iOS 13.* – dyskusja.
Posted 08 November 2019 - 15:57
Posted 08 November 2019 - 19:43
Posted 08 November 2019 - 21:10
Odetchnąłem po aktualizacji ![]()
Posted 08 November 2019 - 21:44
Posted 09 November 2019 - 02:05
U mnie z baterią zero problemu
Posted 09 November 2019 - 22:46
Po aktualizacji do 13.2.2 Apple Music ma straszne "lagi" w wyświetlaniu okładek na XS. Na zakładkach "Dla Ciebie" i "Przeglądaj" mam dłuuugo kolorowe kwadraciki zamiast okładek (Nic się nie zmieniło u mnie w kwestii dostępu/szybkości sieci/LTE). Też to obserwujecie u siebie?
14PRO & 14 & Xs & SE & 6s
Air4 & Air3
Posted 09 November 2019 - 22:47
Po aktualizacji do 13.2.2 Apple Music ma straszne "lagi" w wyświetlaniu okładek na XS. Na zakładkach "Dla Ciebie" i "Przeglądaj" mam dłuuugo kolorowe kwadraciki zamiast okładek (Nic się nie zmieniło u mnie w kwestii dostępu/szybkości sieci/LTE). Też to obserwujecie u siebie?
Ja tak mam właśnie na Macbooku
Na iPhone przetestuję jutro, jak będę w podróży.
Edited by soczekpl, 09 November 2019 - 22:47.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 09 November 2019 - 23:20
Posted 10 November 2019 - 11:22
Hej, instalował ktoś może najnowszego iosa na ip7? Aktualnie siedzę na 12stce i zastanawiam się czy warto aktualizować.
Posted 10 November 2019 - 11:24
- MasterM likes this
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 10 November 2019 - 15:52
Hej, instalował ktoś może najnowszego iosa na ip7? Aktualnie siedzę na 12stce i zastanawiam się czy warto aktualizować.
Rodzice mają iPhone 6s obydwoje i jest duża różnica, zauważalna nawet dla nich. Najbardziej na plus mówili o baterii.
Posted 10 November 2019 - 17:12
Ja mam na 7 plus. Nie polecam. Problem z safari oraz wbudowana aplikacja mail. Owszem można skorzystać z aplikacji firm trzecich, ale na ostatniej wersji 12 nie było z tym żadnych problemów. Tematu baterii nie poruszam, dosyć intensywnie używam telefon i w ciągu dnia doladowywuje.
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Posted 10 November 2019 - 19:45
Czy ktoś ma takie błędy w iP 6s z iOS 13.2.2?
1. Brak „Wklej” w „Szukaj” z ekranu głównego. Nie mam też kopiowania jak tam coś wpiszę i zaznaczę.
2. Po kliknięciu ikony „Wiadomość” w kontakcie nie przechodzi do wybranej osoby (wyświetla listę wątków).
3. Nie otwiera wiadomości po kliknięciu banera informującego o nadejściu wiadomości (wyświetla listę wiadomości).
Posted 10 November 2019 - 20:55
1. Brak „Wklej” w „Szukaj” z ekranu głównego. Nie mam też kopiowania jak tam coś wpiszę i zaznaczę.
2. Po kliknięciu ikony „Wiadomość” w kontakcie nie przechodzi do wybranej osoby (wyświetla listę wątków).
3. Nie otwiera wiadomości po kliknięciu banera informującego o nadejściu wiadomości (wyświetla listę wiadomości).
1. potwierdzam, ale na XS też tak jest -> IOS 13.2.2 "feature"?
2. przechodzi, o ile kontakt ma tylko jeden numer i nic poza tym, w innym przypadku pojawia się lista wątków
3. na moim 6s otwiera widomości dla kontaktu, od którego jest wiadomość
14PRO & 14 & Xs & SE & 6s
Air4 & Air3
Posted 11 November 2019 - 17:51
2. przechodzi, o ile kontakt ma tylko jeden numer i nic poza tym, w innym przypadku pojawia się lista wątków
U mnie tak nie działa, ale testując znalazłem obejście. ![]()
Wystarczy, żeby aplikacja wiadomości działała w tle i wtedy otwiera wątek z wybraną osobą.
Nie wpadłem na to wcześniej, bo mam w zwyczaju zawsze zamykać nieużywane aplikacje.
Posted 11 November 2019 - 19:06
Kolejny przykład tego, że nie ma potrzeby wyłączać ręcznie aplikacji.
A na przyszłość sugeruję założyć osobny wątek w odpowiednim dziale - w „Rozmowach ogólnych” nie zadajemy pytań.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 12 November 2019 - 16:19
Kolejny przykład tego, że nie ma potrzeby wyłączać ręcznie aplikacji.
A na przyszłość sugeruję założyć osobny wątek w odpowiednim dziale - w „Rozmowach ogólnych” nie zadajemy pytań.
Ja tam jestem z tych co nie wierzą, że w działające w tle aplikacje nie mają wpływu na sprawność telefonu.
Moja żona nie zamyka i czasem w nocy potrafi pociągnąć sporo przez sieć komórkową pomimo włączonego WiFi.
Na swoim wielokrotnie zauważyłem po odblokowaniu ekranu, że jest LTE i po chwili zmienia się na WiFi.
Ale... co kto lubi. Fakt, że to błąd iOS jest argumentem za zostawianiem w tle.
Nie chciałem zakładać nowego tematu dla takiej bzdury.
Zapomniałem poprawić przed wysłaniem z "Czy ktoś ma takie..." na "Mam takie...".
Posted 12 November 2019 - 17:17
Każdy może wierzyć w to co chce i utrudniać sobie niepotrzebnie życie.
Faktem jest, że iOS został zaprojektowany w ten sposób, aby nie było potrzeby wyłączania uśpionych aplikacji. Nie ma powodów, by to obchodzić. W sumie to uważam, że widok wielozadaniowości był lepszy w iOS 6 i starszych, bo nie zachęcał do niepotrzebnego wyrzucania aplikacji z pamięci.
- MasterM likes this
Posted 12 November 2019 - 17:50
Każdy może wierzyć w to co chce i utrudniać sobie niepotrzebnie życie.
Faktem jest, że iOS został zaprojektowany w ten sposób, aby nie było potrzeby wyłączania uśpionych aplikacji. Nie ma powodów, by to obchodzić. W sumie to uważam, że widok wielozadaniowości był lepszy w iOS 6 i starszych, bo nie zachęcał do niepotrzebnego wyrzucania aplikacji z pamięci.
Gdy potrzebuję wielozadaniowości to nie zamykam aplikacji pomiędzy którymi się poruszam.
Zostawiam wyłącznie te, które są mi w tym czasie potrzebne.
Pozostawienie włączonych kilkunastu zbędnych pomiędzy potrzebnymi to raczej utrudnianie sobie pracy.
Tłumaczenie błędów celowym działaniem projektantów to chyba kpina z ich strony.
Dziwne, że na innych (nawet 6s) nie ma takich problemów. No chyba, że tylko wybrańcom chcieli zrobić dobrze ![]()
Ciekawe jak rozwinąłby się Symbian Belle, gdyby go Android nie uśmiercił.
P.S.
Kliknąłem na
W TYM DZIALE NIE ZADAJEMY PYTAŃ - ZASADY, żeby poczytać i dowiedziałem się, że od zadawania pytań jest dział Pytania i problemy, ale link prowadzi do komunikatu:
Błąd 404: ta strona nie istnieje. Ta strona nie istnieje bądź została przeniesiona.
Edited by NiemPa, 12 November 2019 - 17:52.
Posted 12 November 2019 - 17:54
Nie tłumaczę niczyich błędów.
Aplikacje które są widoczne w widoku wielozadaniowości zasadniczo nie są włączone. Są w stanie zawieszenia (suspended) i nie zużywają zasobów.
Posted 12 November 2019 - 17:59
Dzięki, poprawiłem.P.S.
Kliknąłem na
W TYM DZIALE NIE ZADAJEMY PYTAŃ - ZASADY, żeby poczytać i dowiedziałem się, że od zadawania pytań jest dział Pytania i problemy, ale link prowadzi do komunikatu:
Błąd 404: ta strona nie istnieje. Ta strona nie istnieje bądź została przeniesiona.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 18 November 2019 - 19:28
Posted 18 November 2019 - 19:51
Jest 13.2.3 ciekawe co naprawili a co zepsuli? Bateria na 13.2.2 wydaje mi się trochę gorsza niż na 13.1.2 zobaczymy jak będzie na 13.2.3
Właśnie zainstalowałem. Bateria trzyma 2 dni na Xs
Posted 18 November 2019 - 21:29
Posted 18 November 2019 - 22:00
Jestem już po instalacji problem z widgetami nadal występuje
A jaki był problem z widgetami?, to zobaczę u siebie.
iPhone 8, MBA
2 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
-
Google (1)