Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 5 votes

iPhone XR – opinie i wrażenia.

• Please log in to reply
738 replies to this topic

#351 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 posts

Posted 29 October 2018 - 14:48

dla mnie ten ekran naprawde jest jakis dziwny , jakby czcionki były rozciągnięte mniej ostre. Zaznaczyć tez trzeba ze w cortlandach i ispotach te sprzety są ustawione na MAX jasność zeby powodwały amazing a tutaj żadnego takiego wow na mnie nie wywołał. Jedynie te kolory sa fajne , dla mnie ramki tak szerokie są nie do zaakceptowania. Zmiana z X na XR dla mnie możliwa by była jedynie ze względu na to ze XR jest z 2018 roku a mój mały snobizm własnie powoduje ze chce miec najnowsze telefony :/

#352 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 posts
  • SkądŻory

Posted 29 October 2018 - 15:05

Te ramki faktycznie grube, jak pasy na lotnisku w Radomiu :P

Edited by zboras, 29 October 2018 - 15:05.

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#353 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 October 2018 - 15:09

Czymś musi tracić XR przecież wtedy nikt by nie kupował XS :) 

iPhone 12 mini 

#354 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 29 October 2018 - 15:23

dla mnie ten ekran naprawde jest jakis dziwny , jakby czcionki były rozciągnięte mniej ostre. Zaznaczyć tez trzeba ze w cortlandach i ispotach te sprzety są ustawione na MAX jasność zeby powodwały amazing a tutaj żadnego takiego wow na mnie nie wywołał. Jedynie te kolory sa fajne , dla mnie ramki tak szerokie są nie do zaakceptowania. Zmiana z X na XR dla mnie możliwa by była jedynie ze względu na to ze XR jest z 2018 roku a mój mały snobizm własnie powoduje ze chce miec najnowsze telefony :/

Nie znam się na tworzeniu stron internetowych i aplikacji dla iOS więc strzelam, że nie są jeszcze przystosowane do nowej, w gamie Apple rozdzielczości. Może w tej chwili czcionki są rozciągane lub "ściskane" z innej rozdziałki :)  Ale mogę się mylić, więc najlepiej gdyby wypowiedział się fachowiec.

#355 sheepysheep

sheepysheep
  • 1288 posts

Posted 29 October 2018 - 15:33

Zmiana z X na XR dla mnie możliwa by była jedynie ze względu na to ze XR jest z 2018 roku a mój mały snobizm własnie powoduje ze chce miec najnowsze telefony :/

Co mi przypomina, ze bylem wczoraj w MM swiadkiem rozmowy dystyngowanej pary: pani oswiadczyla, ze nie ma dla niej znaczenia, ze XS jest drozszy, skoro XR jest najnowszy (sic!), to ona chce ten wlasnie telefon ;)

#356 keniutek

keniutek
  • 414 posts
  • Skąd3m

Posted 29 October 2018 - 16:26

^ definicja sporej częśći klientów Apple ;)

Edited by keniutek, 29 October 2018 - 16:26.

#357 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 29 October 2018 - 17:00

Właśnie byłem ponownie w Cortland ale szczerze, kompletnie Xr do mnie nie przemawia. W porównaniu do 8 mam takie małe wrażenie jakbym się cofał a nie nabywał coś nowszego. Oczywiście wim, kaki to sprzęt i co w mim drzemie ale jednak te opasłe ramy, brak 3DT, no i jeszcze brak TID. To wszystko mówi, że ten telefon nie jest wart tej kasy.
Co do ekranu, pikseli nie widać ale jak wezmę do remik Xa to różnica w doznaniach jest widoczna. Poza tym, pod każdym względem leżący obok Xs jest pod każdym względem lepszy. Mniejsze ramki, stał, 3DT robi, moim zdaniem tak kolosalną różnice, że na Xr nie chce się patrzeć. Nie zmienia to faktu, że w Cortland budżetowy iPhone schodzi na bieżąco. Jeśli miałbym więcej kasy to brałbym wyłącznie Xs albo jeśli okaże się, że jednak większy ekran to 8 plus.

iPhone 11

#358 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 29 October 2018 - 18:11

Nie zmienia to faktu, że w Cortland budżetowy iPhone schodzi na bieżąco.

Jaki iPhone?  :mellow:

• effe likes this

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#359 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 October 2018 - 18:12

Jaki iPhone?  :mellow:

No ten dla "gorszego" sortu.  :lol:

• Sebosz likes this

iPhone 12 mini 

#360 sevecc

sevecc
  • 773 posts
  • SkądWłocławek

Posted 29 October 2018 - 18:15

Właśnie byłem ponownie w Cortland ale szczerze, kompletnie Xr do mnie nie przemawia. W porównaniu do 8 mam takie małe wrażenie jakbym się cofał a nie nabywał coś nowszego. Oczywiście wim, kaki to sprzęt i co w mim drzemie ale jednak te opasłe ramy, brak 3DT, no i jeszcze brak TID. To wszystko mówi, że ten telefon nie jest wart tej kasy.
Co do ekranu, pikseli nie widać ale jak wezmę do remik Xa to różnica w doznaniach jest widoczna. Poza tym, pod każdym względem leżący obok Xs jest pod każdym względem lepszy. Mniejsze ramki, stał, 3DT robi, moim zdaniem tak kolosalną różnice, że na Xr nie chce się patrzeć. Nie zmienia to faktu, że w Cortland budżetowy iPhone schodzi na bieżąco. Jeśli miałbym więcej kasy to brałbym wyłącznie Xs albo jeśli okaże się, że jednak większy ekran to 8 plus.

Proszę Cię... bryła 6, 7, 8 to właśnie jest już przeżytek i X, Xr czy Xs wyglądają przy nich jak z innej epoki. FaceID to również nowsza technologia niż TouchID. 

Nie rozumiem jak można uzasadnić zmianę z 8 na Xr jako "cofanie się" ???

• 6c1fb0760d and MasterM like this

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#361 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 29 October 2018 - 18:31

Może i face iD jest nowsze ale lepsze na pewno nie - nadal nie dziala w trybie landscape a jego dokładność jest średnia. W iPhone 6s 7 czy 8 musiałem logować się hasłem raz może dwa na miesiąc w iP X raz na dzień.

#362 MC_

MC_
  • 6911 posts

Posted 29 October 2018 - 18:36

A moje wrazenia sa zupelnie odwrotne.
  • 6c1fb0760d likes this

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#363 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 29 October 2018 - 18:37

Proszę Cię... bryła 6, 7, 8 to właśnie jest już przeżytek i X, Xr czy Xs wyglądają przy nich jak z innej epoki. FaceID to również nowsza technologia niż TouchID. 

Właściwie Apple jakoś specjalnie bryły znowu nie zmieniło, wywalili z przodu przycisk i powiększyli ekran, ale bryła ogólnie nadal jest bardzo podobna do iPhone'a 8/8 Plus. Przecież zmienionego układu aparatów z tyłu nie można określić jako "zmiana bryły".

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#364 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 October 2018 - 19:07

Może i face iD jest nowsze ale lepsze na pewno nie - nadal nie dziala w trybie landscape a jego dokładność jest średnia. 

Ty tak serio czy piłeś?

Bo jak piłeś to wybaczam, ale jak serio tak uważasz to zaczynam się o Ciebie martwić.

FiD bije na głowę TiD w wielu aspektach. W jakich? To poczytaj forum, lub przejrzyj YT. 

• 6c1fb0760d likes this

iPhone 12 mini 

#365 sheepysheep

sheepysheep
  • 1288 posts

Posted 29 October 2018 - 19:11

Apple Insider podalo, ze XR sprzedal sie lepiej niz iPhone 8 zaraz po swojej premierze. Weekendowa sprzedaz na poziomie 9 mln.

#366 Aastelix

Aastelix
  • 1528 posts
  • SkądPodbeskidzie

Posted 29 October 2018 - 19:18

8 to Klasyka. Być może wersja z plusem to mała patelnia ale Xr to też niezły kloc. A jego wąski ekran w porównaniu do szerokości całej bryły też nie zalicza się do zgrabnych i nowoczesnych. Telefony za pół jego ceny wyglądają nowocześnie ale nie Xr. XS to co innego, telefon klasa! Zamiast tego mogli wypuścić coś w bryle SE, jak pokazywały rendery. No ale telefon jest i swoich nabywców ma.

iPhone 11

#367 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 October 2018 - 19:23

Należysz raczej do mniejszości, większość chce duże telefony edge-to-edge. Tak czy owak, jak jest naprawdę zobaczymy po wynikach sprzedażowych Apple za parę miesięcy.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#368 tomasz

tomasz

• 10981 posts

Posted 29 October 2018 - 19:23

iPhone XR - pierwsze wrażenia

link nie działa

Już działa :)

#369 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 29 October 2018 - 20:45

Ty tak serio czy piłeś?
Bo jak piłeś to wybaczam, ale jak serio tak uważasz to zaczynam się o Ciebie martwić.
FiD bije na głowę TiD w wielu aspektach. W jakich? To poczytaj forum, lub przejrzyj YT.

