Zsuwanie się telefonu podczas ładowania
Posted 10 October 2018 - 10:21
Posted 10 October 2018 - 10:36
Ale co, przez powiadomienia i wibracje się rusza? Przecież sam nie maszeruje:p Wyłącz wibracje jak go ładujesz, a jak nie to zmień ładowarkę.
iPhone 15 Pro
Posted 10 October 2018 - 10:45
Naklej małą łatkę do dętek albo używaj telefonu w silikonowym etui.
Adam Słodowy
Posted 10 October 2018 - 11:12
Może to brzmi śmiesznie, wiem, ale za każdym razem kiedy wracam po około 10-15 minutach telefon leży obok ładowarki. W sensie opiera się o nią, ale tylko górną krawędzią, a reszta telefonu leży na biurku. A w temacie wibracji - jest coś takiego jak wibracje podczas ladowania? Bo przyznam szczerze, że w SE czegoś takiego nie zauważyłem, a powiadomienia nie przychodziły mi w tym czasie żadne, więc to na pewno nie jest toAle co, przez powiadomienia i wibracje się rusza? Przecież sam nie maszeruje:p Wyłącz wibracje jak go ładujesz, a jak nie to zmień ładowarkę.
Właśnie kurczę mam etui, ale chyba jest za grube, bo nie łapie ładowanie z niego, więc trochę kiepsko. Ale spróbuję tej metody jak nie znajdę niczego lepszegoNaklej małą łatkę do dętek albo używaj telefonu w silikonowym etui.
Adam Słodowy
Edited by Aroox, 10 October 2018 - 11:15.
Posted 10 October 2018 - 11:46
Może to brzmi śmiesznie, wiem, ale za każdym razem kiedy wracam po około 10-15 minutach telefon leży obok ładowarki. W sensie opiera się o nią, ale tylko górną krawędzią, a reszta telefonu leży na biurku. A w temacie wibracji - jest coś takiego jak wibracje podczas ladowania? Bo przyznam szczerze, że w SE czegoś takiego nie zauważyłem, a powiadomienia nie przychodziły mi w tym czasie żadne, więc to na pewno nie jest to
Właśnie kurczę mam etui, ale chyba jest za grube, bo nie łapie ładowanie z niego, więc trochę kiepsko. Ale spróbuję tej metody jak nie znajdę niczego lepszego
Masz nawiedzony telefon:p A tak serio może być problem z ładowarką, że przerywa ładowanie i po chwili wznawia, wtedy wibracja się uruchamia i go przesuwa po kawałku. Stań obok z 5 minut i obserwuj, ale tak obstawiam.
iPhone 15 Pro
Posted 10 October 2018 - 21:58
Właśnie kurczę mam etui, ale chyba jest za grube, bo nie łapie ładowanie z niego, więc trochę kiepsko. Ale spróbuję tej metody jak nie znajdę niczego lepszego
Prawdopodobnie to nie grubość etui jest problemem (ładowanie powinno się odbywać nawet przez etui o grubości dochodzącej do 1cm !) ale materiał z którego jest wykonane (jakieś metalowe plecki ?).
Lub po prostu masz ładowarkę sprawną inaczej .
BTW: Zwróć uwagę czy na opakowaniu masz logo:
(tylko producenci certyfikowanych ładowarek Qi mają prawo posługiwać się nim).
Pomogłem ? - Lubię to
Posted 04 November 2018 - 09:35
Pewnie ładowarka jest wykonana ze sliskiego plastiku, co w połączeniu ze śliskim szkłem i odrobinę nierówną powierzchnia powoduje taki efekt. Moja rada, to kup ładowarkę, która będzie z matowego plastiku, a najlepiej taką, która będzie miała takie małe gumeczki antypoślizgowe. Coś takiego jak jest w ładowarce puro.
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Posted 04 November 2018 - 11:30

Posted 04 November 2018 - 11:42
No to taśmą dwustronną.
Pro 2012, 14 Pro
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users