Ekrany w iP maja cieplejsze odcienie, niż konkurencja.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 22 sierpnia 2019 - 21:32
Mam telefon i komputer.
Napisano 22 sierpnia 2019 - 22:13
Napisano 23 sierpnia 2019 - 11:12
Korzystacie z: Ustawienia > Ogólne > Dostepnosc > Udogodnienia Ekranu > Filtry barwne > Tinta Barwna?
Od kilku lat, nie leży mi odcień bieli na iPhone (ciepły), wiec zawsze mam włączona tinte barwna. Ale ostatnio zauważyłem, ze na XS jak wyłączam te opcje, to mam dużo jaśniejszy ekran (cieplejszy), przy wyborze tej samej jasności, niż po włączeniu tinty (zimniejszy).
Możecie sprawdzić, czy tez tak macie?
moze taki odcien troche mniej męczy oczy jak masz ciemne otoczenie
Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31
Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 24 sierpnia 2019 - 06:36
Napisano 24 sierpnia 2019 - 17:39
Mam telefon i komputer.
Napisano 24 sierpnia 2019 - 17:50
Było poruszane wielokrotnie - tak działa synchronizacja przez iTunes (jest na sztywno). Trzeba wywalić z poziomu komputera i dodać do biblioteki iCloud. I to nie jest kwestia iPhone'a XS, ani iOS 12.4.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 24 sierpnia 2019 - 18:00
Ciężko mi uwierzyć, że to nadal działa w tak archaiczny sposób.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Napisano 25 sierpnia 2019 - 13:41
Od prawie dwóch lat trzymałem się X64GB, co prawda wymieniłem rok temu bo doświadczenia z iPhone mam takie ze prawie każdy mi się popsuł i był wymieniany więc lubię mieć gwarancje, tak tez było rok temu i po wymianie sprzedałem i kupiłem kolejnego X, teraz XS staniał na tyle ze dokładając 400 zł mam model wyższy sprzęt z roczna gwarancja. Po przesiadce z X pierwsze odczucie to znaczne przyspieszenie, jest spora różnica w szybkości i nie mam na myśli gier czy jakichś wymagających aplikacji, menu jest bardziej płynne, nawet pisanie smsów gdzie w X klawiatura zatrzymywała się czasem na jednym przycisku. Druga istotna różnica to brak jakiegokolwiek nagrzewania się, X grzał się nawet pracując jako nawigacja z Carplay, czasem przy zwykłym przeglądaniu internetu był gorący. Trzecia dla mnie istotna różnica na duży plus jest dual sim dzięki któremu mam służbowy i prywatny numer w jednym telefonie co jest dla mnie ogromna wygoda pomijając brak połączeń oczekujących między kartami ale i to udało wie rozwiązać przekierowaniami. Dobry sprzęt który można już kupować w akceptowalnych pieniądzach.
Tak się składa, że ja też przeszedłem z X na XS i jakoś tego twojego znacznego przyspieszenia nie widzę, oba telefony pracują podobnie.
Napisano 25 sierpnia 2019 - 22:46
Tak się składa, że ja też przeszedłem z X na XS i jakoś tego twojego znacznego przyspieszenia nie widzę, oba telefony pracują podobnie.
Napisano 26 sierpnia 2019 - 09:59
A ja natomiast chciałbym pochwalić baterię w iPhone’ie XS, którego mam od połowy grudnia, a obecnie pojemność baterii wynosi ~96%. Jestem obecnie na wyjeździe, gdzie codziennie katuję telefon - dużo nawigacji(Apple i Google), aparar, iMessage, Safari, Tweetbot, Instagram, FaceTime itd.. Zaczynam dzień od 6 a kończę o 21 i zawsze mam parę %, cały czas na LTE. Szanuję.
Telefon jest jeszcze młody, zobacz w jakim stanie będzie bateria po 1 roku.
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 26 sierpnia 2019 - 10:13
Napisano 26 sierpnia 2019 - 12:22
Zanim kolejni użytkownicy się rozpędzą, to przypominam, że do dyskusji o wskaźniku pojemności jest specjalny wątek.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 27 sierpnia 2019 - 05:59
Więc dzisiaj z rzuciłem je sobie, synchronizowałem telefon z komputerem. I zdjęcia, który dziś z synchronizowałem, w żaden sposób nie dają się usunąć z poziomu telefonu.
Napisano 27 sierpnia 2019 - 15:17
Co do braku różnic w użytkowaniu X vs XS, nasuwa mi się jedno pytanie, gdyż po premierze XI, będę musiał wybrać jeden z nich.
Czy użytkownicy XS nie odczuwają dodatkowego 1GB RAM i lepszej wielozadaniowości?
Napisano 27 sierpnia 2019 - 16:12
iPhone 15 Pro
Napisano 27 sierpnia 2019 - 19:44
iPhone 11
Napisano 27 sierpnia 2019 - 20:08
Nie zdziwię się, jak tylko wersja Max o najwyższej pojemności dostanie łaskawie 6 GB
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Napisano 28 sierpnia 2019 - 07:27
O jakiej wielozadaniowosci mówisz jak ios nie obsługuje nawet dwóch aplikacji na jednym ekranie? Na andku się da w ipadzie się da, tutaj nie. Zamiast 10 zakładek na raz w safari zostanie w pamięci 5. Dla mnie bez różnicy. Ale wiadomo, zawsze mieć więcej niż mniej, system zawsze będzie miał więcej zapasu.
Miałem na myśli trzymanie aplikacji w pamięci. Czy jest odczuwalne to, że XS w stosunku do X rzadziej od nowa uruchamia aplikacje?
Napisano 28 sierpnia 2019 - 11:42
Raczej nie za bardzo. Miałem X, teraz mam XS max, nie zauważam miażdżącej różnicy, jeżeli w ogóle jakakolwiek jest. Miałem na testy OP7 Pro 12/256, szybkość odpalania aplikacji wciąga iPhone jedną dziurką, wywala drugą
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 28 sierpnia 2019 - 12:22
tak, X i Xs i Xs Max są do siebie bardzo podobne, tylko A12 przekonuje
Wrocław, Kościuszki 65
Napisano 28 sierpnia 2019 - 14:17
Raczej nie za bardzo. Miałem X, teraz mam XS max, nie zauważam miażdżącej różnicy, jeżeli w ogóle jakakolwiek jest. Miałem na testy OP7 Pro 12/256, szybkość odpalania aplikacji wciąga iPhone jedną dziurką, wywala drugą
IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS
Napisano 28 sierpnia 2019 - 15:41
Nie będę miał, z Samsungów się wyleczyłemPochwal się jak będziesz miał na „testach” note10 plus. Bardzo mnie kusi ten telefon, ale poczekam na premierę nowych iPhonów i wtedy zadecyduje w co wejść.
Użytkownik zboras edytował ten post 28 sierpnia 2019 - 15:43
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 28 sierpnia 2019 - 16:05
Akurat też miałem OP7P i zrobił na mnie mega pozytywne wrażenie, jednak to nie jest iOS no i kawał sprzętu rozmiarowo też to jest.
Czekam do premiery jeszcze na wysłużonej 7 i będę wybierał między X, a XS.
Napisano 28 sierpnia 2019 - 19:20
Napisano 28 sierpnia 2019 - 20:06
No fajnie jakby ktoś założył tu taki temat. Podobny jest na macrumors i wiele fajnych porównań i informacji.Możecie sobie gdzieś indziej gadać o tych androidach?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych