Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - "Czas przed ekranem"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 wojtii77

wojtii77
  • 8 postów

Napisano 18 kwietnia 2020 - 22:20

Kupiłem synowi właśnie tej marki telefon, aby wyznaczać granice jako

rodzic dziecku w korzystaniu z tego urządzenia. Jednak po wymianie ekranu 

na dzień dobry nie działa touch. 

Dobra, bez tego się obejdzie - mówię sobie. 

Jednak opcja najbardziej przeze mnie pożądana "czas przed ekranem" nie działa 

prawidłowo. 

Czy to może być spowodowane wymianą wyświetlacza? Trochę dziwne. 

Syn mówi, że kiedy telefon informuje go o tym, że za taki a taki czas będzie 

zablokowany, przyciskiem "power" wyłącza ekran na chwilę i włącza szybko 

z powrotem i zanim telefon załapie on już, np. może w safari odpalić film na YT :0

Czy ktoś z Was może mi pomóc? 

#2 tommy73

tommy73
  • 443 postów
  • SkądChełm, PL

Napisano 19 kwietnia 2020 - 17:41

Twój syn i tak prawdopodobnie będzie sprytniejszy od Ciebie. Jeśli przestawił (przestawi) czas systemowy to i tak będzie źle zliczał czas przed ekranem. Ustal z synem, ile czasu dziennie może spędzać przy telefonie, a później telefon cały czas leży na widoku. Będzie ciężko. Pisze Ci to praktyk.

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 19 kwietnia 2020 - 17:45

Wątek nie jest o wychowywaniu dzieci, tylko o realnym problemie technicznym do rozwiązania.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#4 wojtii77

wojtii77
  • 8 postów

Napisano 20 kwietnia 2020 - 18:12

Powiem tak. Do póki dopóki działał Touch ID, "czas przed ekranem" sprawdzał się wzorowo, a Przemek nie szukał aby mnie oszukać. Teraz jest problem bo funkcja w telefonie nie działa. 

#5 wojtii77

wojtii77
  • 8 postów

Napisano 20 kwietnia 2020 - 21:09

A proszę napiszcie jeśli wiecie bo nie miałem wcześniej okazji być posiadaczem tych telefonów

i dopiero zaczynam. Przy pierwszej konfiguracji syn chce swoje Apple ID a ja mam podać swoje? 

Jak to skonfigurować bo może od tej strony tkwi jakiś problem z funkcjonalnością tej opcji? 

Jest gdzieś krok po kroku opisane jak należy przygotować (jako rodzic - admin) dla dziecka taki telefon,

po za  poza samą czynnością jaką daje "czas przed ekranem" ? 

#6 winmaciek

winmaciek
  • 6 900 postów
Napisano 20 kwietnia 2020 - 22:10

Chmura rodzinna. Ty logujesz się na swoim iUrządzeniu, on na swoim iPhonie swoim Apple ID i u siebie możesz zarządzać jego ograniczeniami, patrzeć ile czasu spędza na fejsbuku itp.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#7 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 20 kwietnia 2020 - 22:44

Jest gdzieś krok po kroku opisane jak należy przygotować (jako rodzic - admin) dla dziecka taki telefon,

po za  poza samą czynnością jaką daje "czas przed ekranem" ? 

Tutaj → Korzystanie z nadzoru rodzicielskiego na telefonie iPhone, iPadzie i iPodzie touch dziecka.

I uniżenie proszę przestać pisać w spośob, jaki wyżej próbowałem poprawić, bo ¾ moderacji oczoszlag trafi i już nikt tej pandemii nie ogarnie. Dziękuję uprzejmie.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#8 wojtii77

wojtii77
  • 8 postów

Napisano 21 kwietnia 2020 - 23:39

Dziękuję. 

Tutaj → Korzystanie z nadzoru rodzicielskiego na telefonie iPhone, iPadzie i iPodzie touch dziecka.

I uniżenie proszę przestać pisać w spośob, jaki wyżej próbowałem poprawić, bo ¾ moderacji oczoszlag trafi i już nikt tej pandemii nie ogarnie. Dziękuję uprzejmie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych