Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 11 blokada zdalna telefonu, nie Icloud. Co z tym zrobic?

• This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1 WiiZy

WiiZy
  • 16 posts

Posted 05 April 2020 - 12:55

Witam.

Forumowicze potrzebuje rady a mianowicie kupiłem z drugiej reki Iphone 11 od człowieka, który rzekomo dostał go od swojej firmy na własność.Telefon nie ma blokady icloud. Niestety podczas backup'u i próby konfiguracji na iphone pojawił sie komunikat:

"Zdalne zarządzanie SAP automatycznie skonfiguruje Twojego Iphone'a po czym należy wpisać adres email i hasło czego nie posiadam bo sprzedający nie poinformował mnie o tym. Dodam, że nie mam kontaktu z tą osoba.

Może ktoś z was sie z tym spotkał i ma jakaś cudowna rade jak sie tego pozbyć?? 

#2 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 05 April 2020 - 17:06

MDM. Urządzenie zarządzane zdalnie. Nie obejdziesz tego.

#3 WiiZy

WiiZy
  • 16 posts

Posted 05 April 2020 - 17:13

MDM. Urządzenie zarządzane zdalnie. Nie obejdziesz tego.

masz kolego możne jakieś potwierdzone informacje czy serwis apple po nr imei możne zweryfikować właściciela takiego telefonu tzn firmę?? 

#4 MC_

MC_
  • 6982 posts

Posted 05 April 2020 - 17:38

A czemu Apple by mialo udzielać takich informacji?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 WiiZy

WiiZy
  • 16 posts

Posted 05 April 2020 - 17:45

A czemu Apple by mialo udzielać takich informacji?

nie chodzi tu żeby apple mi udzieliło kwestia czy serwisant ma na ten temat wiedzę 

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24537 posts

Posted 05 April 2020 - 17:47

Nie kombinuj, nic nie ugrasz.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 WiiZy

WiiZy
  • 16 posts

Posted 05 April 2020 - 17:49

Nie kombinuj, nic nie ugrasz.

Musze spróbować.

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24537 posts

Posted 05 April 2020 - 18:03

Ok, to skoro zapytałeś, dostałeś odpowiedź (a nawet kilka), ale nadal nie wierzysz i ciśniesz swoje, ciągnięcie wątku nie ma większego sensu. Nic nowego od nas nie dostaniesz.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users