Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Safari 12.0] Problemy z działaniem wtyczki AdBlock Plus

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 Szaden

Szaden
  • 252 posts

Posted 18 September 2018 - 23:47

Witam

Dziś zaktualizowałem Safari do najnowszej wersji 12.0 (13606.2.11) i od razu zauważyłem pewien problem.
Otóż wtyczka AdBlock Plus przestała poprawnie działać i na niektórych stronach internetowych wyświetla poniższy komunikat:

Rule list compilation failed: A list cannot have if-domain and unless-domain mixed with if-top-url and unless-top-url

W praktyce skutkuje to tym, że pomimo aktywnego AdBlocka w materiałach wideo wyświetlają się reklamy. Wcześniej, gdy oglądałem filmy na YouTube czy SouthPark Studios, to reklamy były blokowane, a teraz niestety się pojawiają...

https://issues.adblo...g/ticket/5571  - tutaj znalazłem informację, że to nie bug tylko feature...

Znacie jakieś rozwiązanie problemu? Może alternatywną wtyczkę? Zależy mi na blokowaniu reklam w serwisach wideo typu YouTube. Najlepsza byłaby taka wtyczka, która omija także zabezpieczenia proszące o dezaktywowanie wszelkich blokerów.

Wszystkim z góry dziękuję za pomoc, a tym którzy zamierzają mnie umoralniać przypominam, że blokowanie reklam jest legalne.

Edited by Szaden, 18 September 2018 - 23:49.

#2 Szaden

Szaden
  • 252 posts

Posted 19 September 2018 - 02:21

Wyszedł jakiś nowy AdBlock Plus do Safari, ale jest beznadziejny - brak mu opcji "blokuj element" przez co nie mogę dowolnie wyłączać poszczególnych elementów strony, a to było bardzo przydatne i nie chcę z tego rezygnować...

Dodatkowo zauważyłem inny błąd - przestało działać blokowanie autoodtwarzania wideo na stronach internetowych - o dziwo zarówno na Safari, jak i na Operze...

To wszystko bardzo mnie martwi...

// czemu nie mogę już edytować posta, ani tematu? słabo trochę... 

#3 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 posts

Posted 19 September 2018 - 06:45

Na szczęście na Chrome działa OK

#4 Szaden

Szaden
  • 252 posts

Posted 19 September 2018 - 12:52

Tylko szkoda, że Chrome jest ostatnią przeglądarką, na jaką mam ochotę :D

• cooper69 likes this

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24347 posts

Posted 25 September 2018 - 09:38

Stworzyłem zbiorczy wątek, dyskutujmy w nim.

https://myapple.pl/f...fera-wtyczkowa/

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users