Kompatybilność oprogramowania.
Posted 07 October 2019 - 18:54
UWAGA: to nie jest miejsce do szukania pomocy, a czysto informacyjne - można pytać 'czy działa X', ale bez sensu jest zastanawianie się 'co robić, bo nie działa x', bo odpowiedź jest zawsze taka sama: poczekać na aktualizację od producenta.
W bardziej skomplikowanych sprawach przypominam też, że dział "Programy" istnieje i należy z niego korzystać.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 08 October 2019 - 16:01
W moim przypadku uprzednio zakupiony Magnet, jeszcze dzisiaj działający na macOS 10.14.6, obecnie jest dostępny do zakupienia w App Store. Czy ktoś może sprawdzić u siebie i potwierdzić?
Posted 08 October 2019 - 16:10
Czy działa sprawdzanie pisowni. Magnet działa
Posted 08 October 2019 - 16:14
Sprawdzanie pisowni u mnie działa.
Posted 08 October 2019 - 16:31
Pym Player i Remote Buddy nie działają czekają na update do wersji 64 bit
Posted 08 October 2019 - 16:50
TextWrangler (5.5.2) nie działa z 10.15. Co prawda oficjalnie nie był już zgodny z 10.13 ale jeszcze z Mojave dawał radę…
GoToAssist Expert (1610) I oprogramowanie urządzenia Xerox WorkCentre 3225 (1.04.01) też.
Wszystkie powyższe 32-bit… ![]()
Właśnie ściągam 1.06.01 do kombajnu Xeroxa (z czerwca 2019) i dam znać, czy coś poprawili.
Edited by pedros, 08 October 2019 - 16:56.
Posted 08 October 2019 - 17:02
Sprawdzanie pisowni u mnie działa.
W mailu i wiadomościach też?
Posted 08 October 2019 - 17:04
@kubalon1: przypominam: to jest wątek o _zewnętrznym_ oprogramowaniu, a nie miejsce na żalenie się, że nie działa Ci jakaś systemowa funkcja.
- 6c1fb0760d likes this
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 08 October 2019 - 17:11
Ja mam dwa pytania:
CrossOver 18.1
Parallels 11 (wiem, stara wersja, ale skoro wszystko działało, to nie aktualizowałem, bo szkoda kasy…).
Mac Mini 2023, M2, 24 GB RAM, 1 TB SSD
MacBook Pro mid 2010, i5 2,4 GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD
Posted 08 October 2019 - 17:12
I jak brzmią, przepraszam, te 'pytania'?
Posted 08 October 2019 - 17:15
Pardon, uznałem to za logiczne. Pytania brzmią (w obu przypadkach) czy ktoś wie, czy wyżej wymienione programy chodzą pod Cataliną.
- Sebosz likes this
Mac Mini 2023, M2, 24 GB RAM, 1 TB SSD
MacBook Pro mid 2010, i5 2,4 GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD
Posted 08 October 2019 - 22:06
A skusiłem się jednak na update, to na razie u mnie (jak nie piszę wersji, to najnowsza dostępna) śmigają:
Propellerheads Reason 10.4 + jego narzędzia typu Authorizer + kilka Reason Extensions (licencja trzymana w CodeMeter)
ocenaudio
DeadCells
SUPERHOT
IINA
Flume
Pixelmator Pro
różne narzędzia ze strony https://objective-see.com/
Nie śmigają:
iSeries iMAP (32bit)
Hyper Light Drifter (32bit)
https://github.com/3.../360Controller/ - przestało wykrywać kontroler, zarówno ostatnia alfa, jak i ostatnia releasowa wersja
Posted 08 October 2019 - 23:59
Edited by Sebosz, 09 October 2019 - 00:01.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Posted 09 October 2019 - 04:29
Właśnie ściągam 1.06.01 do kombajnu Xeroxa (z czerwca 2019) i dam znać, czy coś poprawili.
Nie poprawili. Czyli trzeba zaczekać jeszcze.
Posted 09 October 2019 - 07:42
HandBrake
Android Studio (przynajmniej Logcat)
Android File Transfer
iFunBox
Battery Health 2
Monosnap
LibreOffice
Wszystko powyżej działa.
Edited by Morten, 09 October 2019 - 07:46.
Posted 09 October 2019 - 11:21
Nie działa oprogramowanie Epson do skanera, drukarki i urządzenia wielofunkcyjnego.
Posted 09 October 2019 - 11:45
Nawet aplikacja Messenger For Mac śmiga
Caprine lepsze i też śmiga.
Lekki OT: niech się zaczną te wszystkie natywne aplikacje, co to obiecali w ramach Project Catalyst... Strasznie na nie czekam.
- Sebosz and Ania.S like this
Posted 09 October 2019 - 12:31
Wszystkie 32-bit są uśmiercone. Na Mojave można sprawdzić, które to Ten Mac-->Raport Systemowy-->Oprogramowanie-->Aplikacje. Z prawej strony danej apki widać ilu bitowa jest.
- Pugilares likes this
Posted 09 October 2019 - 13:21
W moim przypadku uprzednio zakupiony Magnet, jeszcze dzisiaj działający na macOS 10.14.6, obecnie jest dostępny do zakupienia w App Store. Czy ktoś może sprawdzić u siebie i potwierdzić?
Dzisiaj aplikacja jest już dostępna do ściągnięcia.
Posted 09 October 2019 - 14:07
Wszystkie 32-bit są uśmiercone. Na Mojave można sprawdzić, które to Ten Mac-->Raport Systemowy-->Oprogramowanie-->Aplikacje. Z prawej strony danej apki widać ilu bitowa jest.
Obawiam się, że to oznacza, że aby korzystać z dalej ze skanera i drukarki mam wybór - kupić nowe urządzenie z nowej linii lub zostać z Mojave. Wątpię, żeby Epson zajął się teraz tworzeniem nowego oprogramowania do urządzeń, które wyszły ze sprzedaży, choćby nawet niedawno.
Posted 09 October 2019 - 15:06
A nie da się korzystać z tego po prostu, w sensie dodać w System Preferences -> Printers & Scanners? To koniecznie musi być jakiś super soft od Epsona, który daje "ładny" interfejs i guziczek "drukuj stronę testową"?
Pytam bez sarkazmu, nigdy w życiu nie użyłem specjalnego softu do drukarki - ale nigdy też nie drukowałem na epsonie.
- Sebosz likes this
Posted 09 October 2019 - 17:57
Podobno z Adobe CC jest problem w Catalinie.
https://annarymsza.f...tualizowac-maca
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Posted 09 October 2019 - 18:15
Lightroom 6 (ten ostatni, którego dało się kupić bez subskrypcji) działa, ale z tego co wiem, gdyby przyszło go zainstalować od nowa, to by się nie udało. Także mam go tak długo, jak będę używał tego komputera i nie będę musiał reinstalować macOS.
Posted 09 October 2019 - 19:11
Lightroom 6 (ten ostatni, którego dało się kupić bez subskrypcji) działa, ale z tego co wiem, gdyby przyszło go zainstalować od nowa, to by się nie udało. Także mam go tak długo, jak będę używał tego komputera i nie będę musiał reinstalować macOS.
Zainstalujesz, ale trzeba zrobić inaczej. Podobnie instaluję Photoshopa.
1. Prawoklik "pokaż zawartość pakietu".
2. Przegodzisz do katalogu Contents/MacOS i klikasz zawarty w nim programik.
Edited by Iro, 09 October 2019 - 19:12.
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Posted 09 October 2019 - 19:41
Caprine lepsze i też śmiga.
Lekki OT: niech się zaczną te wszystkie natywne aplikacje, co to obiecali w ramach Project Catalyst... Strasznie na nie czekam.
Nie znałem, dzięki ![]()
League of Legends też działa, aczkolwiek miejcie na uwadze to, że póki co Riot zaleca aby zainstalować grę na poprzedniej wersji systemu, a dopiero potem wykonywać aktualizację.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users