Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wymieniona bateria a % nadal spadają

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 eraeste

eraeste
  • 39 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 09:11

Witajcie,

Mam iPhone 7 z końcówki 2015r.,
Postanowiłem wymienić baterie ponieważ moja bateria koła już 78% kondycji i wolała o serwis poza tym bez kabla ciężko było korzystać z telefonu.

Z racji, ze ispoty itp. są u nas w okolicy zamknięte, zdecydowałem się na skorzystanie nie z autoryzowanego serwisu (ludzie go chwała) i poprosiłem z zaznaczeniem o wymianę baterii na oryginalna.

Zapłaciłem 160 zł

Moje odczucia po wymianie baterii wiadomo, nie ma tak źle jak przed wymiana, ale w sumie kilka godzin i można powiedzieć bateria jest rozładowana i nie mówię tutaj o oglądają filmów czy korzystaniu z jakiś programów tylko przy zwykłym użytkowaniu czy to normalne czy mam reklamować baterie?

Dodam, ze jak nie używam telefonu mam tylko 2 aplikacje działające w tle a jak nie jest potrzebne wifi to mam wyłączone za dni czy w nocy.

Przez noc (7 godzin) zjadł mi 10% baterii.

Przy nie całej godzinie użytkowania telefonu same strony www i jakiś SMS zjadło mi 20% baterii

Czasami spadek widzę w oczach a czasem zatrzyma się na danym procencie zużycie baterii.

Ekran zazwyczaj mam rozjaśniony bardziej, ale tez nie na fulla.

Czy to normalne czy mam wsadzona jakaś lewa baterie? (Aczkolwiek wiem, ze iPhone nie grzeszy super jej wydajnością)
Proszę o pomoc - dziękuje i życzę wszystkim zdrowia.

#2 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 09:21

Serwis nieautoryzowany, to i bateria nieautoryzowana. Wsadzili pewnie kiepski zamiennik i teraz jest jak jest.
iSpot właśnie niedawno uruchomił promocję, gdzie za 150 zł mogłeś wymienić baterię na oryginalną, zdaje się, że wysyłka kurierem w obie strony jest za darmo.

#3 eraeste

eraeste
  • 39 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 09:30

Sprawdzałem w iSpot cena 230 zł ale to już nie chodzi o pieniądze..., bo to nie jakaś kolosalna różnica po prostu już musiałem mieć wymieniona i nie mogłem czekać.

To może napiszesz, abym mógł się odnieść do baterii, która mi dali ile % baterii powinien zejść bez korzystania z telefonu z wyłączonym wifi i 2 aplikacjami w tle olx i Facebook.

Druga sprawa czy w przeciągu załóżmy 10 minut korzystania tylko z przeglądarki www powinienem zobaczyć, ze spadl mi 1 -2 procent? - czy to niedopuszczalne (nadal z dwoma aplikacjami działającymi w tle przy średniej jasności obrazu)
Dzięki

#4 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 09:38

Dostałej oryginał, ale nie Apple, ale firmy krzak. Tyle w temacie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 eraeste

eraeste
  • 39 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 09:59

Czyli oznaczałoby to, ze nieautoryzowane firmy nie montują oryginalnych baterii czy wg Was dotyczy to tyko mojej baterii z uwagi na opisane przeze mnie objawy.

Aczkolwiek prosiłem Was o odniesienie się do zużycia baterii tego nie napisaliście.

#6 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 10:02

Temat baterii był tutaj setki razy omawiany. Wystarczy pokonać lenistwo i poszukać.

Zużycie % trochę za duże. Skakanie nie jest normalne. Dostałeś chińskie g** i tyle w temacie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 348 postów

Napisano 23 kwietnia 2020 - 10:09

Temat baterii był tutaj setki razy omawiany. Wystarczy pokonać lenistwo i poszukać.

Amen.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych