MacBook Air 13 / touchpad - stukanie gładzika, odgłos
Posted 26 November 2018 - 20:40

Posted 27 November 2018 - 08:47
Gładzik ma ustawiony zbyt duży luz i dlatego tak stuka. Trzeba go wyregulować. Najlepiej zgłosić to w serwisie autoryzowanym, bo to proste do zrobienia, a reklamacja w sklepie zajmie sporo czasu.
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Posted 27 November 2018 - 09:01
to jest prosta rzecz tylko do wyregulowania powinno być zrobione na miejscu
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Posted 28 November 2018 - 18:08
to jest prosta rzecz tylko do wyregulowania powinno być zrobione na miejscu
Nie do końca jak się okazało. Udałem się do punktu Cortland i Pan powiedział, że to normalne w tych gładzikach i że tak po prostu działają, więc nie widzi w tym nic niewłaściwego. Ostatecznie oddałem MacBooka do serwisu w Cortland i zobaczymy jak się to zakończy, choć Pan w punkcie powiedział mi, że raczej nikłe szanse są, że zostanie to rozpatrzone pozytywnie, ponieważ gładziki w tych MacBookach mają to do siebie, że tak funkcjonują.
Gładzik ma ustawiony zbyt duży luz i dlatego tak stuka. Trzeba go wyregulować. Najlepiej zgłosić to w serwisie autoryzowanym, bo to proste do zrobienia, a reklamacja w sklepie zajmie sporo czasu.
Myślałem, że tak też będzie - w jednym punkcie Cortland Pan przyznał, że gładzik nie działa w sposób właściwy i mam się udać do drugiego punktu, gdzie jest serwis. W tym drugim punkcie pracownik poinformował mnie, że gładzik działa w prawidłowy sposób i to normalne, że jest takie stuknięcie. Oddałem do serwisu, bo nie padła żadna propozycja regulacji, ponieważ Pan stwierdził, że działa on dobrze i w każdym tym modelu MacBooka tak jest. Teraz muszę czekać na rozstrzygnięcie 5-7dni.
Posted 29 November 2018 - 08:40
Gładzik na pewno można wyregulować tak aby nie stukał. Jeśli tamten serwis tego nie zrobi to wyślij komputer do nas.
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Posted 29 November 2018 - 17:28
Dzięki Wam za pomoc - udało się - gładzik działa w końcu normalnie i jest bez luzów, przez co nie stuka.
- iDoit Serwis Apple likes this
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users