Tak musi być, bo nikt póki co tego nie zmienił... Zamiast się w to bawić i kombinować, lepiej załóż konto na imgurze czy korzystaj z jakichś innych hostingów... Ja tak robię od dawna .
Racja i nie...
Racja - bo trzymanie załączników na innych, przewidzianych do tego serwerach, nie obciąża forum, i nie zajmuje miejsca na serwerze forum.
(myślę, że załączniki to praktycznie w ≈100% obrazki)
I nie... zdarza się tak, że serwer niezwiązany z forum, przestanie istnieć, lub zmieni zasady i wtedy pomimo, że forum, nadal udostępnia informacje - tekst!
Dla których nierzadko, uzupełnieniem są obrazki, rysunki, schematy...
Bywa, że pełnią one kluczową rolę i co wtedy...? Przekaz staje się niejasny, lub wręcz bezwartościowy.
Jako przykład, poszukałem własny tekst, sprzed 12 lat, forum istnieje, tekst też, ale grafika przepadła (bo była na innym serwerze).
https://pdaclub.pl/f...0)-pomocnik-)/
Licznik z tamtego forum pokazuje "Przeczytany 23 189 razy" czyli tamte informacje były, przez jakiś czas użyteczne, budziły zainteresowanie,
oczywiście teraz mało kogo to interesuje, ale taki zabytkowy... sprzęt (i problemy jakie niesie) dla pasjonatów, nadal mogą być ciekawe - i co...
Ano dziury...
Dlatego, moim zdaniem zwiększenie przestrzeni z 500 kB byłoby pomocne, też dla zachowania integralności tekstów i obrazków czyli przekazu, informacji, pomocy - na tym forum.
Tak teraz, ale w przyszłości...