Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Boot loop iPhone X po update z iOS 12.2 do iOS 13.1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kubsle

Kubsle
  • 11 postów

Napisano 15 listopada 2019 - 11:35

Dzień dobry,

poddałem w końcu aktualizacji mojego iPhone X do iOS 13, jednak aktualizacje nie może się powieźć powieść. iPhone złapał bootloopa. Próbowałem odtworzyć, wyzerować z DFU, myślałem że może problem minie z kolejną aktualizacją jednak 13.2, ani 13.2.2 nie przyniosły żadnych efektów. Zarówno przywracanie z opcji odtworzenia apple jak i własne pobrane ipsw i próba ich wgrania (z użyciem alt na otwórz dzięki czemu można wybrać własny plik z oprogramowaniem) nie przynosi efektu. Cały czas załącza się jabłko, pasek progresu dochodzi do około 1/5 po czym zachodzi restart. Czy programy pokroju ReiBoot mają sens? W wersji pro chwali się, że jakimiś magicznymi sposobami potrafią wyciągnąć zbootloopowany telefon do życia, jednak chcą za to około $50... Czy rzeczy które ten program oferuje da się osiągnąć jakimiś domowymi sposobami? Ewentualnie czego poza serwisem można jeszcze spróbować? Posiadam dostęp do komputera zarówno z systemem macOS jak i Windows.

Pozdrawiam

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 339 postów

Napisano 15 listopada 2019 - 11:56

DFU próbowałeś?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Kubsle

Kubsle
  • 11 postów

Napisano 15 listopada 2019 - 12:23

DFU próbowałeś?

Doczytuje obecnie i widzę, że tryb awaryjny (power + volume down) to coś innego niż DFU, tak? Jeśli tak to muszę spróbować zrobić to z DFU.

#4 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 15 listopada 2019 - 12:33

To jest coś innego. Jakiś czas temu miałem ten sam problem. DFU rozwiązał problem.

#5 Kubsle

Kubsle
  • 11 postów

Napisano 15 listopada 2019 - 13:31

To jest coś innego. Jakiś czas temu miałem ten sam problem. DFU rozwiązał problem.

W jaki sposób weszłes w dfu w bootloopie? Cały czas się restartuje i nie wiem jak rozpocząć procedurę :D, tym bardziej ze gdy podłączam kabel to sam się załącza

#6 luksik

luksik
  • 101 postów

Napisano 15 listopada 2019 - 20:18

Pierwsza odpowiedź google

Wprowadzenie w tryb DFU (odtworzenie iPhone’a)

Jest to bardzo ważna funkcja, która pomoże nam poradzić sobie z “padniętym” iPhonem.

1. Podłączamy naszego iPhone’a do komputera za pomocą kabla Lightning;
  2. Włączamy aplikację iTunes na naszym komputerze (Windows/Mac);
  3. Wciskamy raz przycisk plus (poogłaszanie) potem raz przycisk minus (ściszanie)
  4. Niezwłocznie wciskamy przycisk Power i trzymamy go przez 10 sekund aż ekran stanie się czarny;
  5. Nie puszczając przycisku Power, wciskamy i trzymamy przycisk minus  (ściszanie) przez 5 sekund;
  6. Teraz puszczamy przycisk Power, ale dalej trzymamy przycisk minus (ściszanie) przez kolejne 5 sekund;
  7. Jeżeli ekran pozostaje nadal wygaszony, iPhone został poprawnie wprowadzony w tryb DFU. W aplikacji iTunes pojawi się stosowny komunikat, a my będziemy mogli naprawić nasze urządzenie

#7 Kubsle

Kubsle
  • 11 postów

Napisano 18 listopada 2019 - 08:22

Pierwsza odpowiedź google

Tylko, że iPhone w bootloopie sam się cały czas restartuje, poradziłem sobie z trybu recovery bo tam był stabilny i rozpocząłem opisaną procedurę. Problem dalej występuje. Coś jeszcze można spróbować czy po prostu przy aktualizacji stał się denatem? :(

#8 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 18 listopada 2019 - 08:37

Tylko, że iPhone w bootloopie sam się cały czas restartuje, poradziłem sobie z trybu recovery bo tam był stabilny i rozpocząłem opisaną procedurę. Problem dalej występuje. Coś jeszcze można spróbować czy po prostu przy aktualizacji stał się denatem? :(

Telefon jest po prostu walnięty fizycznie i nadaje się do serwisu, a że to się stało podczas aktualizacji to zbieg okoliczności. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych