86b3b5a
  • 3 postów

Napisano 18 maja 2020 - 13:28

Witam,

Zauważyłam, że robiąc zdjęcia z przedniej kamerki, uzyskuje efekt lustrzanego odbicia. Jestem pewna, że nie było tego wcześniej.

Czy jest jakaś opcja aby wrócić do ustawień fabrycznych aparatu albo inne rozwiązanie? Reset telefonu nic nie dał.

Miałam też zainstalowaną aplikacje do robienia zdjęć do legitymacji, czy ona mogła tutaj zawinić?

Pozdrawiam

Agata 

#2 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 18 maja 2020 - 14:25

Jestem pewna, że nie było tego wcześniej.

Ty jesteś pewna, a ja jestem w 100% przekonany, że tak było wcześniej tylko nie zwracałaś na to uwagi. Powiem więcej, tak musi być inaczej nie byłabyś się w stanie ustawić do sweet foci (;

Jeśli nie wierzysz, zrób prosty test. Zrób sobie sweet focie przednią kamerką, a potem cyknij siebie w podobnym ujęciu kamerką tylną lub poproś kogoś żeby zrobił zdjęcie Tobie.

Magic?

Użytkownik Geble edytował ten post 18 maja 2020 - 14:29

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#3 Aga_ta-74b86b3b5a

Aga_ta-74b86b3b5a
  • 3 postów

Napisano 19 maja 2020 - 10:04

Cóż, sprawdzałam też na innym Iphonie i tam zdjęcia się nie obracają. Może tą magie mi wytłumaczysz?

Czy bardziej chodzi w temacie o robienie sweet foci czy o zmianę fukncjonalności? Na tym forum raczej spodziewałam się innej odpowiedzi. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 19 maja 2020 - 10:18

Ty jesteś pewna, a ja jestem w 100% przekonany, że tak było wcześniej tylko nie zwracałaś na to uwagi.

Jesteś w błędzie. Podczas wykonywania zdjęcia, faktycznie widzimy na ekranie obraz, jak w lustrze. Natomiast już po zrobieniu zdjęcia jest ono wyświetlane bez odbicia. To znaczy lewy policzek jest po prawej stronie zdjęcia.

• MasterM lubi to

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 19 maja 2020 - 10:39

Tak jak koledzy mówią. Natomiast to żaden problem, żeby sobie takie zdjęcie potem obrócić.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 Aga_ta-74b86b3b5a

Aga_ta-74b86b3b5a
  • 3 postów

Napisano 19 maja 2020 - 11:09

Tak, można zmienić, jednak chciałabym poznać przyczynę tego zjawiska. Co miało wpływ na zmianę tej opcji. 

Użytkownik Aga_ta edytował ten post 19 maja 2020 - 11:10

#7 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 19 maja 2020 - 12:25

Tak jak koledzy mówią. Natomiast to żaden problem, żeby sobie takie zdjęcie potem obrócić.

Ale dlaczego pierwotnie tak się dzieje, że zdjęcia z przedniej kamerki są obrócone, a tylnej nie?

Użytkownik MasterM edytował ten post 19 maja 2020 - 12:34

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych