Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 11 - brak reakcji na szybką ładowarkę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 MarcinMX

MarcinMX
  • 3 postów
  • SkądJawor

Napisano 21 kwietnia 2020 - 15:02

Witam Forumowiczów!

Mam problem. Jestem dość świeżym posiadaczem iPhone'a 11, dodatkowo posiadam ładowarkę Blitzwolf BW-S10 z portem USB - C oraz kabel Baseus, który obsługuje szybkie ładowanie w technologi Power Delivery 3.0 18W.

Sytuacja wygląda tak, że gdy podłączam telefon, iPhone nie reaguje, ani nie ładuje, ani nawet wyświetlacz się nie zaświeci. 
Ładowarka jak i kabel są sprawne na pewno, ponieważ po podłączeniu iPada wszystko ładnie działa. Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć, gdzie jest problem?

Pozdrawiam! 

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 21 kwietnia 2020 - 15:14

Jak zgaduję, to w niecertyfikowanych kablach. Chińskie kabelki nie mają MFI (nie psioczę za bardzo na Baseusa, sam używam ich produktów w aucie, ale kable to jednak nadal Anker, a nie 'tanie chińczyki').

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 MarcinMX

MarcinMX
  • 3 postów
  • SkądJawor

Napisano 21 kwietnia 2020 - 15:18

Jak zgaduję, to w niecertyfikowanych kablach. Chińskie kabelki nie mają MFI (nie psioczę za bardzo na Baseusa, sam używam ich produktów w aucie, ale kable to jednak nadal Anker, a nie 'tanie chińczyki').

Wiesz co, tak szczerze nie zwróciłem uwagi czy mają MFI. W takim razie jaki kabel polecasz? Ceny są różne, a nie chciałbym znów kupić coś, co jest zbędne..

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6 908 postów
Napisano 21 kwietnia 2020 - 15:30

Zgodnie z tym, co napisał ftpd – Anker. Sam używam i polecam. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 21 kwietnia 2020 - 16:02

Tak, mam coś takiego: https://www.anker.co...ified]/A8652011

Kupowałem bodajże na niemieckim Amazonie, używam z powerbankiem (akurat powerbank mam Baseus) i działa wybornie.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 21 kwietnia 2020 - 18:49

https://www.morele.n...AiABEgIE0_D_BwE

Polecam, sam używam, szybkie ładowanie działa na XS. Oczywiście z MFI, cena bardzo okazyjna. Kable baseus nie mają MFI.

Użytkownik Regiss edytował ten post 21 kwietnia 2020 - 18:52

• MasterM lubi to

iPhone 15 Pro

#7 MarcinMX

MarcinMX
  • 3 postów
  • SkądJawor

Napisano 21 kwietnia 2020 - 19:02

https://www.morele.net/kabel-usb-unitek-przewod-1m-mfi-pro-lighning-usb-c-c14060rd-6274943/?gclid=EAIaIQobChMI5czQ-In66AIVFouyCh3ufwRwEAQYAiABEgIE0_D_BwE

Polecam, sam używam, szybkie ładowanie działa na XS. Oczywiście z MFI, cena bardzo okazyjna. Kable baseus nie mają MFI.

No i mam rozwiązanie swojego problemu.. Dziękuje bardzo za pomoc!

• MasterM lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych