Soundbar do TV
Napisano 02 stycznia 2019 - 14:16
Jeśli chodzi o soundbar (moja druga połówka woli coś co nie rzuca się w oczy) to czy może miał ktoś/ma ktos w użytku Sony HT-FZ9 i Yamaha YSP-2700
Druga opcja to wzmacniacz Yamahy i kolumny B&W 606 - coś z zestawu sklepu Top-Hifi, czyli bardziej zestaw Stereo
Napisano 02 stycznia 2019 - 14:32
Od roku użytkuje w salonie Denon DHT-S514. Zarówno muzyka po BT jak i filmy. Jeszcze nikt nie stwierdził, że coś źle gra.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 02 stycznia 2019 - 15:22
Wybór między soundbarem a stereo to trochę jak między pickupem a kabrioletem - oba fajne, ale do różnych celów. Jak robisz remont to masz unikalną szansę pociągnąć przewody do głośników satelitarnych i zrobić (z amplitunerem) eleganckie 5.1. W tophifi też znajdziesz w różnych cenach i gdzie indziej też. Wcześniej uważałem, że dźwięk przestrzenny to bajer i byłem "audiofilem" ale zmiana na 5.1 (Denon/KEF) sprawiła, że filmy odbieram inaczej, a muzyki nadal się da słuchać (choć to nie to samo co kiedyś). Rola Suba w filmach jest trudna do przecenienia zaś tylne głośniki tylko częściowo są zastępowane efektami z soundbara stąd wiele soundbarów może być wzbogacone o satelity i subwoofer. Szczególnie warto mieć więcej głośników gdy pokój ma nieregularny kształt. Dlatego jak remont - rób kable - by nie żałować w przyszłości. Nawet "bezprzewodowe" głośniki wymagają zasilania. Jak będziesz miał dobry przód (stereo, albo nawet soundbar) to dodasz tyły i LFE i będzie zabawa!
Napisano 02 stycznia 2019 - 15:26
Do muzy to taki zestaw stereo zje każdego soundbara na śniadanie Do filmów/konsoli to już trzeba by na własne uszy sprawdzić co będzie bardziej pasowało, soundbar pewnie będzie bardziej "efekciarski" - do konsoli może się lepiej sprawdzić.
Napisano 02 stycznia 2019 - 16:53
Ja mam Sonos Beam, używam do filmów i gier, jest spoko. Chcę dokupić 2 x Sonos One jako 'głośniki na tył' - teraz mam jednego w sypialni i jest super.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 02 stycznia 2019 - 17:23
Do Kina jest BDB a i muzyki da się posłuchać
Napisano 04 stycznia 2019 - 18:13
ja niedawno zakupiłem taki zestaw SONY HT-RT3 i jestem bardzo zadowolony, ja bym polecił udać się do jakiegoś sklepu i w miarę możliwości posłuchać jak grają i który by Ci ewentualnie odpowiadał.
Napisano 31 stycznia 2019 - 13:54
Ja mam Sonos Beam, używam do filmów i gier, jest spoko. Chcę dokupić 2 x Sonos One jako 'głośniki na tył' - teraz mam jednego w sypialni i jest super.
Podbijam, jedna z najlepszych opcji.
iP7+ 64GB // AW 42mm Sport // ATV 4 // rMBP 2013 // MBwhite
instagram: thelifeofhubi // ortodontachojnice.pl
Napisano 31 stycznia 2019 - 14:08
Napisano 01 lutego 2019 - 09:30
Miałem soundbar Yamahy (YAS-101), zamieniłem na miniwieżę Denona (D-M40).
Nawet z fabrycznymi głośnikami gra to DUŻO lepiej niż soundbar. A to przecież budżetowy sprzęt (circa about 1400 zł).
Napisano 01 lutego 2019 - 17:47
Nie będzie problemu z opóźnieniem?Podbijam, jedna z najlepszych opcji.
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 15 maja 2019 - 12:43
Witam, Ja szukałem czegoś takiego jak soundbar i ze wszystkich które słyszałem ten mnie "zniszczył" w dobrym tego słowa znaczeniu.
https://artom.audio/...b-air-aptx-4469
Szczerze polecam.
Użytkownik Peter_ edytował ten post 15 maja 2019 - 12:44
Napisano 15 maja 2019 - 13:22
Witam, Ja szukałem czegoś takiego jak soundbar i ze wszystkich które słyszałem ten mnie "zniszczył" w dobrym tego słowa znaczeniu.
Szczerze polecam.
Serio soundbar za ponad 4k? Ok z subem ale to bez sensu według mnie. Za takie pieniądze kupisz porządny zestaw stereo. Nawet TV bedzie moim zdaniem grało na czymś takim lepiej.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 15 maja 2019 - 15:06
Zbiera dobre opinie i ponoć gra bdbWitam, Ja szukałem czegoś takiego jak soundbar i ze wszystkich które słyszałem ten mnie "zniszczył" w dobrym tego słowa znaczeniu.
Szczerze polecam.
Wybrał bym się do sklepu i zrobił mały odsłuch
Co do wydawania 4 Kzł nie wszyscy chcą mieć cały zestaw i plątaninę kabli
Napisano 15 maja 2019 - 18:13
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych