Nie mam Air'a, ale coś przy okazji śledziłem internet.
Przeglądając wpisy ludzi, wniosek jest taki, że wiatraki nie są w ogóle słyszalne przy normalnym przeglądaniu internetu. Spotify, Netflix, safari. Nie będzie problemem.
Porównanie i3 vs i5, pan kolega z YT wykonał bardziej przyziemne czynności. Jenak wciąż kilka stremingów na raz, nikt tak nie robi. Wersja z i5 jest kilka stopni cieplejsza niż podstawowa i3.
https://www.youtube....h?v=abRJ_KzBeyE
Dzięki za ten filmik!
Bardzo mnie nim uspokoiłeś, pobrałem ten sam program na air 2017 i mam te same temperatury co pokazane na filmiku, wiec wiatraka nie powinno być słychać.
więc pójdę w i5, co myślisz o wzięciu 16gb ramu przy standardowym użytkowaniu? Ma to sens? no i czy to jakoś negatywnie wpłynie na temperatury? Dostałem wycenę 4 stówy po niżej ceny na apple.com więc te 16 ramu kusi, ale nie wiem czy się przyda?
A czemu nie kupić Pro 2019 ? Różnica w cenie nie jest duża, jeśli w ogóle jest. Ostatnio był podstawowy model Pro 2019 w Media Markt za 4999zł. I mamy spokojną głowę co do przegrzewania się. Problemem jest tylko klawiatura i własne preferencje. Odnośnie klawiatur było już tyle że nie będę się powtarzał. Wydaje mi się że dziś Pro 2019 szczególnie po przecenach jest lepszym wyborem od Air 2020. Cena za Pro jak dobrze poszukać może być dziś bardzo konkurencyjna w stosunku do tej za Aira 2020.
Nie chce iść w te klawiatury, nie raz miałem z nimi styczność i czuje się jak bym pisał po stole, a nie po laptopie. Potrzebuję tej nowej klawiatury, która jest w Air 2020 i będzie w nowym pro, nic starszego nie wchodzi w grę
Edited by Casper., 11 April 2020 - 18:53.