Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone Xr spadek baterii przez noc o 5-6%

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 teks

teks
  • 7 postów

Napisano 14 grudnia 2019 - 14:15

Witam, od około 2 tygodni posiadam iPhone'a Xr i zastanawiam się, czy to normalne że przez noc spada 5-6% baterii.

Lokalizacje mam włączone tylko do map Googla, map Appla i Lokalizatora.

Odświeżanie w tle włączone tylko na wi-fi, wyłączone wszystko applowskie, włączone social media, spotify, play24 i dziennik.
Przez noc mam włączone wi-fi.
Kondycja baterii: 100%
Z góry dzięki za odpowiedzi   :)

#2 Cadnin

Cadnin
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 grudnia 2019 - 09:49

A sprawdzałeś po nocy wykres baterii i info, jakie programy działały przez ten czas?

Today we are living our future memories...

#3 teks

teks
  • 7 postów

Napisano 16 grudnia 2019 - 15:09

A sprawdzałeś po nocy wykres baterii i info, jakie programy działały przez ten czas?

Ogólnie zawsze gdy ładuje telefon i odłącze go (np wczoraj o 22 naładowałem do 94%, potem jeszcze do 23 oglądałem youtuba) to przez noc nic nie spada, nie wiem czym to jest spowodowane, ale dziś już od 7 do 14 spadło 4%.

Od 7-13 na zużyciu baterii nic nie ma, ale już o 13.00-14.00 jest YouTube 100%.

Tu jeszcze ss:
Tak jak mówie od 7 do 13 nic nie było, a od 13 Youtube 100%

Załączone pliki

#4 Cadnin

Cadnin
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 grudnia 2019 - 15:11

Możesz wrzucić screena ze zużycia baterii ? To, o którym piszesz teraz i takie np. z nocy. Ale jak piszesz, że 7-14, w tym godzina youtube spadło Ci 4% to wygląda mi to na dobry wynik,

Today we are living our future memories...

#5 teks

teks
  • 7 postów

Napisano 16 grudnia 2019 - 15:40

Dziś przez noc nic nie spadło. A zużycie z 24h wygląda tak:

Możesz wrzucić screena ze zużycia baterii ? To, o którym piszesz teraz i takie np. z nocy. Ale jak piszesz, że 7-14, w tym godzina youtube spadło Ci 4% to wygląda mi to na dobry wynik,

No z nocy to nie ma co wrzucać, od 00;00 do 6;00 nic nie ma, dopiero o 6:

Zastanawiam się nad tym Ekran początkowy/zabl., bo własnie najczęściej przez noc spada 6%

Załączone pliki

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 335 postów

Napisano 16 grudnia 2019 - 16:45

"Spadło mi o 4% w 7 godzin, aj waj".
Naprawdę?

• sfinks i MasterM lubią to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#7 teks

teks
  • 7 postów

Napisano 16 grudnia 2019 - 18:09

"Spadło mi o 4% w 7 godzin, aj waj".
Naprawdę?

No przepraszam Cię bardzo, pierwszy raz mam iPhone’a, a z tego co wiem, to Xr ma najlepszą baterie. Dlatego się zastanawiam

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 335 postów

Napisano 17 grudnia 2019 - 10:13

No ale weź to na logikę. 7 godzin. 7 godzin urządzenie jest włączone. 4%. Zjadło 4% baterii. Czym tu się przejmować?

• sfinks lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#9 teks

teks
  • 7 postów

Napisano 21 grudnia 2019 - 09:21

No ale weź to na logikę. 7 godzin. 7 godzin urządzenie jest włączone. 4%. Zjadło 4% baterii. Czym tu się przejmować?

No spoko, ale chodzi mi o noc gdy mam włączone nie przeszkadzać. Dziś spadło 6% przez noc gdy nie wstawałem, nic sie nie pobierało.

#10 winmaciek

winmaciek
  • 6 892 postów
Napisano 21 grudnia 2019 - 15:31

1. „Nie przeszkadzaj” nie oznacza, że nic się nie pobiera. Oznacza, że nie są wyświetlane powiadomienia. Tylko tyle i aż tyle. Telefon może jednak pobierać sobie różne rzeczy w tle.

2. Wskaźnik baterii nie pokazuje z idealną dokładnością, ile baterii pozostało czy ile zostało zużyte. Jednej nocy może być 5%, drugiej 7% i wszystko jest OK.

3. Czemu po prostu nie podłączysz na noc? Apple wręcz zaprojektowało iPhone'a, by się ładował przez noc. Wtedy są robione aktualizacje i wykonywane kopie zapasowe. Ale do tego telefon musi być podłączony.

• MasterM lubi to

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#11 teks

teks
  • 7 postów

Napisano 24 grudnia 2019 - 13:38

Dziś było lepiej, 3% przez noc. Dzięki wielkie za wskazówki, i przepraszam za moją głupotę. Życzę wszystkim zdrowych, spokojnym, radosnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.
  • MasterM lubi to

#12 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 25 grudnia 2019 - 00:52

Wyłącz pokazywanie tych durnych procentów i ciesz się telefonem.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 25 grudnia 2019 - 00:52

Pro 2012, 14 Pro

#13 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 25 grudnia 2019 - 15:56

A nie lepiej wyłączyć urządzenie? Wtedy przez noc powinno utrzymać wartość :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych