Apple Watch pomiar tętna
Posted 16 January 2020 - 10:15
Posted 16 January 2020 - 20:27
Hello, pytanie do tych, którzy mają porównanie do zegarków np. Garmin, Polar. Konkretnie chodzi mi o pomiar tętna zarówno podczas treningów jak i przy codziennym użytkowaniu - czy jest on na tym samym poziomie czy pomiar tętna jest raczej słabą strona AW5? Ktoś orientuje się w tym temacie?
Było to już gdzieś na forum, chyba w temacie AW 4 i porównań do Garmin. Ja miałem 5x/5x plus, porównać mogę AW 4 Steel, który mam obecnie. W skrócie - z nadgarstka lepiej mierzy AW 4, niż Garmin. Pytanie też co trenujesz i jak, bo z nadgarstka nie zawsze wyniki są miarodajne, niezależnie jaki masz zegarek.
Posted 17 January 2020 - 10:22
Hello, pytanie do tych, którzy mają porównanie do zegarków np. Garmin, Polar. Konkretnie chodzi mi o pomiar tętna zarówno podczas treningów jak i przy codziennym użytkowaniu - czy jest on na tym samym poziomie czy pomiar tętna jest raczej słabą strona AW5? Ktoś orientuje się w tym temacie?
AW 4 i 5 jest lepszy od czujników Garmina, ale nieznacznie. Testowane na AW2,4,5, Fenix 5 i Fenix 6X Pro.
Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro
Posted 17 January 2020 - 12:15
W porównaniu do czujników napiersiowych Suunto i Polara, Apple Watch ma inne problemy. Czasem jak zimno, zaciśnięta pięść, źle zapięty pasek, to nie mam pulsu w zegarku Apple (3). Jest jednak lepiej niż w moim starym Garminie z czujnikiem w nadgarstku. Jednak nowy Garmin żony nie ma takich problemów (ale żona ma cieńszą skórę i może lepsze ukrwienie : )). Paski na pierś też miały słabości. Czasem zakłócała je linia energetyczna albo elektryczny pastuch. Ostatecznie jednak problemy są rzadkie, a ja z HR w Apple Watch zadowolony.
Posted 17 January 2020 - 19:02
Posted 17 January 2020 - 20:43
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Posted 17 January 2020 - 22:26
Posted 18 January 2020 - 10:35
A pomiar dystansu? Jest dobry?
Jest Ok - w zasadzie większych różnic nie odnotowałem, w porównaniu do garmin. Dla mnie niestety największym problemem w Apple jest to, że jeżeli robisz coś więcej niż bieganie, to raczej lepiej korzystać z innych aplikacji niż ta podstawowa z AW - zwyczajnie w tych pozostałych jest sporo więcej danych. Do biegania polecam WorkOutDoors (polecał ktoś z forum). Ale już do np. do ćwiczeń siłowych lepsza będzie Strong. Natomiast w Garmin masz wszystko w jednej apce - no ale skoro masz Vivoactive 3, to sama już to wiesz

Edited by damianmajk, 18 January 2020 - 10:39.
Posted 18 January 2020 - 14:34
Jest Ok - w zasadzie większych różnic nie odnotowałem, w porównaniu do garmin. Dla mnie niestety największym problemem w Apple jest to, że jeżeli robisz coś więcej niż bieganie, to raczej lepiej korzystać z innych aplikacji niż ta podstawowa z AW - zwyczajnie w tych pozostałych jest sporo więcej danych. Do biegania polecam WorkOutDoors (polecał ktoś z forum). Ale już do np. do ćwiczeń siłowych lepsza będzie Strong. Natomiast w Garmin masz wszystko w jednej apce - no ale skoro masz Vivoactive 3, to sama już to wiesz
A w AW jest jakaś aplikacja, żeby np ustawić szacunkowy czas ukończenia określonego dystansu w aktualnym tempie ?
Posted 18 January 2020 - 17:02
A w AW jest jakaś aplikacja, żeby np ustawić szacunkowy czas ukończenia określonego dystansu w aktualnym tempie ?
W domyślnej aplikacji Trening takiej funkcji nie widziałem. Może spróbuj właśnie WorkOutDoors, ale też nie wiem będzie taka możliwość, albo FITIV - to też jest całkiem niezła aplikacja, dobrze pokazująca strefy tętna.
Posted 18 January 2020 - 19:46
Takich funkcji niestety brakuje w AW i tutaj lepszym wyborem będzie zegarek typowo sportowy. AW do prostych „zadań” spełnia swoją funkcje. Nie wiem właśnie czy z takich właśnie braków nie przejść na garmina 6x pro. Chętnie bym nawet dopłacił

- damianmajk likes this
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Posted 18 January 2020 - 21:36
Takich funkcji niestety brakuje w AW i tutaj lepszym wyborem będzie zegarek typowo sportowy. AW do prostych „zadań” spełnia swoją funkcje. Nie wiem właśnie czy z takich właśnie braków nie przejść na garmina 6x pro. Chętnie bym nawet dopłacił
Mam ten sam dylemat, nawet już swojego AW wystawiłem na sprzedaż
Posted 19 January 2020 - 08:12
Taką funkcje to miał już moj stary polar400 :-)
Posted 03 February 2020 - 23:43
Ja się już wyleczyłem z Apple Watch. Od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Garmin Fenix 6x Sapphire
- bf7a1f7821 likes this
Posted 04 February 2020 - 10:10
Dyskusje cenowo-sprzedażowe prowadzimy w stosownych działach.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users