Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Częste "mrożenie"/zawieszanie ekranu i brak reakcji na dotyk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 10 marca 2020 - 15:40

Hej,

Mam u siebie w firmie dość dziwny przypadek. Pomysły mi się skończyły i może Wy poradzicie.

W jednym z iPhonów XS MAX co jakiś czas na 30/60 sekund zamrażał się ekarn. Nie reagował na dotyk, wciskanie przycisków bocznych czy też ich przytrzymanie. Zawieszenie trwało około 30/60 sekund i wracało wszystko do normy a nawet wykonywał ruchy, które były robione podczas zwisu. Działo się tak kilkanaście razy dziennie. Telefon miał rok czasu i dość mocno eksploatowany. Zdecydowaliśmy się na wymianę telefonu na iPhone 11 pro MAX 256gb. Backup został odtworzony z iTunes. Po około miesiącu w nowym telefonie jest ten sam problem.

Macie pomysł jak zdiagnozować co jest przyczyną? W przypadku XS można mówić o usterce lecz w nowym po miesiącu te same objawy? Jest to prawdopodobne ale dość mało.

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 10 marca 2020 - 20:00

Błąd softu. Spróbujcie postawić na czysto.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 11 marca 2020 - 08:58

@MC_
Postawic na czysto ale przy użyciu odtworzenia z iTunes albo iCloud? Stawianie na czysto + konfigurowanie telefonu od podstaw nie wchodzi w rachubę. Za duża konfiguracja.

#4 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 11 marca 2020 - 09:13

No to się męcz.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 11 marca 2020 - 09:59

@MC_ Stary Twoja pomoc to najlepsza jaką uzyskałem. Poczucie humoru się Tobie trzyma! ;)

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 349 postów

Napisano 11 marca 2020 - 11:09

Dostałeś rozwiązanie. Skorzystaj z niego lub nie, ale nie czepiaj się innych, że próbowali pomóc, proszę.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych