Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 11 – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
268 odpowiedzi w tym temacie

#176 dewey

dewey
  • 13 postów

Napisano 03 października 2019 - 09:27

Potwierdzam, ja nawet przesiadając się z 8 odczułem znaczny przypływ mocy, nawet nie sądziłem, że będę aż tak zadowolony. Cieszę się, że nie brałem wersji MAX (PRO, czy XS), bo standardowa 11 to jest cegła...

#177 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 03 października 2019 - 11:48

Ja przeszedłem z 6s 64GB na 11 128GB i jestem mega zadowolony :) Przeskok jest mega widoczny i jakościowo absolutnie nie mam na co narzekać!
Pewnie faktycznie nie ma sensu się przesiadać z X/XS, ale z tych "starszych" modeli naprawdę polecam!

A ja się przesiadłem z XS Maxa i też jestem mega zadowolony ;)
Zwłaszcza z aparatu.
  • MasterM lubi to

#178 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 03 października 2019 - 11:52

Zwłaszcza z aparatu.

Jakoś musisz usprawiedliwić swój zakup :D 

#179 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 03 października 2019 - 11:59

No tak. Bo z urzędu nie może być zadowolony. Brawo Ty.

• Sebosz i MasterM lubią to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#180 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 03 października 2019 - 12:20

co prawda całkiem na świeżo ale wydaje mi się, że aparat w tym przypadku to bardzo dobre usprawiedliwienie

Macbook Air M1 16GB/256SSD

#181 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 03 października 2019 - 20:30

Zwłaszcza z aparatu.

Jak wrażenia. Sam się zastanawiam nad przesiadką z XS Max na 11 właśnie. 

Działanie, bateria, Face ID, z aparatu nie korzystam, więc mi to obojętnie :)

#182 sportpoz1

sportpoz1
  • 161 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2019 - 20:59

Ja tak samo. Nie miałbym dylematu, gdyby Apple poważnie traktowało użytkowników "PRO". Ale jeśli w telefonie za prawie 6000 (PRO MAX) dają 64 GB pamięci, a w 11 za 128 GB płacisz 3800 to k*** szlag Cię trafia...

Miałem zamówiony PRO MAX, ale nie wiem czy ostatecznie nie kupię 11 w tym roku jako eksperyment.

Jeśli tacy ludzie jak Jonathan Morrison, czy Austin Evans przesiedli się z XS Max na XR i byli z tego telefonu mega zadowoleni to jest szansa, że my będziemy także...

Użytkownik sportpoz1 edytował ten post 03 października 2019 - 21:01

#183 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 03 października 2019 - 21:10

Ja tak samo. Nie miałbym dylematu, gdyby Apple poważnie traktowało użytkowników "PRO". Ale jeśli w telefonie za prawie 6000 (PRO MAX) dają 64 GB pamięci, a w 11 za 128 GB płacisz 3800 to k*** szlag Cię trafia...
Miałem zamówiony PRO MAX, ale nie wiem czy ostatecznie nie kupię 11 w tym roku jako eksperyment.
Jeśli tacy ludzie jak Jonathan Morrison, czy Austin Evans przesiedli się z XS Max na XR i byli z tego telefonu mega zadowoleni to jest szansa, że my będziemy także...

Chyba wolę mniej pamięci za 6tys niż ekran bez full hd za 3.5 ;) No ale co komu bardziej się podoba.
instagram - czacha

#184 sportpoz1

sportpoz1
  • 161 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 października 2019 - 21:15

Chyba wolę mniej pamięci za 6tys niż ekran bez full hd za 3.5 ;) No ale co komu bardziej się podoba.

Krzykaczom na ekran przypomnieć trzeba jedną rzecz - iPhone 11 ma ten sam ekran co iPad Pro - tyle, że w iPadzie zagęszczenie pixeli na cal to 264, w iPhonie 326. Weź iPada Pro i zobacz czy widzisz tam jakieś pixele... To jeden z najlepszych ekranów LCD na rynku

• MasterM lubi to

#185 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 04 października 2019 - 06:52

Wprowadziłem Was w błąd. Niechcąco. Przesiadłem się na 11, ale pro max. Sorry.

#186 dewey

dewey
  • 13 postów

Napisano 04 października 2019 - 07:01

Nakładaliście szkło hartowane, czy ryzykujecie i korzystacie z telefonu bez? Czytałem, że ponoć 11 ma bardzo delikatny ekran, są rożne doniesienia, że po kilku dniach normalnego, ostrożnego użytkowania, pojawią się rysy i to dosłownie rysy, a nie mikroryski. Widziałem wiele zdjęć na potwierdzenie takiego stanu rzeczy. Ja mam swojego od poniedziałku, dmucham, chucham, kładę "twarzą" do podłożona (mam etui) i jak dzisiaj się uważnie przyjrzałem pod światłem, to widać twie mikroskopijne kropeczki. Postanowiłem, że chyba nie będę kusił losu i zaopatrzę się w szkło. Posiadam etui Spigen Liquid Crystal ( https://cutt.ly/heuykoH ) i zastawiam jakie szkło będzie od niego pasowało? Nie chciałbym żeby ramki od etui je podważały, możecie coś polecić pod tego Spigena?

#187 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 października 2019 - 07:15

Krzykaczom na ekran przypomnieć trzeba jedną rzecz - iPhone 11 ma ten sam ekran co iPad Pro - tyle, że w iPadzie zagęszczenie pixeli na cal to 264, w iPhonie 326. Weź iPada Pro i zobacz czy widzisz tam jakieś pixele... To jeden z najlepszych ekranów LCD na rynku

Ten sam nie jest. Chyba, że coś mnie ominęło i iPhone ma takie bajery jak TM.
Inna rzecz. iPada trzymasz tak blisko jak iPhone? Ciekawe.

#188 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 04 października 2019 - 11:31

Inna rzecz. iPada trzymasz tak blisko jak iPhone? Ciekawe.

Ja trzymam. I mi nie przeszkadza. A mam Pro 10,5” więc o rok starszy ekran. 

Ale ciemne tryby na  OLED-zie robią na mnie wrażenie, zwłaszcza w nocy. Tam mówię „wow!”, na iPadzie niestety nie. 

#189 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 października 2019 - 13:53

Ja trzymam. I mi nie przeszkadza. A mam Pro 10,5” więc o rok starszy ekran.
Ale ciemne tryby na OLED-zie robią na mnie wrażenie, zwłaszcza w nocy. Tam mówię „wow!”, na iPadzie niestety nie.

Więc nie mam więcej pytań.

#190 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 04 października 2019 - 19:53

Nakładaliście szkło hartowane, czy ryzykujecie i korzystacie z telefonu bez? Czytałem, że ponoć 11 ma bardzo delikatny ekran, są rożne doniesienia, że po kilku dniach normalnego, ostrożnego użytkowania, pojawią się rysy i to dosłownie rysy, a nie mikroryski. Widziałem wiele zdjęć na potwierdzenie takiego stanu rzeczy. Ja mam swojego od poniedziałku, dmucham, chucham, kładę "twarzą" do podłożona (mam etui) i jak dzisiaj się uważnie przyjrzałem pod światłem, to widać twie mikroskopijne kropeczki. Postanowiłem, że chyba nie będę kusił losu i zaopatrzę się w szkło. Posiadam etui Spigen Liquid Crystal ( https://cutt.ly/heuykoH ) i zastawiam jakie szkło będzie od niego pasowało? Nie chciałbym żeby ramki od etui je podważały, możecie coś polecić pod tego Spigena?

Używałem około tygodnia bez niczego i jest ok. Zero rysek. A miałem wyjazd na Mazury więc lekko nie było. :) Teraz mam folię 3mk bo nienawidzę szkieł na zaciętych ekranach.

Użytkownik DawPi edytował ten post 04 października 2019 - 19:53

#191 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 04 października 2019 - 21:53

Ty tak na serio? Weź przestań, w aucie masz navi fullHD? Nie? O no to piksele widać i do niczego to jest... Ludzie weźcie w łapki, pooglądajcie, pouzywajcie a potem piszcie. Ja jakoś na rozdzielczość ekranu nie narzekam a 128 GB jest lepsze niż 64

Użytkownik toki edytował ten post 04 października 2019 - 21:53

Macbook Air M1 16GB/256SSD

#192 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 05 października 2019 - 00:00

Nakładaliście szkło hartowane, czy ryzykujecie i korzystacie z telefonu bez? Czytałem, że ponoć 11 ma bardzo delikatny ekran, są rożne doniesienia, że po kilku dniach normalnego, ostrożnego użytkowania, pojawią się rysy i to dosłownie rysy, a nie mikroryski. Widziałem wiele zdjęć na potwierdzenie takiego stanu rzeczy. Ja mam swojego od poniedziałku, dmucham, chucham, kładę "twarzą" do podłożona (mam etui) i jak dzisiaj się uważnie przyjrzałem pod światłem, to widać twie mikroskopijne kropeczki. Postanowiłem, że chyba nie będę kusił losu i zaopatrzę się w szkło. Posiadam etui Spigen Liquid Crystal ( https://cutt.ly/heuykoH ) i zastawiam jakie szkło będzie od niego pasowało? Nie chciałbym żeby ramki od etui je podważały, możecie coś polecić pod tego Spigena?

Najlepszym rozwiązaniem będzie wzięcie szkła też od Spigen'a bo wtedy masz pewność, że będzie pasowało. Ja tak zawsze robiłem, teraz na swoim XR nie posiadam szkła, a etui mam takie https://www.aliexpre....7bcc2676KzClCp i jak na razie najbardziej mi odpowiada.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#193 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 05 października 2019 - 06:44

Ja jakoś na rozdzielczość ekranu nie narzekam

A ja tak, wiec 1:1.

Nie wiek jak z 11 ale w Pro ekran rysuje sie chyba od patrzenia.
instagram - czacha

#194 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 05 października 2019 - 08:21

Coś Ty. Nic mi się jeszcze nie zarysowało w pro. A noszę bez etui.

#195 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 05 października 2019 - 16:39

Dlatego od początku najlepiej założyć szkło i nie ma w głowie myśli, że ekran się zarysuje. Taka kasa za ten sprzęt, więc chyba te 60 zł na szkło nie szkoda :D

#196 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 05 października 2019 - 16:57

To nie kwestia, że szkoda kasy - po prostu nie lubię żadnych 'ubranek' nakładać na telefon B)

#197 sportpoz1

sportpoz1
  • 161 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 października 2019 - 17:58

To nie kwestia, że szkoda kasy - po prostu nie lubię żadnych 'ubranek' nakładać na telefon B)

Z ciekawości zapytam - kupiłeś PRO 5,8" czy 6,5"?

#198 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 05 października 2019 - 18:04

Ja konsekwentnie najpierw zamawiam folię na ekran i etui, a potem telefon...

• Sebosz i MasterM lubią to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#199 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 05 października 2019 - 18:32

Z ciekawości zapytam - kupiłeś PRO 5,8" czy 6,5"?

Maxa

• MasterM lubi to

#200 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 05 października 2019 - 21:25

Ja konsekwentnie najpierw zamawiam folię na ekran i etui, a potem telefon...

Robię identycznie - najpierw zestaw, szkło i etui, a potem telefon.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych