Mimo że mam szybkie łącze bardzo często mam problemy ze stremingiem - np oglądając film jest taka mikroprzerwa i potem niby wraca wszytko do normalnego oglądania tylko że dźwięk nie pokrywa się z obrazem. Sądzę że to jakieś zaburzenia łącza, bo tak się zdarza na różnych źródłach stremingu. Oczywiście zgłaszałem sprawę dostawcy internetu - ten jednak twierdzi że łącze jest absolutnie stabilne. Nie wiem, szukam przyczyny. Komputer mam połączony z internetem po kablu. Proszę o pomoc czy jest jakiś dobry i niedrogi program do monitorowania stabilnego działania sieci, tak bym ja jako laik mógł sprawdzić jak ono się faktycznie zachowuje.

jak zdiagnozować przerwy w dostawie internetu
Napisano 23 października 2019 - 19:00
Napisano 24 października 2019 - 10:56
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 09 marca 2020 - 09:03
Najgorsze są sieci osiedlowe. Ja niestety nie mam innej możliwości poza Internetem mobilnym. Osiedlowy często znika, awarie nie są usuwane natychmiast, dostawca twierdzi, że wszystko ok. Dramat.
Napisano 12 maja 2020 - 17:51
ustaw sobie jakiś skrypt np w Pythonie który co 5 minut wrzuca plik tekstowy z data i czasem na serwer FTP. Jak będą przerwy to wiesz kiedy i jak dlugo przerwa trwała +/- 5 minut
MacPro 5.1 2010 z OpenCore 6.7 OS Monterey | MacBook Pro 15 mid 2015 | iPhone 12 Pro Max | Apple Watch 8 45mm | iPad Pro 11 cali 1st gen
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotyka się ich na każdym kroku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych