iTunes gdzie nie może utworzyć backupu iPhone`a niby z powodu zbyt małej ilości na dysku
Posted 02 October 2018 - 10:11
Czy któryś z szanownych kolegów miał problem z iTunes gdzie nie może utworzyć backupu iPhone`a niby z powodu zbyt małej ilości na dysku ?
Chcę zrobić backup iPhone 7 w wersji 12.0 - zajęta przestrzeń to połowa ze 128 GB
Niestety za każdym razem dostaje komunikat w iTunes (w wersji 12.8) iż jest za mało miejsca na dysku.
Komputer z macOS High Sierra zachowuje się dosyć dziwnie ponieważ na zmianę pokazuje dostępne miejsce na dysku 160 GB ( 127 do zwolnienia ) a po chwili dostępne 33 GB ), jeżeli wejdziemy w ten mac->pamięć masowa to pokazuje iż jest dostępne 160 GB
DiskWave nie znalazł tak dużego pliku a inne aplikacje do czyszczenia pamięci podręcznej/cach nie dały rady.
Z góry dziękuję za pomoc
Posted 02 October 2018 - 10:21
A ile faktycznie jest zajęte? Policz mniej więcej swoje foldery, nie zapomnij o ukrytych Bibliotekach. Jeśli iTunes twierdzi, że nie ma miejsca na archiwizację to raczej tak jest.
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Posted 02 October 2018 - 12:43
Po sprawdzeniu w DiskWave wszystko się zgadza. Powinno być 160 GB.
Po połknięciu prawym na dysku i informacje pokazuje taką samą wartość z tym zastrzeżeniem, że w nawiasie widnieje informacja 127 GB do zwolnienia.
iTunes cały czas pokazuje komunikat o zbyt małej ilości na dysku.
Telefon jak i komputer restartowałem.
Zmieniałem port USB
Zmieniałem nazwę iPhona
Usunąłem poprzedni Backup.
Posted 03 October 2018 - 01:01
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users