Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z osią czas w systemowej aplikacji "Zdjęcia"

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 karuzel91

karuzel91
  • 81 postów

Napisano 06 listopada 2018 - 11:09

Cześć, chciałbym zacząć od tego iż nie jestem nawet pewien czy ten temat jest w dobrym dziale, prosiłbym o przeniesienie go jeśli nie spełnia warunków regulaminu forum.

Do sedna, mam taki bardzo niewygodny problem, dodam iż w żaden sposób to niczego nie utrudnia ale jak ktoś ma "nerwicę natręctw" i lubi mieć wszystko posortowane wg pewnego klucza to może to doprowadzić do szału. Podróżowałem trochę po USA latem i narobiłem troszkę zdjęć z wyjazdu. Zaimportowałem je wczoraj z iPhone do systemowej aplikacji zdjęć na moim MacBooku Pro (2017, High Sierra) poprzez aplikację "Zdjecia" na macu celem zobaczenia galerii i usunięcia zbędnych. Na macu wszystko w aplikacji "Zdjęcia" wygląda dobrze: oś czasu i chronologia zachowana zgodnie ze strefą czasową w której zdjęcia zostały zrobione. Oglądając te samą galerie w appce "Zdjęcia" na iPhonie X zauważyłem że te wszystkie zdjęcia mają błędną informacje jeśli chodzi o datę i czas zrobienia zdjęcia. Przykładowo zdjęcie zrobione w Las Vegas 27 września o 23:00 pokazuje mi na iPhonie że zostało zrobionego wg czasu polskiego, w tym wypadku 28 września 8:00 rano. Te zdjęcia zostały importowane z iPhone na maca i tam też wszystko jest wyświetlane poprawnie, z jakiegoś powodu na iPhonie data i czas jest pokazywana błędnie. Czy ktoś wie jak to "naprawić"? Jak ktoś lubi mieć wszystko ładnie zorganizowane to taki "problem" może go doprowadzić do szału. 

#2 MiL

MiL
  • 1 490 postów
Napisano 07 listopada 2018 - 17:33

Iphone sam sobie przestawia strefę czasową i jak jest w innej to przelicza daty na tą w której jest. Pewnie o to chodzi.

#3 karuzel91

karuzel91
  • 81 postów

Napisano 07 listopada 2018 - 17:52

Czyli gdybym wrócił w te miejsca w których zdjęcia zostały zrobione to byłyby one wyświetlane z poprawną godziną i datą? 

#4 MiL

MiL
  • 1 490 postów
Napisano 08 listopada 2018 - 17:19

Pewnie tak. Jeżeli tak faktycznie jest jak napisałem to jest to błąd Appla.

#5 ajt

ajt
  • 9 postów

Napisano 10 października 2019 - 21:02

Witam. Mam ten sam problem - daty wykonania zdjęć przestają się zgadzać po podłączeniu iPhone'a do laptopa. Przykładowo zdjęcie wykonane 30 września o 11:22 ma datę utworzenia 1 października 6:50. I nie ma tutaj nic do rzeczy sugerowana lokalizacja cyknięcia fotki :( Ma ktoś taki sam problem? 

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 359 postów

Napisano 11 października 2019 - 00:53

Stare i z okropnym tytułem.

Załóż swój wątek, gdzie https://myapple.pl/f...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych