No proszę. Dzięki. Mam za żonę frajera.
iPhone XR – opinie i wrażenia.
Napisano 19 października 2018 - 11:35
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 19 października 2018 - 11:43
Uznali że ci którzy coś tam wiedzą kupią XS/XS Max a frajerom ciśnijmy Xr.
Bzdury Pan opowiadasz.
Jeśli Xr za 3700 jest dla frajerów to co można powiedzieć o ludziach, którzy rok temu kupili iP8 kopie iP7 ?
iPhone 12 mini
Napisano 19 października 2018 - 11:56
Tymczasem Pixel 3... No cóż. Dla każdego miejsce znajdzie się.
Napisano 19 października 2018 - 12:05
Ja bym z chęcią przygarnął takiego Pixela 3, bardzo mi się podoba z wyglądu. Jak zwykle kozackie plecki
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 19 października 2018 - 12:06
Rozdzielczosc wystarczajaca, kolory bardzo ladne i idealne katy widzenia. Do zdjec, ktore robicie czyli slonia w zoo wystarczy kamera z 6s, stad nie rozumiem tego napinania sie o jakosc zdjec. Do zdjec jest puszka. Amatorka robi telefonami. Jestem nim zainteresowany.
Napisano 19 października 2018 - 12:07
No proszę. Dzięki. Mam za żonę frajera.
Sam przed chwilą napisałeś że różnicę widać gołym okiem co rozumiem jako przejaw niezadowolenia w stronę tych którzy jej nie widzą. Trochę nie rozumiem ale trudno.
Bzdury Pan opowiadasz.
Jeśli Xr za 3700 jest dla frajerów to co można powiedzieć o ludziach, którzy rok temu kupili iP8 kopie iP7 ?
Kupowanie iP 8 mając wcześniej iP7 było bez sensu. Tak masz rację Xr dostał nowe bebechy itd ale ktoś zapomniał o ekranie czyli o czymś na co się cały czas patrzymy. Tym bardzie to słabe że ekran został powiększony.
Każdy ma swoje zdanie. Dla mnie Xr to porażka i tyle. Wolałbym kupić iP8 niż inwestować w Xr ale jak powiedziałem każdy decyduje za siebie.
A czy będzie sukces tego telefonu? Duża szansa bo przecież jest faceid a niejeden chciałby go mieć.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 19 października 2018 - 12:09
Xr to może porażka, ale tylko dlatego, że wykastrowali go z 3D Touch. Ekran to akurat może się okazać wielkim plusem. Rozdzielczości i tak nikt nie zauważy, a bateria może wiele zyskać.
- wopo lubi to
iPhone 12 mini
Napisano 19 października 2018 - 12:15
Dokładnie tak.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 19 października 2018 - 12:32
Sam przed chwilą napisałeś że różnicę widać gołym okiem co rozumiem jako przejaw niezadowolenia w stronę tych którzy jej nie widzą. Trochę nie rozumiem ale trudno.
Kupowanie iP 8 mając wcześniej iP7 było bez sensu. Tak masz rację Xr dostał nowe bebechy itd ale ktoś zapomniał o ekranie czyli o czymś na co się cały czas patrzymy. Tym bardzie to słabe że ekran został powiększony.
Każdy ma swoje zdanie. Dla mnie Xr to porażka i tyle. Wolałbym kupić iP8 niż inwestować w Xr ale jak powiedziałem każdy decyduje za siebie.
A czy będzie sukces tego telefonu? Duża szansa bo przecież jest faceid a niejeden chciałby go mieć.
Uwielbiam wypowiedzi na temat sprzętu, którego w łapkach nie miałem, ale że na papierze ekran jest bleeee to i telefon na 10000% jest ujowy...
ehh te piksele, ehh Ci frajerzy co go kupią...
Najważniejsze to sprawdzić na żywo i się wypowiedzieć, bo ocena może zmienić się diametralnie.
- effe lubi to
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Napisano 19 października 2018 - 12:49
Zazwyczaj się nie wypowiadam na temat tego czego nie widziałem. Natomiast tutaj nie mam po prostu wątpliwości. Zresztą. Ten temat ma już 10 stron a dopiero dzisiaj premiera więc nie tylko do mnie te uwagi. Ciekawe co takie się stanie że zmienisz zdanie? Bateria ok spoko rozumiem. Ale jeśli ktoś chce kupić bo nowszy i w ogóle coś się zmieniło to spoko ale lepiej wziąć X. Zresztą po prezentacji od razu pojawiły się głosy że LCD spoko ale ta rozdzielczość itd. A teraz? Magia Apple bo wszyscy zachwyceni. Rozumiem że Xr to taki Air w ofercie iPhone ale nie wydaje mi się żeby Apple stworzyło go z myślą przewodnią "mega mocna bateria". Tak wyszło bo dobre podzespoły i ekran. Natomiast główna myśl to zróbmy tańszy telefon z faceid i tym samym większym ekranem żeby ludzie kupili. Pomysł dobry tylko że ja go nie kupuję i tyle. Zresztą akurat mi brak 3D Touch absolutnie by nie przeszkadzał. Użyłem tej funkcji przez ostatnie kilka lat pewnie 4-5 razy.
Napisano 19 października 2018 - 12:56
Zazwyczaj się nie wypowiadam na temat tego czego nie widziałem. Natomiast tutaj nie mam po prostu wątpliwości. Zresztą. Ten temat ma już 10 stron a dopiero dzisiaj premiera więc nie tylko do mnie te uwagi. Ciekawe co takie się stanie że zmienisz zdanie? Bateria ok spoko rozumiem. Ale jeśli ktoś chce kupić bo nowszy i w ogóle coś się zmieniło to spoko ale lepiej wziąć X. Zresztą po prezentacji od razu pojawiły się głosy że LCD spoko ale ta rozdzielczość itd. A teraz? Magia Apple bo wszyscy zachwyceni. Rozumiem że Xr to taki Air w ofercie iPhone ale nie wydaje mi się żeby Apple stworzyło go z myślą przewodnią "mega mocna bateria". Tak wyszło bo dobre podzespoły i ekran. Natomiast główna myśl to zróbmy tańszy telefon z faceid i tym samym większym ekranem żeby ludzie kupili. Pomysł dobry tylko że ja go nie kupuję i tyle. Zresztą akurat mi brak 3D Touch absolutnie by nie przeszkadzał. Użyłem tej funkcji przez ostatnie kilka lat pewnie 4-5 razy.
Chodzi mi o krytykę ekranu przede wszystkim, powinniśmy dać szansę bo to, że nie jest w fullHD i ma małe zagęszczenie nie musi wróżyć tragedii. Zauważ, że w siódemce nie było pikselowej tragedii. Dla mnie jeśli w ekranie pomiędzy 6s,7 nie będzie różnicy to praca domowa została przez Apple wykonana dobrze. Jadę dzisiaj do ISpot zobaczyć czy jest już jakiś może na wystawie i chętnie się przyjrzę ekranowi. Dla mnie jako użytkownika X, XR jest świetnym telefonem ze względu na baterię, aparat, kolorystykę, a jeśli okaże się, że ekran daje radę to będzie to w moim odczuciu genialny sprzęt.
Napisano 19 października 2018 - 13:11
Pikseli w Xr nikt nie zauważy, chyba że trzymać będzie telefon pod mikroskopem. Ludzie bądźcie poważni bo zachowujecie się jak dzieci samsunga Tam zaraz będą ekrany 16K
Użytkownik effe edytował ten post 19 października 2018 - 13:12
- tomk925 lubi to
iPhone 12 mini
Napisano 19 października 2018 - 13:14
Dokładnie, nie ma żadnej różnicy w ekranach iPhone 6, 6s, 7, 8 a XR. Dokładnie to samo PPI - 326, więc jak ktoś nie widział pikseli we wcześniejszych modelach to nie ma prawa ich zauważyć w XR. Moim zdaniem dobry krok ze strony Apple. Poza tym OLED w przypadku takich małych wymiarów jest zwyczajnie przereklamowany, LCD sprawdzi się idealnie. Jedyny słaby punkt XR to grube ramki, za grube. No ale coś za coś, albo LCD albo cienkie ramki.
Użytkownik RBB edytował ten post 19 października 2018 - 13:17
Napisano 19 października 2018 - 13:19
Tylko kto o zdrowych zmysłach kupi nową patelnię rezygnując ze starej? Krok w tył. Ludzie cieszą się. Ludzie usprawiedliwiają. Tylko dlaczego do tej pory Plusy miały fHD? Dlaczego jeśli nikt tego nie widzi w X, Xs jest ekran o wyższej rozdzielczości?
Naprawdę argumenty usprawiedliwiające są na poziomie owiec.
Napisano 19 października 2018 - 13:28
Ja miałem zawsze małe małe iPhony 6, 6s, 7, teraz dziewczyna ma 8 Plusa, a ja X i pod względem rozdzielczości nie widzę żadnej różnicy między tymi telefonami. W X rzeczywiście natomiast widać prawdziwą czerń i żywsze kolory, ale za to mamy zmianę kolorów przy odchyleniu (to mnie bolało przez jakiś czas po przejściu na OLED).
Generalnie, wiadomym jest, że flagowymi telefonami od Apple są Xs i Xs Max. Xr jest dla osób, które chcą telefonu tańszego, w końcu z ekranem edge-to-edge od Apple w cenie poniżej 4k. To nie jest telefon dla osób, które siedzą na forach Apple i wyszukują różnice w specyfikacji (lub jest, jeśli np. świadomie nie używają 3D Touch). Gro osób przedłużających abonament i biorących iPhone nawet o 3D Touch nie słyszało, a co dopiero o dokładnych rozdzielczościach ekranu.
Także w mojej opinii, jeśli już mówimy o "strzyżeniu owiec przez Apple" (co jest żenujące, bo przecież nikt nikogo do zakupu telefonu nie zmusza), to już bardziej Apple strzygło te owce rok temu na 8 i 8 Plus niż teraz na Xr. A jak się wejdzie na forum nie poświecone Apple, to się przeczyta, że każdy telefon od Apple to kupują tylko biedne owieczki.
I ostatnia kwestia ceny. To że teraz Xr kosztuje 3749zł nie daje podstaw do porównywania do X, którego na Allegro też w tej okolicy możemy kupić. Za kilka tygodni Xr będzie analogicznie na Allegro w cenie około, a nawet poniżej 3k, a X do tej kwoty na pewno nie zejdzie, a raczej jego cena nawet wzrośnie, jak zaczną się kończyć zapasy.
Użytkownik Emej edytował ten post 19 października 2018 - 13:38
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 19 października 2018 - 13:36
MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express
Napisano 19 października 2018 - 13:37
Dokładnie, dlatego jak napisałem rozdzielczość widzą osoby, które używają telefonów pod mikroskopem, no ale kto co lubi. Ja nie potrzebuję dodatkowego sprzętu do liczenia pikseli
No chyba, że wymyślili nano mikroskopy, to może się skusze ....
ha ha ha
iPhone 12 mini
Napisano 19 października 2018 - 13:39
Nie każdy jest ślepy, bez obrazy.
Pewnie różnicy w ekranach między MB Air i Pro też nie widać.
Przepychanki. Każdy kupuje to na co ma ochotę. Jego zł, jego sprawa.
Napisano 19 października 2018 - 13:53
Air i retina żołnierzyku jakbyś nie zauważył to inne proporcje. No ale ok co laik to laik
iPhone 12 mini
Napisano 19 października 2018 - 14:12
Moim odczytam ciebie i zastanawiam się czy wszystko u ciebie w porządku? Podczas premiery sześć S, siódemki czy nawet ósemki korzystałaś z tych telefonów? Czy wtedy też była taka tragedia w ekranach jak uważasz, że teraz jest? Dla mnie jest to szukanie na siłę argumentów przeciw AppleNie każdy jest ślepy, bez obrazy.
Pewnie różnicy w ekranach między MB Air i Pro też nie widać.
Przepychanki. Każdy kupuje to na co ma ochotę. Jego zł, jego sprawa.
Napisano 19 października 2018 - 14:15
Tak. Argumenty przeciwko Apple. Ono jest fantastyczne i jak zawsze podejmuje genialne decyzje.
Ja nie wrócę do telefonu który do 6” nie ma minimum fHD które de facto mi wystarczy. Tyle w temacie.
Napisano 19 października 2018 - 14:45
iPhone 12 mini
Napisano 19 października 2018 - 15:00
matko jaki tu bajzel...
ja z ocenami Xr wstrzymuję się do pierwszych testów
- effe lubi to
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 19 października 2018 - 15:08
I to się nazywa racjonalne podejście do tematu.matko jaki tu bajzel...
ja z ocenami Xr wstrzymuję się do pierwszych testów
Napisano 19 października 2018 - 19:54
Jeśli uważacie ze danie większego ekranu o takiej rozdzielczości jest spoko to chyba ja powinienem wam zaproponować byście przestali brać co bierzecie bo źle na was wpływa.
No i co to ma do rzeczy? Ze jak inne proporcje to spoko? Xr też ma inne proporcje. Idąc ta sama droga xr powinien mieć lepszy ekran a nie ma.Air i retina żołnierzyku jakbyś nie zauważył to inne proporcje. No ale ok co laik to laik
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych