Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z osią czas w systemowej aplikacji "Zdjęcia"

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 karuzel91

karuzel91
  • 81 posts

Posted 06 November 2018 - 11:09

Cześć, chciałbym zacząć od tego iż nie jestem nawet pewien czy ten temat jest w dobrym dziale, prosiłbym o przeniesienie go jeśli nie spełnia warunków regulaminu forum.

Do sedna, mam taki bardzo niewygodny problem, dodam iż w żaden sposób to niczego nie utrudnia ale jak ktoś ma "nerwicę natręctw" i lubi mieć wszystko posortowane wg pewnego klucza to może to doprowadzić do szału. Podróżowałem trochę po USA latem i narobiłem troszkę zdjęć z wyjazdu. Zaimportowałem je wczoraj z iPhone do systemowej aplikacji zdjęć na moim MacBooku Pro (2017, High Sierra) poprzez aplikację "Zdjecia" na macu celem zobaczenia galerii i usunięcia zbędnych. Na macu wszystko w aplikacji "Zdjęcia" wygląda dobrze: oś czasu i chronologia zachowana zgodnie ze strefą czasową w której zdjęcia zostały zrobione. Oglądając te samą galerie w appce "Zdjęcia" na iPhonie X zauważyłem że te wszystkie zdjęcia mają błędną informacje jeśli chodzi o datę i czas zrobienia zdjęcia. Przykładowo zdjęcie zrobione w Las Vegas 27 września o 23:00 pokazuje mi na iPhonie że zostało zrobionego wg czasu polskiego, w tym wypadku 28 września 8:00 rano. Te zdjęcia zostały importowane z iPhone na maca i tam też wszystko jest wyświetlane poprawnie, z jakiegoś powodu na iPhonie data i czas jest pokazywana błędnie. Czy ktoś wie jak to "naprawić"? Jak ktoś lubi mieć wszystko ładnie zorganizowane to taki "problem" może go doprowadzić do szału. 

#2 MiL

MiL
  • 1490 posts
Posted 07 November 2018 - 17:33

Iphone sam sobie przestawia strefę czasową i jak jest w innej to przelicza daty na tą w której jest. Pewnie o to chodzi.

#3 karuzel91

karuzel91
  • 81 posts

Posted 07 November 2018 - 17:52

Czyli gdybym wrócił w te miejsca w których zdjęcia zostały zrobione to byłyby one wyświetlane z poprawną godziną i datą? 

#4 MiL

MiL
  • 1490 posts
Posted 08 November 2018 - 17:19

Pewnie tak. Jeżeli tak faktycznie jest jak napisałem to jest to błąd Appla.

#5 ajt

ajt
  • 9 posts

Posted 10 October 2019 - 21:02

Witam. Mam ten sam problem - daty wykonania zdjęć przestają się zgadzać po podłączeniu iPhone'a do laptopa. Przykładowo zdjęcie wykonane 30 września o 11:22 ma datę utworzenia 1 października 6:50. I nie ma tutaj nic do rzeczy sugerowana lokalizacja cyknięcia fotki :( Ma ktoś taki sam problem? 

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24360 posts

Posted 11 October 2019 - 00:53

Stare i z okropnym tytułem.

Załóż swój wątek, gdzie https://myapple.pl/f...o-treści/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users