Cześć, chciałbym zacząć od tego iż nie jestem nawet pewien czy ten temat jest w dobrym dziale, prosiłbym o przeniesienie go jeśli nie spełnia warunków regulaminu forum.
Do sedna, mam taki bardzo niewygodny problem, dodam iż w żaden sposób to niczego nie utrudnia ale jak ktoś ma "nerwicę natręctw" i lubi mieć wszystko posortowane wg pewnego klucza to może to doprowadzić do szału. Podróżowałem trochę po USA latem i narobiłem troszkę zdjęć z wyjazdu. Zaimportowałem je wczoraj z iPhone do systemowej aplikacji zdjęć na moim MacBooku Pro (2017, High Sierra) poprzez aplikację "Zdjecia" na macu celem zobaczenia galerii i usunięcia zbędnych. Na macu wszystko w aplikacji "Zdjęcia" wygląda dobrze: oś czasu i chronologia zachowana zgodnie ze strefą czasową w której zdjęcia zostały zrobione. Oglądając te samą galerie w appce "Zdjęcia" na iPhonie X zauważyłem że te wszystkie zdjęcia mają błędną informacje jeśli chodzi o datę i czas zrobienia zdjęcia. Przykładowo zdjęcie zrobione w Las Vegas 27 września o 23:00 pokazuje mi na iPhonie że zostało zrobionego wg czasu polskiego, w tym wypadku 28 września 8:00 rano. Te zdjęcia zostały importowane z iPhone na maca i tam też wszystko jest wyświetlane poprawnie, z jakiegoś powodu na iPhonie data i czas jest pokazywana błędnie. Czy ktoś wie jak to "naprawić"? Jak ktoś lubi mieć wszystko ładnie zorganizowane to taki "problem" może go doprowadzić do szału.