Nie działa w landscape to fakt. Muszę częściej wpisywać hasło bo to kolejny fakt. Mam oglądać recenzje i gdy następnym razem płacąc w sklepie apple pay wpisujać kilkunastoznakowe hasło blokady pomyśeć że tak ma być bo jakiś gość na youtube stwierdził że to lepsze.

#370 winmaciek

winmaciek
  • 6735 posts
Posted 29 October 2018 - 21:47

IMO FaceID to postęp. Korzystam na XS (po przesiadce z 7) i jestem osobiście bardzo zadowolony. W przeciwieństwie do FaceID jest prawie przezroczyste. Moim zdaniem to, że nie działa w poziomie (rzadko kiedy jest potrzeba by w takim położeniu musieć dokonać autoryzacji) to nie jest problem. I potrzeby klepania hasła też nie ma, poza oczywistościami typu retart czy aktualizacja. A za to jak się zrobi jeszcze chłodniej, to będzie można korzystać z telefonu w rękawiczkach. I już teraz można korzystać jak się ma wilgotne palce.

• 6c1fb0760d and MasterM like this

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#371 notedeagle

notedeagle
  • 599 posts

Posted 29 October 2018 - 22:04

Po przesiadce z 6s na X też uważam, że Face id to spory krok na przód i na pewno jest dużo wygodniejsze od Touch id. Jasne nie jest to technologia idealna (czasem się nie odblokuje gdy patrzymy pod złym kątem) ale i tak w życiu bym nie wrócił do Touch id. 

• 6c1fb0760d likes this

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#372 iKnow

iKnow
  • 949 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 October 2018 - 22:34

Według mnie ktoś kto nie widzi pikseli w XR powinien iść do okulisty. Rozumiem, że ktoś może nie widzieć w 6,7,8, ale nie w XR. Powtórzę to co pisałem już wcześniej, to jest za duży ekran do tak kiepskiej rozdzielczości.

Teraz widzę, że nawet w artykuje na myapple w pierwszych wrażeniach autor piszę o tym, że piksele widać gołym okiem.

Duży telefon trzyma się dalej od twarzy niż mniejsze 6, 7, 8, więc przy mniejszych prędzej piksele by ktoś widział, więc co Ty tu wydziwiasz.
Najlepiej hejtować od czasu prezentacji aż po wieczność a nie mieć w ręce i nawet nie zamierzać go kupić :D mentalność polska :D
  • winmaciek likes this

Pozdrawiam

#373 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 October 2018 - 06:41

Nie. Tutaj na forum jeśli ktoś ma odmienne zdanie to jest uważany za idiotę. To jest typowa mentalność polaka. Jeśli pisze, że widzi różnicę to ją widzi, tak samo np. jak ja ale wy nadal będziecie się upierać, że trzeba pochodzić z innego wymiaru ponieważ to niemożliwe. 

• zboras likes this

#374 Yary

Yary
  • 75 posts

Posted 30 October 2018 - 09:47

Gdyby xr był nieco mniejszy zachowując wielkość baterii, nie miałbym wątpliwości. Choć bateria to nie wszystko, jest dla mnie ważnym kryterium. XS pod względem wielkości jest idealny. Choć mnie stać, to nie dam za telefon z 64 GB pamięci i średnią baterią więcej niż 4000. Jablko wydało 3 telefony, ale żaden nie spełnia moich oczekiwań. W ten sposób uspokoiłem swój umysł i w tym roku nie wymienię 7 plus. 7 plus fajny, b dobra bateria, ale nie chcę już tak dużych telefonów. A już już szykowałem kasę

#375 nosferatu

nosferatu
  • 120 posts

Posted 30 October 2018 - 11:28

Ciągle mam złe przeczucia co do wyciętego LCD w Xr. Obawiam się, że ten ekran będzie miał jakąś wadę konstrukcyjną która wyjdzie "po czasie", skoro już na początku były opóźnienia z powodu problemów w produkcji. Obym się mylił, bo wyjdzie z tego kolejny 5C. Na początku fajnie, super, a potem...

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users