Jak w temacie. Jakie jest Wasze zdanie na temat sieci PLAY? Miałem przez ponad 6 lat Plus GSM i wszystko było ok, poza akuatlizacjami dla iOS. Po każdej musiałem ustawiać MMS, ale to była główna uciążliwość. Poza tym gdzieniegdzie było słabo z zasięgiem, ale rzadko.
W maju 2019 wpadłem na pomysł przejść do PLAY, niby wszystkie sieci komórkowe w jednym, szybki internet, itp. Niestety rozczarowanie jest spore. Telefon prawie zawsze ma LTE i 3-4 kreski zasięgu (na 4 możliwe). Co z tego, skoro codziennie po kilka minut nie da się korzystać z internetu (nie działa w ogóle), ponadto nie da się do mnie dodzwonić (telefon poza zasięgiem). Na telefonie zasięg niby jest, ale to tylko wskazania, bo sieć nie działa. Z siecią Plus nie da się połączyć w ogóle.
Jak jest dobrze to internet wyciska 250Mbps, ale bardzo czego jest raczej między 1 a 4Mbps. Częściej 4, niż 100-250 (rzadkość). Wszystko w obrębie miasta wojewódzkiego.
Nawet nie problem w tym ze jest tylko 4Mbps, ale to ze codziennie są problemy z zasięgiem, których na tel nie widać (wyświetla full zasięg LTE a dodzwonić się nie da). Odbieram codziennie dużo telefonów i wiem to tylko dlatego ze rozmówcy mi przekazują ze jestem często poza zasięgiem (w mieście w biurze). Podpytałam wśród znajomych i to ponoć norma w PLAY. A jak jest u Was?
Mam iPhone XS, koleżanka ma Samsunga i problem podobny, ale mniej rozmawia wiec tego prawie nie zauważa.