iPhone XR – opinie i wrażenia.
Napisano 20 marca 2019 - 22:10
iPhone 11
Napisano 20 marca 2019 - 22:32
Bateria w Samsungu to niestety kiepski żart, w Notę 9 też leciała na mordę
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 21 marca 2019 - 08:50
mam wrazenie że ostatecznie wszystkie baterie wytrzymują tak samo krótko, nie ma cudów na razie nic lepszego nie wymyślono.
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 21 marca 2019 - 10:41
Pytanie odnośnie powiadomień. Nie wiem czemu, ale np. z banku ing czy niektórych aplikacji nie dostaje dzwięku z powiadomień tylko pokazuję sie komunikat. Też tak macie?
Napisano 21 marca 2019 - 11:20
Pytanie odnośnie powiadomień. Nie wiem czemu, ale np. z banku ing czy niektórych aplikacji nie dostaje dzwięku z powiadomień tylko pokazuję sie komunikat. Też tak macie?
sprawdź w ustawieniach -> powiadomienia - czy masz ustawione dźwieki dla tych apek
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 21 marca 2019 - 12:01
Napisano 21 marca 2019 - 14:41
Ja mam normalnie dźwięki z aplikacji ING. Natomiast w tym temacie, to pytanie bardziej do krakowian - czy ktoś ma problemy z powiadomieniami w aplikacji GoodLood? Bo mam włączone powiadomienia, a nigdy się nie pojawiają i to jest jedyna aplikacja u mnie, która nie działa zgodnie z ustawieniami powiadomień.
MacBook Pro 13" 2015 ♦ iPhone XR ♦ iPad Pro 10.5" ♦ Apple Watch Series 2
Napisano 21 marca 2019 - 16:46
Mam włączone ma ktoś aplikacje ING i może napisać czy ma dźwięki podczas powiadomień.
Ja mam apkę ING - brak dźwięków na iOS od kiedy mam iPhony
Napisano 21 marca 2019 - 17:28
Napisano 21 marca 2019 - 17:41
Pozwolę sobie jeszcze zadać pytanie związane z ochroną wyświetlacza w tym modelu, otóż kupiłem z naklejoną Flexible Glass ale ta bardzo się palcuje, trudno czyści i ma wyraźne oporu pod palcami. Generalnie wrażenia organoleptyczne marne. Czy ktoś korzysta bez ochrony wyświetlacza? To szkło jest bardzo podatne na zarysowanie? Egzemplarze w Cortland maja mnóstwo mikro rysek.
iPhone 11
Napisano 21 marca 2019 - 18:50
Napisano 21 marca 2019 - 19:49
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Napisano 21 marca 2019 - 20:28
Napisano 22 marca 2019 - 15:14
Żonie kupiłem szkło na cały wyświetlacz łącznie z ramkami po 5PLN za sztukę. Spasowane idealnie póki co żadnych zastrzeżeń nie mam. Kiedyś kupowałem od 3MK takie po około 100PLN. Ciekawe czy będzie jakaś różnica.
Ja się jeszcze nie wypowiem co do samego telefonu, właśnie przed chwilą kupiłem go dla żony, zastanawiałem się między czerwonym a białym i jednak wybór padł na biały (nie wiem czy dobrze - czerwień też jest spoko).
No ale również chciałbym go jakoś ubrać bo jak wiadomo, kobieca torebka niesie za sobą wiele niebezpieczeńst (klucze, pilniczki i inne ostre narzędzia) no i teraz pytanie, jakie etui? jakie szkło/folia?
@busaba, co kupiłeś konkretnie?
Na swoim X kiedyś miałem Benks KR+ 0.15mm i było fajne - mimo że nie lubię w ogóle szkieł (ostatecznie zerwałem i od roku używam bez).
- riczardo lubi to
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 22 marca 2019 - 18:03
Użytkownik busaba edytował ten post 22 marca 2019 - 18:07
Napisano 24 marca 2019 - 12:56
Otóż krytykowane wcześniej przeze mnie FID w kontekście tego, że posiadałem 8 plus i uważałem to rozwiązanie za idealne okazało się buc niesłuszne. FID działa fenomenalnie o to tak zaskakująco i perfekcyjnie, że mam wrażenie iż gdybym nawet swojej gęby nie pokazał, to i tak się odblokuje. Działa nawet w środku nocy, po ciemku, bez względu na to czy mam założone okulary czy nie. Płacenie jest nawet wygodniejsze niż na 8 plus. Generalnie bateria też jest zdecydowanie lepsza. Duże ramki, jakie ramki? Są takie jakie mają być. Telefon działa jak błyskawica, na jakość wyświetlacza nie narzekam. Mam jeszcze SGS9 ale nienawidzę trybu nocnego. Jął z niego korzystałem to bardzo bolały mnie oczy, szczególnie w przeglądarce gdzie dużo się czyta. Pikseloza, jaka, gdzie? Owszem, ekran w samsungu to żyleta ale bez przesady, nie czuję żadnego dyskomfortu po przesiadce na XR. Za to odczuwam duży komfort w kwestii baterii bo ta w samsungu to po prostu dno a tutaj, jadę drugą dobę i mam jeszcze 40% baterii. Póki co jest ok.
Na ekranie szkło i obudowa Spigen. Czuję, że jest bezpiecznie w każdym aspekcie.
Zreszta zawsze powrót do iOS daje poczucie bezpieczeństwa po przesiadce z jakiegokolwiek androida.
iPhone 11
Napisano 24 marca 2019 - 14:23
Na ekranie szkło i obudowa Spigen. Czuję, że jest bezpiecznie w każdym aspekcie.
Zreszta zawsze powrót do iOS daje poczucie bezpieczeństwa po przesiadce z jakiegokolwiek androida.
Jakie konkretnie szkło i etui? podeślesz zdjęcia jak to wygląda?
Napisano 24 marca 2019 - 15:00
iPhone 11
Napisano 24 marca 2019 - 17:54
Napisano 24 marca 2019 - 20:12
iPhone 11
Napisano 24 marca 2019 - 22:01
PS. Wiem że można zamówić z alie i pewnie z ciekawości tak zrobię, bo jakość nie wiele odbiega od oryginału, a cena 10 zł
Napisano 24 marca 2019 - 23:19
Jesteś ogólnie zadowolony z Xr, nie żałujesz, że nie dopłaciłeś do Xs?
Napisano 25 marca 2019 - 00:24
Rozmiar jest dla mnie optymalny, zdjęcia wychodzą świetnie(oczywiście jak na telefon). Co do ekranu to miałem duże obawy po komentarzach internetowych „specjalistów”, jednak nie dostrzegam żadnych mankamentów(pikseli nie widzę).
Jest inny niż w maxie i tylko tyle, całkowicie spełnia moje oczekiwania.
Jeżeli chodzi o płynność i szybkość to nie widzę absolutnie żadnej różnicy względem Xs max.
Bateria jest doskonała, telefon pod koniec dnia mimo „katowania” ma około 25%.
Też żałuję, że nie ma oryginalnych skórzanych i silokonowych etui, więc zamówiłem kilka na Ali od różnych sprzedawców - są lepsze i gorsze.Mankamenty tańszego dostrzegłem gdy przyszedł droższy.Szkło też mam z ali - na cały ekran, jest idealnie dopasowane i przyjemne w dotyku.Troszkę się palcuje, jednak jest łatwe w pielęgnacji.
Wczoraj niebieskiego Xr kupiłem żonie, jest zachwycona.
Reasumując jestem bardzo zadowolony i polecam go z czystym sumieniem.
Napisano 25 marca 2019 - 08:40
@Aastelix
Jesteś ogólnie zadowolony z Xr, nie żałujesz, że nie dopłaciłeś do Xs?
Na XS brakło by mi kasy. Kupiłem używanego 2 tygodnie za 2500. Wątek samej cenie mogłem mieć miesięczną X. Wybrałem XR ze względu na nowszy procesor i dłuższe wsparcie. Generalnie ten telefon najlepiej mi leży w dłoni i jest dopasowany do moich finansów.
Jak pisałem, nie narzekam a żalu za XS nie czuję choć nie powiem, bo tez wygląda ładnie. No. XS max już byłby za duży i nawet gdybym miał tyle kasy to bym go nie kupił.
iPhone 11
Napisano 25 marca 2019 - 09:05
Też żałuję, że nie ma oryginalnych skórzanych i silokonowych etui, więc zamówiłem kilka na Ali od różnych sprzedawców - są lepsze i gorsze.Mankamenty tańszego dostrzegłem gdy przyszedł droższy.Szkło też mam z ali - na cały ekran, jest idealnie dopasowane i przyjemne w dotyku.Troszkę się palcuje, jednak jest łatwe w pielęgnacji.
Masz może gdzieś linka do tych "lepszych/droższych" nawet jak wygasły, to może namiary na sprzedawcę, pewnie ma nowe aukcje.
Ewentualnie do szkła też możesz podesłać - jeżeli komuś przeszkadza, może być na pw.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych