Cześć,
temat w internecie wałkowany wielokrotnie, również tu na forum, jednak tematy były raczej dość stare i nie chciałem zdobywać nagrody złotej łopaty. Mam w domu dwa iPhony - 8 plus i XS Max. Oba do dzisiejszego poranka pracowały na iOS 13.3.1. Z racji tego, że mam ograniczone wifi w domu a pakiety danych w telefonach całkiem pokaźne, staram się raczej do wszystkiego wykorzystywać sieć komórkową. Kojarzyło mi się, że aktualizacja systemu może być wykonana tylko przez wifi ale postanowiłem sprawdzić czy coś zmieniło się w tej kwestii. Na pierwszy ogień 8 Plus - wejście w zakładkę uaktualnienia i miła niespodzianka - możliwość kliknięcia "pobierz" mając włączoną jedynie sieć komórkową. Pojawiło się dodatkowe ostrzeżenie o możliwości naliczenia dodatkowych opłat i tyle - uaktualnienie poszło. Jakież było moje zdziwienie gdy na XS Max przycisk pobierania nadal, "po staremu" wyszarzony i informacja, że uaktualnienie może być wykonane tylko za pomocą Wifi. Czy ktoś może wie o co chodzi? Szukałem trochę wątków w internecie ale raczej wszystko stare i wszędzie utrzymuje się stanowisko, że bez wifi się nie da - a tymczasem na własnej skórze (w zasadzie na własnym telefonie ) przekonałem się, że się da. W obu telefonach mam wyłączony ograniczony transfer danych. Czy może gdzieś w ustawieniach siedzi jeszcze coś innego z tym związanego?