Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak wgrywać własne dzwonki do iPhone'a w systemie Catalina?

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 raflos

raflos
  • 72 posts

Posted 09 October 2019 - 08:42

W systemie Mojawe w itunes można było  do iphone wgrywać własne dzwonki ( zakładka "dźwięki"). W Catalina synchronizacja odbywa się przez Findera ale tam nie mam opcji synchronizacji własnych dźwięków (jest muzyka, zdjęcia, filmy, książki itp.). Jak teraz w Catalina można wgrywać własne dzwonki ? Oczywiście, wiem że dzwonek nie może być dłuższy niż 40 sekund i mieć odpowiedni format.    

Edited by raflos, 09 October 2019 - 08:44.

#2 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 posts

Posted 09 October 2019 - 13:45

Od zawsze było 30 sekund ale może coś się zmieniło. Spróbuj przeciągnąć dzwonki w muzykę na telefonie w finderze.

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24357 posts

Posted 09 October 2019 - 15:08

A nie 40?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#4 raflos

raflos
  • 72 posts

Posted 10 October 2019 - 05:08

Od zawsze było 30 sekund ale może coś się zmieniło. Spróbuj przeciągnąć dzwonki w muzykę na telefonie w finderze.

Od zawsze było 40 sekund. Jeszcze tydzień temu na Mojave wgrywałem swoje dzwonki i limit był 40 sekund. Przeciąganie dzwonków do muzyki w Finderze nic nie daje. Wychodzi na to, że w Catalina zablokowali możliwość wgrywania własnych dzwonków. Pewnie po to żeby ludzie kupowali dzwonki w Itunes Store.  

#5 iEjek

iEjek
  • 99 posts

Posted 10 October 2019 - 05:21

Na temat (ale nie sprawdziłem czy działa)

https://appletoolbox...lina-to-iphone/

#6 raflos

raflos
  • 72 posts

Posted 10 October 2019 - 05:44

Na temat (ale nie sprawdziłem czy działa)

https://appletoolbox...lina-to-iphone/

Dziękuję za odpowiedź. Czyli nie zablokowali ale znacznie utrudnili ten proces.  Przesyłać dzwonki e-mailem, wrzucać je do Garage Band i eksportować do kontaktów. Tylko Apple mogło to wymyślić. Dziękujemy ci Apple, że po raz kolejny skomplikowałeś rzecz, której wykonanie na Androidzie czy Windowsie zajmuje 10 sekund.   :)  :D

Edited by raflos, 10 October 2019 - 07:41.

#7 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5069 posts
Posted 10 October 2019 - 10:19

A to nie zadziała? Wydaje się dużo prostsze?

https://www.reddit.c...macos_catalina/

#8 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 posts

Posted 11 October 2019 - 14:35

Oooooo tyle lat żyłem w przekonaniu, że tylko 30 sekund :D

#9 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 11 October 2019 - 15:12

Bo rzeczywiście było 40 (w swoim czasie tworzyłem sobie niezliczone melodyjki w Garage Band dla iOS, więc pamiętam), ale wczoraj właśnie tym sposobem ustawiałem piosnkę Toola z nowego albumu na dzwonek i pokazało mi powiadomienie o 30 sekundach właśnie podczas eksportu. Surprise, surprise… „myślałem, że się rozwijają, a oni się zwijają”, parafrazując wypowiedź jednego polskiego prezydenta o drugim. EOT.

@Mikołaj Maciejko: właśnie w tym wątku na reddicie stwierdzono, że od którejś tam bety działać przestało.

@raflos: Ale w linku, co kolega powyżej podesłał, to przekombinowali na całość – maile do siebie…

W skrócie:

– żądany plik kopiujemy gdzieś do iCloud Drive na Macu (w iTunes można było przedtem go przyciąć do wybranego fragmentu w Informacje > Opcje, nie wiem, czy w nowej Music.app się da) – warunek: rozszerzenie AIFF, WAV, CAF, AAC, MP3 albo MIDI;

– na iPhonie mamy Garage Band;

– w nim nowy utwór > Rejestrator audio > Przycisk widoku ścieżek (trzeci od lewej na górnym pasku);

– mały plusik na miarce po prawej stronie > Sekcja A > Takty - Automatycznie;

– przeglądarka pętli (2. od prawej na pasku) > Pliki > Przeglądaj rzeczy w aplikacji Pliki; wybieramy swój plik;

– po zaimportowaniu dotykamy, przytrzymujemy i podsuwamy go w górę, dodając jako ścieżkę;

– tu już nic nas nie blokuje w inwencji twórczej: edytujemy, wycinamy, ustawiamy efekty w narzędziach ścieżki, miksujemy, puszczamy od końca, jak jesteśmy satanistami, dogrywamy nowe ścieżki (wokal, instrumenty), hulaj dusza – można ulubionemu utworowi nadać własny unikalny charakter;

– wracamy strzałką w lewym górnym rogu do „Moich utworów”, zaznaczamy, ikona Udostępniania/Eksportu > Dzwonek (jak będzie za długi, samo przytnie);

– niepotrzebne już pliki muzyczne usuwamy z GB i z iCloud Drive;

– tyle.

Smacznego.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#10 kubalon1

kubalon1
  • 641 posts

Posted 11 October 2019 - 15:45

Według poradnika ze strony jaką zapodał Mikołaj Maciejko, działa sprawdzone osobiście.

#11 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5069 posts
Posted 11 October 2019 - 15:57

@Mikołaj Maciejko: właśnie w tym wątku na reddicie stwierdzono, że od którejś tam bety działać przestało.

I również w tym samym wątku stwierdzono, że w kolejnej becie zaczęło działać znowu.  Co zresztą, jak rozumiem, Kubalon1 zdążył zweryfikować praktycznie.

#12 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 11 October 2019 - 15:59

Aha. No to doskonale. Teraz już też widzę tę informację (zamiast na górę, poleciałem z czytaniem w dół strony, przepraszam). Zatem tak jest na pewno najszybciej. Tym niemniej, jeżeli ktoś ma trochę weny i chęci, polecam metodę z Garage Bandem. Efekty są warte poświęconych chwil.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users