Ja szkło jakieś za 50 założył i jest ok. Chyba folia ceramiczna bardziej to jest ale miałem na x i byłem zadowolony. I tak zmieniam raz na jakieś 7-10 miesięcy
A x i i teraz 11 PM nosze w etui drewnianym Polskiej firmy jakiś mi pasują
Ja w sumie tez olewam temat, nie wpływa na jakość zdjęć i mam nadzieje nie będzie, a trzeba się przyjrzeć, żeby zobaczyć ten kurz ja mam swojego xs z boku i wydaje mi się śmiesznie mały, szkoda, ze tak późno zdecydowałem się na większa wersje. Jutro jadę do Wroclawia, to przy okazji jakieś szkło i etui kupię
Oby była dobra sztuka mój ekran biały, mam porównanie z xs i x. Nie widzę różnicy wszystkie 3 ekrany niemalże jednakowe
Ja będę na Bielanach, to podjade do 3mk, tam mi założą, a etui mam upatrzone w cortlandzie
Szkło wydaje się czyste zaś dopatrzyłem się pod ostrym światłem pod odpowiednim katem ze jest mały pyłek, włosek? Bezpośrednio na środku soczewki. W normalnym świetle nawet tego nie dałoby się dopatrzeć bo soczewka się mieni.
Olej. Wydaje mi się, ze na ostrość nie będzie to miało wpływu. A z ciekawości w którym aparacie? Bo jeśli portretowym to już w ogóle bym olał miałem x kilka sztuk i każdy miał kurz w sumie, miałem nadzieje, ze poprawia coś, no ale widać, ze w sterylnych warunkach nie składają tego, albo gdzieś lekko musi być aparat rozszczelniony, ze coś się dostaje. Chociaż w x miałem bardziej kropki takie, a tutaj mini włosek