Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wyskakujące okno programu Mail

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Marcin Domański

Marcin Domański
  • 4 posts

Posted 15 September 2019 - 15:08

Witam,

czy ktoś poradził sobie z problemem notorycznie pojawiającego się ponownie okna programu Mail w split-screenie? zmiana ustawienia "Na pełnym ekranie preferuj otwieranie wiadomości w widoku podzielonym" nie przynosi pozytywnego efektu.

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 15 September 2019 - 15:59

Witam,

czy ktoś poradził sobie z problemem notorycznie pojawiającego się ponownie okna programu Mail w split-screenie? zmiana ustawienia "Na pełnym ekranie preferuj otwieranie wiadomości w widoku podzielonym" nie przynosi pozytywnego efektu.

Dalej tego nie naprawili. Już miałem tego dość i przestałem go używać. Używam teraz Outlooka. Problemy się skończyły

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 15 September 2019 - 20:03

Mój workaround jest taki, że po prostu trzymam Mail.app na pełny ekran. Wtedy nie wyskakuje.
Jak w Catalinie dalej tak będzie, zmienię program pocztowy.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 16 September 2019 - 10:38

Dodatkowo Mail co moment płacze, że 'trying to login to this IMAP account failed' (co jest bzdurą) i pokazuje ikonkę z błyskawiczką przy skrzynkach. To też denerwuje.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 08 October 2019 - 12:28

Sprawdziłem na Catalinie - wyskakuje dalej. Zostaję przy Sparku.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 20 November 2019 - 17:51

W tym wątku: https://myapple.pl/f...e-się-otwiera/ (nie połączyłem, bo byłby trochę śmietnik) pojawił się post z rozwiązaniem. Wdrożyłem, póki co jest ok, potwierdzę jeszcze za kilka dni.

#7 daamiann88

daamiann88
  • 27 posts

Posted 18 February 2020 - 19:19

Ja miałem wyłączone uwierzytelnianie wielopoziomowe, wystarczyło włączyć. Problem znikł. 

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 18 February 2020 - 21:51

A to dziwne, bo mi właśnie zaczęło działać po wyłączeniu (dokładniej: przejściu na app passwords).

#9 daamiann88

daamiann88
  • 27 posts

Posted 19 February 2020 - 10:20

Grunt, że wiadomo gdzie szukać. Albo jednym, albo drugim sposobem, każdy już powinien sobie poradzić :) 

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24316 posts

Posted 01 July 2020 - 15:24

Lo' and behold, w Big Sur naprawili. Przynajmniej w becie, mam nadzieję, że nie popsują do wyjścia oficjalnej, finalnej wersji ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users