Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 5 głosy

iPhone XR – opinie i wrażenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
738 odpowiedzi w tym temacie

#576 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 20 marca 2019 - 22:10

Właśnie głównie o tą baterię się rozchodzi bo SGS9 muszę ciągle ładować bo bateria leci w oczach. Szkoda tylko będzie ekranu, ten w Samsunga jest piękny.

iPhone 11

#577 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 20 marca 2019 - 22:32

Widzę że jak ja skaczesz cały czas po androidzie i iOS :D
Bateria w Samsungu to niestety kiepski żart, w Notę 9 też leciała na mordę

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#578 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 21 marca 2019 - 08:50

mam wrazenie że ostatecznie wszystkie baterie wytrzymują tak samo krótko, nie ma cudów na razie nic lepszego nie wymyślono. 

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#579 samson09

samson09
  • 55 postów

Napisano 21 marca 2019 - 10:41

Pytanie odnośnie powiadomień. Nie wiem czemu, ale np. z banku ing czy niektórych aplikacji nie dostaje dzwięku z powiadomień tylko pokazuję sie komunikat. Też tak macie? 

#580 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 21 marca 2019 - 11:20

Pytanie odnośnie powiadomień. Nie wiem czemu, ale np. z banku ing czy niektórych aplikacji nie dostaje dzwięku z powiadomień tylko pokazuję sie komunikat. Też tak macie? 

sprawdź w ustawieniach -> powiadomienia - czy masz ustawione dźwieki dla tych apek

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#581 samson09

samson09
  • 55 postów

Napisano 21 marca 2019 - 12:01

Mam włączone ma ktoś aplikacje ING i może napisać czy ma dźwięki podczas powiadomień.

#582 kubaht

kubaht
  • 22 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 marca 2019 - 14:41

Ja mam normalnie dźwięki z aplikacji ING. Natomiast w tym temacie, to pytanie bardziej do krakowian - czy ktoś ma problemy z powiadomieniami w aplikacji GoodLood? Bo mam włączone powiadomienia, a nigdy się nie pojawiają i to jest jedyna aplikacja u mnie, która nie działa zgodnie z ustawieniami powiadomień.

 MacBook Pro 13" 2015 ♦  iPhone XR ♦  iPad Pro 10.5" ♦  Apple Watch Series 2

#583 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 21 marca 2019 - 16:46

Mam włączone ma ktoś aplikacje ING i może napisać czy ma dźwięki podczas powiadomień.

Ja mam apkę ING - brak dźwięków na iOS od kiedy mam iPhony

#584 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 marca 2019 - 17:28

Teraz moja kolej na wrażenia z racji tego, że żona dostała Xr, a ja sobie potestowałem około tygodnia:). Cholera ładny ten czerwony, sam bym chciał taki kolor:). Telefon ciut szybszy od X którego mam, FaceID też ciut szybsze ale to są marginalne sprawy. Wrażenia z użytkowania można rzecz identyczne jak w X. To już nie jest przeskok z linii przed FaceID, gestami i bezramkowości. Od razu czułem się jak w domu:). Wielkość, no tu już miałem lekki problem, telefon jest już za duży jak dla mnie. Przyzwyczajony do X ciężko, oj ciężko było mi się przestawić. Ramki większe, no są większe ale bez przesady po kilku chwilach już o tym zapomniałem. Wygląda na to, ze X to jest optymalny rozmiar słuchawki jak dla mnie. Spokojnie jedną ręką go obsługuje, a Xr już muszę się nagimnastykować. No i jest wyraźnie cięższy od X. W kieszeni już kawał kolca czułem. A co do ekranu i jego niskiej rozdzielczość. Fakt, że oled w X mi bardziej pasuje, nie znaczy to, że ekran w Xr jest jakiś słaby, o co to to nie. Moim zdaniem panel bardzo dobrej jakości. Pikseli nie widzę, wiek już mam swój ale wzrok dobry. Wiadomo jak przystawiłem obok siebie dwa telefony to widać różnice na korzyść X. Ogólnie to bardzo fajny sprzęt, szybki, ładny, (ach ten czerwony:). Polecam!
MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#585 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 21 marca 2019 - 17:41

No i kupiłem XR. Tak bez racjonalizacji, byłem wcześniej w Cortlandzie i porównywałem do X i XS. W jakości ekranu a szczególnie w rozdzielczości drastycznej nie ma. Owszem, są może bardziej ostre ale jakoś nie za mocno. Co do ramek, w XR są większe ale nie jakoś drastycznie. Zobaczę czy się przyzwyczaję. Jeśli chodzi o ekran amoled to mam obecnie SGS 9 i nie używam trybu nocnego bo mnie drażni i jakoś bardziej drażni mi wzrok. Nie lubię czytać na czarnym tle. Inna sprawa to cena. Kupiłem miesięczny za 2500, może nie jest to jakaś mega okazja ale taniej niż w sklepie. Bardzo mi zależało na baterii i mam nadzieję, że w tym aspekcie nie będę zawiedziony.

Pozwolę sobie jeszcze zadać pytanie związane z ochroną wyświetlacza w tym modelu, otóż kupiłem z naklejoną Flexible Glass ale ta bardzo się palcuje, trudno czyści i ma wyraźne oporu pod palcami. Generalnie wrażenia organoleptyczne marne. Czy ktoś korzysta bez ochrony wyświetlacza? To szkło jest bardzo podatne na zarysowanie? Egzemplarze w Cortland maja mnóstwo mikro rysek.

iPhone 11

#586 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 815 postów

Napisano 21 marca 2019 - 18:50

Testowałem kilka szkieł. Żadne nie jest tak przyjemne jak wyświetlacz. Wiec wyświetlacz mam goły i po prawie pół roku bez rys. A tylne szkło rysuje się od patrzenia, mam rysy, mimo, że kilka dni było gołe.

#587 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 marca 2019 - 19:49

Ja mogę polecić szkło od 3 MK, mam już na X jakiś 7 miesiąc i jest ok, palcuje się ale łatwe do utrzymania w czystości a poślizg jest na prawdę okej.

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#588 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 marca 2019 - 20:28

Żonie kupiłem szkło na cały wyświetlacz łącznie z ramkami po 5PLN za sztukę. Spasowane idealnie póki co żadnych zastrzeżeń nie mam. Kiedyś kupowałem od 3MK takie po około 100PLN. Ciekawe czy będzie jakaś różnica.
MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#589 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2019 - 15:14

Żonie kupiłem szkło na cały wyświetlacz łącznie z ramkami po 5PLN za sztukę. Spasowane idealnie póki co żadnych zastrzeżeń nie mam. Kiedyś kupowałem od 3MK takie po około 100PLN. Ciekawe czy będzie jakaś różnica.

Ja się jeszcze nie wypowiem co do samego telefonu, właśnie przed chwilą kupiłem go dla żony, zastanawiałem się między czerwonym a białym i jednak wybór padł na biały (nie wiem czy dobrze - czerwień też jest spoko). 

No ale również chciałbym go jakoś ubrać bo jak wiadomo, kobieca torebka niesie za sobą wiele niebezpieczeńst (klucze, pilniczki i inne ostre narzędzia) no i teraz pytanie, jakie etui? jakie szkło/folia? :) 

@busaba, co kupiłeś konkretnie? 

Na swoim X kiedyś miałem Benks KR+ 0.15mm i było fajne - mimo że nie lubię w ogóle szkieł (ostatecznie zerwałem i od roku używam bez). 

• riczardo lubi to

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#590 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 marca 2019 - 18:03

Osobiście szkieł nie noszę ani żadnych etui, lubię golaski:). Żona i dzieci to co innego. Jednak 5.90 a nie 5PLN ;). Zobacz ofertę: SZKŁO HARTOWANE 9H 3D NA CAŁY EKRAN IPHONE XR https://allegro.pl/o...e-xr-7701662822

Użytkownik busaba edytował ten post 22 marca 2019 - 18:07

#591 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 24 marca 2019 - 12:56

Parę słów po kilku dniach z XR.
Otóż krytykowane wcześniej przeze mnie FID w kontekście tego, że posiadałem 8 plus i uważałem to rozwiązanie za idealne okazało się buc niesłuszne. FID działa fenomenalnie o to tak zaskakująco i perfekcyjnie, że mam wrażenie iż gdybym nawet swojej gęby nie pokazał, to i tak się odblokuje. Działa nawet w środku nocy, po ciemku, bez względu na to czy mam założone okulary czy nie. Płacenie jest nawet wygodniejsze niż na 8 plus. Generalnie bateria też jest zdecydowanie lepsza. Duże ramki, jakie ramki? Są takie jakie mają być. Telefon działa jak błyskawica, na jakość wyświetlacza nie narzekam. Mam jeszcze SGS9 ale nienawidzę trybu nocnego. Jął z niego korzystałem to bardzo bolały mnie oczy, szczególnie w przeglądarce gdzie dużo się czyta. Pikseloza, jaka, gdzie? Owszem, ekran w samsungu to żyleta ale bez przesady, nie czuję żadnego dyskomfortu po przesiadce na XR. Za to odczuwam duży komfort w kwestii baterii bo ta w samsungu to po prostu dno a tutaj, jadę drugą dobę i mam jeszcze 40% baterii. Póki co jest ok.
Na ekranie szkło i obudowa Spigen. Czuję, że jest bezpiecznie w każdym aspekcie.
Zreszta zawsze powrót do iOS daje poczucie bezpieczeństwa po przesiadce z jakiegokolwiek androida.

iPhone 11

#592 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2019 - 14:23

Na ekranie szkło i obudowa Spigen. Czuję, że jest bezpiecznie w każdym aspekcie.
Zreszta zawsze powrót do iOS daje poczucie bezpieczeństwa po przesiadce z jakiegokolwiek androida.

Jakie konkretnie szkło i etui? podeślesz zdjęcia jak to wygląda? 

#593 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 24 marca 2019 - 15:00

Jutro będę mieć drugi telefon w rękach to zrobię fotki.

iPhone 11

#594 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 24 marca 2019 - 17:54

Przecież masz jeszcze SGS9 ;)

#595 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 24 marca 2019 - 20:12

Mam ale zostawiłem w pracy.

iPhone 11

#596 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 marca 2019 - 22:01

Ok, na spokojnie może być jutro - szkoda że nie zrobili oryginalnego skórzanego i/lub silikonowego - ja używam na X skórzany, żona na starej 7 silikonowego i jesteśmy zadowoleni. Powiem szczerze, że nie wiedziałem o tym przed zakupem Xr.

PS. Wiem że można zamówić z alie i pewnie z ciekawości tak zrobię, bo jakość nie wiele odbiega od oryginału, a cena 10 zł :)

#597 premislausg

premislausg
  • 313 postów

Napisano 24 marca 2019 - 23:19

@Aastelix
Jesteś ogólnie zadowolony z Xr, nie żałujesz, że nie dopłaciłeś do Xs?

#598 Konewa71

Konewa71
  • 88 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2019 - 00:24

Czarnego Xr użytkuję od połowy stycznia, wcześniej miałem Xs max, jednak mimo ewidentnych zalet był dla mnie zbyt duży.X/Xs za mały i padło na „średniaka”.
Rozmiar jest dla mnie optymalny, zdjęcia wychodzą świetnie(oczywiście jak na telefon). Co do ekranu to miałem duże obawy po komentarzach internetowych „specjalistów”, jednak nie dostrzegam żadnych mankamentów(pikseli nie widzę).
Jest inny niż w maxie i tylko tyle, całkowicie spełnia moje oczekiwania.
Jeżeli chodzi o płynność i szybkość to nie widzę absolutnie żadnej różnicy względem Xs max.
Bateria jest doskonała, telefon pod koniec dnia mimo „katowania” ma około 25%.

Też żałuję, że nie ma oryginalnych skórzanych i silokonowych etui, więc zamówiłem kilka na Ali od różnych sprzedawców - są lepsze i gorsze.Mankamenty tańszego dostrzegłem gdy przyszedł droższy.Szkło też mam z ali - na cały ekran, jest idealnie dopasowane i przyjemne w dotyku.Troszkę się palcuje, jednak jest łatwe w pielęgnacji.
Wczoraj niebieskiego Xr kupiłem żonie, jest zachwycona.
Reasumując jestem bardzo zadowolony i polecam go z czystym sumieniem.

#599 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 25 marca 2019 - 08:40

@Aastelix
Jesteś ogólnie zadowolony z Xr, nie żałujesz, że nie dopłaciłeś do Xs?

Na XS brakło by mi kasy. Kupiłem używanego 2 tygodnie za 2500. Wątek samej cenie mogłem mieć miesięczną X. Wybrałem XR ze względu na nowszy procesor i dłuższe wsparcie. Generalnie ten telefon najlepiej mi leży w dłoni i jest dopasowany do moich finansów.
Jak pisałem, nie narzekam a żalu za XS nie czuję choć nie powiem, bo tez wygląda ładnie. No. XS max już byłby za duży i nawet gdybym miał tyle kasy to bym go nie kupił.

iPhone 11

#600 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2019 - 09:05

Też żałuję, że nie ma oryginalnych skórzanych i silokonowych etui, więc zamówiłem kilka na Ali od różnych sprzedawców - są lepsze i gorsze.Mankamenty tańszego dostrzegłem gdy przyszedł droższy.Szkło też mam z ali - na cały ekran, jest idealnie dopasowane i przyjemne w dotyku.Troszkę się palcuje, jednak jest łatwe w pielęgnacji.

Masz może gdzieś linka do tych "lepszych/droższych" nawet jak wygasły, to może namiary na sprzedawcę, pewnie ma nowe aukcje. 

Ewentualnie do szkła też możesz podesłać - jeżeli komuś przeszkadza, może być na pw. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych