Na polecenie moderatora dopisuje

Iphone 7 - wyskakuje połączenie nieodebrane i po chwili telefon dzwoni ponownie.
Napisano 16 stycznia 2020 - 15:28
Na polecenie moderatora dopisuje
Napisano 17 stycznia 2020 - 12:24
Miałem to samo z IPhonem 7. W ramach naprawy gwarancyjnej wymieniono mi na nowy ( może refurbished ? ) i problem pojawił się znów po jakimś czasie. Podobno 7 miały fabryczną wadę modułu Audio AC ! Nie chcąc dalej "kopać się z koniem" wymieniłem na IPona 8 i przez ponad rok ( do zamiany na nowszy model ) miałem spokój !
Tu info na ten temat : https://applefix.pl/...io-ic-iphone-7/
Edti. U mnie to było raz na 3-4 połączenia ! Mordęga !
Użytkownik wopo edytował ten post 17 stycznia 2020 - 12:27
iPhone 15Pro 128GB Tytan Błękitny
Napisano 20 stycznia 2020 - 13:14
Odnośnie problemu nr 1: zauważyłem ze dzieje się to w momencie gdy zmieni mi się zasięg z LTE na 3G , czy można to jakoś rozwiązać? np. żeby było cały czas LTE? w ustawieniach nie widzę takiej możliwości.
Napisano 20 stycznia 2020 - 13:24
Ustawienie VoLTE zależy od tego, czy operator to wspiera. W przeciwnym razie zawsze używane będzie 3G lub 2G.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 21 stycznia 2020 - 12:11
moja sieć (PLAY) wspiera VoLTE
Napisano 23 stycznia 2020 - 14:01
U mnie identycznie działo się w 2 modelach XS max, sieć T-Mobile, więc chyba szerszy problem. Połączenie wyskakuje na moment, za chwile kolejne z tego samego numeru. Myślałem że to przez przekierowanie połączeń, bo na mój nr miałem przekierowane 3 numery.
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 24 stycznia 2020 - 07:59
U mnie od przejścia na iOS 13 w XS czasami raz dziennie, czasami kilka razy dziennie telefon dzwoni do mnie tak jakby z mojego numeru telefonu. Restarty, instalacja na czysto i inne cuda wianki (nie próbowałem jedynie wkładać do miski z ryżem jeszcze) nie pomogły. Ten system jest po prostu do bólu skopany i u każdego w mniejszym lub większym stopniu coś wyskakuje. Mój problem jest o tyle upierdliwy, że nigdy nie wiem czy mam reagować, czy po prostu olać bo znowu dzwoni do mnie mój własny telefon.
Przekładałem też kartę innej sieci na próbę na kilka dni i to samo.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 26 stycznia 2020 - 17:11
Czy nie dzieje się to w zasięgu WiFi gdy masz aktywny WiFi Calling (VoWiFi)?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych