Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Windows 7 na MB A1181

• This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 stoli_pl

stoli_pl
  • 5 posts

Posted 21 November 2018 - 21:48

Cześć, od niedawna posiadam starego MacBooka A1181 z końca 2006 roku. Szkoda mi go osobiście bo nie uda się raczej stawić nowszego OS X'a. Posiadam gdzieś w szufladzie nie używanego SSDka i myślałem by postawić na nim Windowsa. Jest taka możliwość postawienia na nowym dysku Winde bez boot campów i systemu OS X? Jestem nowy i dopiero zaczynam przygodę z maciem :) Jak temat był to przepraszam.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24340 posts

Posted 22 November 2018 - 10:41

Był, miliard razy. 'Bootcamp' to technologia, a nie soft pomagający w postawieniu Windows (ten soft to Bootcamp Assisant). Włóż płytkę, uruchom instalator, zainstaluj. Tyle.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 dprzykry

dprzykry
  • 4 posts

Posted 17 March 2019 - 09:49

Wracając do MB A1181 czy da się podnieść zainstalowany soft z Mac OS X Lion (10.7) do Mac OS X Yosemite (10.10) lub do Mac OS X El Capitan (10.11). Jeżeli tak to jak?

Mam ściągniętą instalkę Mac OS X Yosemite (10.10) z app store( jest w Application), zrobiłem boot'walnego pena z softem Yosemite (10.10), ale przy uruchamianiu tylko przez chwilę pomieli pena i nawet nie uruchamia się instalator Yosemite.

Czy w związku z powyższym nie da się zainstalować na tym sprzęcie czegoś więcej niż Mac OS X Lion (10.7)?

Przekopałem chyba wszystkie wskazówki jak zainstalować Mac OS X unsupported mac i nic :(

Jeżeli ktoś może pomóc to proszę.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24340 posts

Posted 17 March 2019 - 12:14

1) co to ma wspólnego z tym wątkiem?
2) dlaczego mamy niby podpowiadać, jak robić zabronione rzeczy? Unsupported to unsupported, tyle.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users