Witam
Dziś zaktualizowałem Safari do najnowszej wersji 12.0 (13606.2.11) i od razu zauważyłem pewien problem.
Otóż wtyczka AdBlock Plus przestała poprawnie działać i na niektórych stronach internetowych wyświetla poniższy komunikat:
Rule list compilation failed: A list cannot have if-domain and unless-domain mixed with if-top-url and unless-top-url
W praktyce skutkuje to tym, że pomimo aktywnego AdBlocka w materiałach wideo wyświetlają się reklamy. Wcześniej, gdy oglądałem filmy na YouTube czy SouthPark Studios, to reklamy były blokowane, a teraz niestety się pojawiają...
https://issues.adblo...g/ticket/5571 - tutaj znalazłem informację, że to nie bug tylko feature...
Znacie jakieś rozwiązanie problemu? Może alternatywną wtyczkę? Zależy mi na blokowaniu reklam w serwisach wideo typu YouTube. Najlepsza byłaby taka wtyczka, która omija także zabezpieczenia proszące o dezaktywowanie wszelkich blokerów.
Wszystkim z góry dziękuję za pomoc, a tym którzy zamierzają mnie umoralniać przypominam, że blokowanie reklam jest legalne.
Edited by Szaden, 18 September 2018 - 23:49.